Veikko Huuska

”Euroopan äiti” vähät välittää omista lapsistaan - Merkelin suhde terrorismiin

”Koko Euroopan äiti” vähät välittää omista lapsistaan

Saksan liittokansleri Angela Merkel jakaa mielipiteitä

*

Talvipäivän seisaus Euroopan yllä

YLE Radio 1:n Sakari Kilpelän toimittamassa Ykkösaamussa torstaina 21.12.2017, toimittaja Pertti Rönkkö kertoi Berliinistä (ajassa 44:30 -46:45  )

Angela Merkelin suhde vuosi sitten joulunaikaan Berliinissä tehtyyn terrori-iskuun:

”Saksalaisen kulttuurin kuukausilehti Cicero pohtii liittokansleri Angela Merkelin suhdetta kansalaisten huoleen islamistisesta terrorismista.

"Aus Mangel an Verantwortunghttps://www.cicero.de/innenpolitik/terror-staatsversagen-breitscheidplatz-verantwortung-politiker

Vuosi sitten tehtiin Berliinin Breitscheidplatzilla islamistinen isku, jossa kuoli 12 ihmistä. 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Berliinin_isku_2016

Muistotilaisuus osoitti, että Angela Merkel ei voi puhua, koska hänellä ei ole mitään sanottavaa.  Hän ottaa osaa vain varauksella. 

Lehti kiinnittää huomiota Merkelin tapaan puhua Berliinin islamistisen iskun yhteydessä asioista, mutta ei ihmisistä.  Lehti viittaa Merkelin lauseeseen ”meidän on tehtävä paremmin sellaisia asioita, jotka eivät nyt ole sujuneet”.

Myös terrori-isku on eräs monista asioista, joiden suhteen kanslerin on toimittava ja otettava kantaa, mutta on selvästi tunnistettavissa lehden mukaan, että Merkel ei tee sitä mielellään. 

Tästä kertoo se, että häneltä kului kokonainen vuosi ennen kuin tapasi terrori-iskussa kuolleiden uhrien omaisia.

Merkel vastasi punastumatta maanantaisessa tiedotustilaisuudessaan, että olihan liittopresidentti tavannut omaiset jo vuoden alussa. 

Kun taas erääseen moskeijaan oli heitetty vaurioita aiheuttamaton räjähde, niin Merkel tapasi kyseisen moskeijan imaamin viikon kuluttua räjähdyksestä”, kirjoittaa Cicero-lehti. 

Merkelin poliittiselle tyylille ovat kuvaavia erilaiset reaktioajat, myös sellaisissa tilanteissa, joissa olisi kysyntää ihmisyydelle ja myötätunnolle. 

Cicero-lehden mukaan Merkel asettaa asiat ihmisten edelle ja arvioi ihmisiä heidän poliittisen käyttökelpoisuutensa mukaan. 

Ihmiset ovat häiriötekijöitä siellä, missä tärkeimmäksi tavoitteeksi on asetettu asioiden kitkaton eteneminen.”

*

Näin siis raportoi Radio 1:n Ykkösaamun Ulkomaan lehdet –sarjassa tänään, talvipäivän seisauksena, Berliinistä YLEn toimittaja Pertti Rönkkö.  Hän kertoi miten kulttuurilehti Cicero arvioi miten liittokansleri Merkel, tuo koko Saksan ja ehkäpä koko Euroopan ”Mutti” suhtautuu Berliinin keskustassa vuosi sitten joulutorilla tehtyyn islamistiseen iskuun, sen uhreihin, näiden omaisiin ja symppaajiin.

Kuuntele:  https://areena.yle.fi/1-4280260  (ajassa 44:30 -46:45  )

 

Ajattelemisen arvoisia ajatuksia.  "Vastuun puutteessa"...

*

Korvakuulolta litteroi vh.

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Berliinin iskun jälkeen heti Uudenvuodenpuheessaan Angela Merkel pyysi
armeliaisuutta ja anteeksiantoa väärintekijöitä kohtaan, viittauksena
Berliinin joulutorin terrori-isku ! Kuvaa osaltaan Merkelin arvoja.

Ihmisoikeus- ja pakolaissopimukset menivät "omien lasten" oikeuksien edelle.
Suomen poliittinen eliitti on ollut profeetta Merkelin lumoissa - alle viikko
sitten Sipilän hallitus jakoi 150 000 euron palkinnon Merkelille. Outo temppu
ja sai itse Merkelinkin hieman vaivautuneeksi - olikohan ajoitus ihan ok ?
Jos saksalaista mediaa voi lukea, rivien välistäkin, monet kiroavat Merkelin
Saksan tuhoajana. Tämän leiman Merkel saavutti itsetietoisena jääränä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Merkel myöntää, että toivottu monikulttuurisuus ei sittenkään onnistunut. Kärsijöinä tästä ihmiskokeesta ovat kaikki Saksassa ja myös läntisessä EU ssa olijat. Väkisin väännetyn humaanisen muuttoliikkeen seurauksista saa jatkuvasti lukea mediasta.

Asioista puhuminen itsessään on Merkelille helpompaa ja tuttua, koska asioihin keskityttiin myös DDR ssä aikoinaan, ihminen oli vain osa hyvin voideltua tuotantokoneistoa.

https://www.nykysuomi.com/2016/12/18/monikulttuuri...

Jk. Hurskas Sipilä muuten ei vieläkään ole tajunnut astuneensa samaan miinaan. Molemmilla jaloilla.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Angela Merkelin suhde vuosi sitten joulunaikaan Berliinissä tehtyyn terrori-iskuun:

”Saksalaisen kulttuurin kuukausilehti Cicero pohtii liittokansleri Angela Merkelin suhdetta kansalaisten huoleen islamistisesta terrorismista.

"Aus Mangel an Verantwortung " https://www.cicero.de/innenpolitik/terror-staatsve...

Kääntyykö tuo Ciceron otsikko: "Vastuun puutteesta"

Siitä tässä viimekädessä ja primääristi on kysymys.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Eurooppalainen "suuri yhteinen valhe" nousee vuosisataisen humanismin pohjalta ja sai nykyiset määritelmällisesti vääristyneet "ihmisoikeuskäsityksensä" kun natsi-Saksassa paljastuneen joukkotuhonnan aiheuttama trauma jäi käsittelemättä. Emme edelleenkään ymmärrä että yhteiskuntien kriisiytyminen, taantuminen ja totalitarismin synty voi tapahtua minkä tahansa oppien tai arvojen nimissä -- myös ja erityisesti sellaisten yleisesti hyveellisiksi koettujen käsitesementtien kuin "suvaitsevuus" ja "monikulttuurisuus" nimissä.

Vanha veteraanijournalisti, aikanaan itsekin taistolainen, Jyrki Richt, siirtyi hiljattain eläkkeelle. Hän oli ikään kuin viimeisenä työnään -- jonkinlaisena testamenttina -- valmistanut YLE:n Perjantai-ohjelmaan dokumentin joka esitteli Euroopassa nyt nousevaa uutta akateemista kansallismielisyyttä, "identitaariliikettä", eurooppalaista identiteettiä varsinkin vastakohtana islamin tunkeutumiselle korostavaa opiskelija- ym. nuorisoliikettä. Se oli itse asiassa varsin laadukas dokumentti, ja rikkoi rohkeasti YLE:n ohjelmapolitiikalle ominaista tunnustuksellista, "suvaitsevuuteen" ja "monikulttuurisuuteen" kuin moraaliarvoina suhtautuvaa linjaa.

Identitaariliike vaikuttaa nimenomaan saksankielisellä kielialueella, ottaa etäisyyttä äärioikeistoon ja keskittyy esittämään kulttuuripainotteisia ja älyllisiä argumentteja. Keskiössä on huntingtonilaisittain määritelty sivilisaatioiden sietämätön yhteentörmäys -- juuri se tosiasia, jota itse olen ilmaissut lauseilla: "Kulttuurit ovat kovia kognitiivisia tosiasioita -- eikä siitä, että kaikilla on 'ihmisarvo', mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään."

Tuollaisten liikkeiden syntyminen titeysti antaa edes hieman toivoa siitä, että myös akateeminen nuoriso on heräämässä uudelleen pitkän mutta vääristyneeksi ja todellisuudentajuttomaksi muuttuneen 60-lukulaisen "punavihreyden" sakean ja samean unen jälkeen.

Jyrki Richtille on annettava vilpittömät onnittelut rohkeudesta irtisanoa viime metreillä itsensä YLE:n propagandistisesta "suvaitsevuutta ja monikultturismia" ikään kuin moraaliarvoina tyrkyttävästä ohjelmapoliittisesta linjasta. Kaiken vuosien varrella harrastetun, huonoon todellisuudentajuun ja suoranaiseen propagandaan perustuvan journalismin kuittaaminen tuolla eläkkeellelähtödokumentilla oli sentään miehen työ.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Kiitos, Seppo. Taattua laatua.

Katsoin Richtin dokumentin ja katson, että se ansaitsee tulla linkitetyksi:

YLE TV1 Perjantai, UUSI EUROOPPA, pe 15.12.2017;
Perjantaidokkari;

Jyrki Richt: "Nuori, trendikäs - ja äärioikealla" alkaa ajassa 28:10>>

Katso: https://areena.yle.fi/1-4163527

SILLOIN kun yksi tapa ajatella alkaa muodostua ainoaksi oikeaksi, on havahtumisen aika.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Kylllä, vastakkaisia mielipiteitä pitäisi suvaita.
Nyt vaan on käynyt että "väärän" mielipiteen omaavat ovat leimattu kaikella tavalla.
Hyvin surullista kun kouulutuskaan ei näytä yhtään auttavan ihmisiä ajattelemaan omilla aivoilla.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Virheitä, virheitä, laiminlyöntejä – välinpitämättömyyttä:
*
BBC.com/R kirjoittaa:

”Merkel tunnusti virheitä Berliinissä (vuosi sitten) järjestetyn terroristitoiminnan yhteydessä

"Olemme tehneet kaiken, mikä on inhimillisesti mahdollista", Saksan liittokansleri sanoi tragedian vuosipäivänä (18.12.2017).

Merkelin hallituksen reaktiota on kritisoitu voimakkaasti. Kuolleiden uhrien perheet jäivät eivät ainoastaan vaille oikea-aikaista tietoa, vaan heille lähetettiin myös laskuja heidän omaistensa ruumiinavausmaksujen maksamista varten.(!)

Puhuessaan yksityisten seremonioiden muistoksi kuolleista, liittokansleri totesi, että oli aika "korjata virheet".

"(Meidän tulee) Ei vain tehdä voitavamme turvallisuuden varmistamiseksi vaan myös antaa mahdollisuus niille, jotka ovat kärsineet tai menettäneet läheisiään tulla takaisin, niin pitkälle kuin mahdollista, normaalia elämää", - hän lisäsi.

Useat uhrien sukulaiset syyttivät Merkelin toimettomuudesta, ja totesivat, että hallituksen päämies ei ole koskaan ottanut yhteyttä heihin.

Ensimmäistä kertaa nyt hän tapasi uhrien omaisia maanantaina (18.12.2017) ja kuvasi kokousta "kovaksi, mutta rehelliseksi."

Muutamaa päivää aiemmin julkaistussa artikkelissa sanomalehden Tagesspiegelissä Saksan oikeusministeri Heiko Maas myönsi, ettei maa ollut "kyllin valmis" vastaanottamaan tällaisen hyökkäyksen seurauksia.

"Tätä varten voimme vain pyytää anteeksi uhreilta ja heidän sukulaisiltaan", hän kirjoitti.

Hän myös on ehdottanut, että hallituksen koordinointikomitea parantaisi tulevaisuudessa tapahtuvien vastaisten hyökkäysten varalta yhteydenpitovalmiuksiaan uhrien ja heidän omasistensa kanssa ja vaati lainsäädännön muutoksia, joiden ansiosta kaikki uhrit saavat yhtäläiset terveyspalvelut ja korvaukset, riippumatta kansallisuudesta tai olosuhteista, joissa isku on tapahtunut.

Hallituksen puolesta laadittu ja viime viikolla julkaistu raportti (Berliinin Breitscheidplatzin terrrori-iskusta vuosi sitten joulukuussa) kertoo useista viranomaisten tekemistä rikkomuksista välittömästi hyökkäyksen jälkeen, mukaan lukien viivytykset ilmoittaessa sukulaisia kuolleen henkilöiden tunnistamiseksi.

Toinen raportti, joka julkaistiin lokakuussa, osoittaa Saksan poliisin ja turvallisuuspalvelujen toiminnassa suuria virheitä.

Tunisian kansalainen Anis Amri, joka jätti vetoomuksen poliittiselle turvapaikasta Saksassa ja ajoi kuorma-autojen joulumarkkinoille, ammuttiin Italian poliisin toimesta Italiassa neljän päivän kuluttua.

Lähde: BBC.com/russian/news http://www.bbc.com/russian/news-42420368
*
Ks. myös tekijästä YLEn sivuilta:

"Miten tämä mies voi olla vielä vapaana"
– Tällainen on Berliinin terrori-iskusta etsintäkuulutettu Anis Amri

https://yle.fi/uutiset/3-9369189

*

DW, 14.12.2017; http://www.dw.com/en/anti-terror-raids-in-berlin-l...
*

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Maailman mahtavin nainen, niin monelle suomalaisellekin tutun kirkon (Keisari Wilhelmin muistokirkon) edessä 18.12.2017.

https://germania.one/2017/12/19/merkel-udivila-zhe...

Merkel yllätti uhrien omaiset. Lupasi vielä tavata uudelleen omaisia, lienee ymmärtänyt, miten pahalta nyt tapahtunut näyttää ja tuntuu.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Keisari_Vilhelmin_mu...
*

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Euroopan äidin maa keksi aikanaan sinappiakaasun ja Zyclon-B:n, eikä epäröinyt käyttää näitä myrkkyjä muiden joukkotuhontaan.

Onko Merkelin maa nyt yllättäen erilainen ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset