Veikko Huuska

Eduskunnan ja demokratian puolustus

Lait Suomessa laatii eduskunta, eikä torikokous.

Eduskunnassa ne myös muutetaan tai kumotaan. Hyvä näin. Ja hyvä niin kauan, kuin tämä malli toimii, karvasteli tai oudostutti jokin laki sitten miten pahasti tahansa.

Sitten kun tori alkaa toimia ja laatia lakeja, alkaa myös veri vuotaa.

Kehotan Rinnettä olemaan varovainen niitten tulitikkujen kanssa.

Puolueen nimessä kun on sentään yhä kaksi kaunista sanaa: Sosiali ja demokratia. Lasse Lehtinen ehdotti nimen iskevöittämistä Demokraatit-nimeksi. Ei mennyt läpi, kuten ei moni muukaan ajanmukaistamishanke.

Mutta kun nimessä on "demokraattinen", eikö se jo velvoita vaalimaan kansanvaltaa, sen rakenteita, muotoja ja - ennenkaikkea syvintä sisältöä!

SDP:n puheenjohtaja torikokouksessa ryskyttämässä kuukausi aikaisemmin voimaan tullutta lakia nurin, tavatonta. Kirjaimellisesti.

Eipä ole aikoihin tapahtunut.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Miksi puolustaa instituutioita ja järjestelmiä?
Miksi puolustaa mainekuvaltaan epämääräistä ja työskentelytavoiltaan puuduttavaa Eduskuntaa?
Miksi puolustaa järjestynyttä ja menosidottua edustuksellista kansanvaltaa, kun voisi valita parempia, nopeampia, reippaampia, hauskempia ja räväkämpiä keinoja "vaikuttaa maailmaan"?
Siksi,
että sinne torille pääsevät vain ne, joille on järjestetty yhteiskuljetus, ja jotka ovat saman mielisiä, saman vihaisia, ja saman raivon vallassa.
Miten käy niiden jotka vihaavat jotain toista lakia tai ihan vaan haluavat puurtaa rauhassa, muttasilti puolustaa oikeuksia ja kohtuutta.

Ydin on siinä, että torin vallannut porukka ei valtaan päästyään ole valmis tinkimään tavoitteistaan, eikä etenkään siitä vallasta, jonka he ovat valloittaneet.

Ikävimmänkin ja tylpeimmänkin hallituksen saa nurin kahdella tapaa:
V2 -aseella.

Välikysymyksellä tai Vaaleilla..

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ranskan vallankumouksen historiaan tutustuminen opettaa paljon siitä, mihin tuo torikokouksilla hallitseminen lopulta johtaa. Harkitsevat uudistajat syrjäytetään ja vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoisuutta ryhdytään toteuttamaan terrorilla ja giljotiinilla. Tämä kehityskulku on nähty sen jälkeenkin pelottavan monta kertaa. Meillä viimeiksi 100 vuotta sitten.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Suomalainen demokratia on nyt sairas. Sitä vaivaa päätöksiä tehdessä kuppa nimeltään korruptio. Tämä on selvää hallintarekisterilain ja sotevalmistelun osalta ja tämä viimeisin moka, aktiivimalli oli Barona-vuokrafirman lobbaama. Oli jo korkea aika lähteä kaduille.

Käyttäjän AaroJuhanaKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Mielestäni Suomi ja EU eivät ole edustuksellisiakaan demokratioita vaan sekamuotojärjestelmiä. EU-kansanedustajat voivat EU-parlamentissa hyväksyä vain EU-komission ja EU-neuvoston hyväksymiä direktiivejä. Euroopan unionin neuvoston ja komission jäseniä ei valita vapailla vaaleilla. Suomessa lainsäädäntövaltaa on käytännössä lakeja kirjoittavilla virkamiehillä, joita ei myöskään valita vapailla vaaleilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset