Veikko Huuska

Himmlerin ”SS-kaupunki” - Wewelsburg

Himmlerin ”SS-kaupunki” - Wewelsburg

Teema, joka natsien tavoitteenasettelussa useimmiten nousee esille suurvaltapyrkimysten ohella on ajatus puhtaasta, kaikista rotusekoituksista ”vapaasta” natsivaltiosta, aina natsikaupungista, natsivaltiosta koko maailmaa koskeviin utooppisiin suunnitelmiin.

Berliini on tämänkaltaisesta suunnttelusta selkeäpiirteisin kohde Saksassa, ja siihen liittyvät suunnattomat rakennussuunnitelmat ovat monille tutut.

Mutta kansallissosialistisessa Saksassa ei Hitler ollut hoviarkkitehtinsa Albert Speerin kanssa inut, joka näitä suunnitelmia kaavaili ja ryhtyi toteuttamaan. Lopullisen voiton jälkeen piti aatteenmukaisia suurhankkeita ryhtyä toteuttamaan useisiin eri kaupunkeihin. Eräs projekti, joka tunnetaan SS-johtaja Heinrich Himmlerin lempilapsena oli nimeltään ”SS-Stadt”, mahtikeskus josta tulevaa maailmanimperiumia johdettaisin.


Wewelsburg: täydellinen natsikaupunki
”SS-Stadt” on käsite, jota on käytetty osoittamaan Himmlerin organisaatio pyrki toteuttamaan oman kädenjälkensä Kolmannen valtakunnan tulevaisuustyössä.  SS-Kaupungista oli tarkoitus muodostaa oma enklaavinsa, jolla olisi oma talous, oma teollisuus ja omat päätöselimensä, sekä oma, äärimmilleen viritetty tulkinta kansallissosialistisesta maailmankuvasta..

https://www.google.fi/search?q=wewelsburg+suomi&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZ7_Lis7TXAhWCalAKHT3TDWIQ_AUICygC&biw=1536&bih=720

Kaupunki käsitti varsinaisen natsieliitin, joka muodostui Himmlerin rotuun, henkisiin ja ideologisiin näkemyksiin liittyvän rajauksen mukaiset henkilöt.  Tämä eliitti luonnollisesti tarvitsi erityisen paikan, ja niinpä SS-pomo oli löytänyt legendaarisen paikan tälle keskukselle, ja mikä osuvinta se sijaitsi lähellä metsää, jossa Arminus vuonna 9 jkr kukisti roomalaiset verisessä ottelussa.  Tämä taistelu merkitsi myös lopun alkua roomalaisten yliherruudelle Germaniassa.  https://en.wikipedia.org/wiki/Arminius
 

1600-luvulla muotoutunut Wewelsburg oli kuin luotu Himmlerin haaveille SS-keskuksesta, paikasta jonne vain natsieliitillä oli lupa tulla.  Siinäpä varsinainen pääkaupunki tuolle ”valitulle väelle”.

Vaikka Himmler oli uneksija aatteen ytimessä, se ei estänyt häntä vehkeilemättä mm. brittien kanssa.  Pyrkimykset erillisrauhaan lännessä Venäjän vyöryessä kohti Berliiniä ovat tunnettuja.  Mutta hänen itsemurhansa epäselvissä olosuhteissa 1945 näyttää ainakin joltain osin jäävän vielä pitkäksi aikaa epävarmuuden tilaan.  Brittiläinen raportti joka kuvaa Himmlerin kuolemantapausta on julistettu salaiseksi peräti 100 vuoden ajaksi, joten se avautuu salauksesta vasta vuonna 2045.

*

SS:n henkinen keskus

Himmler oli kiinnostunut erilaisista mytologioista ja häntä voidaan pitää eräänlaisena new age -liikehdinnän varhaisena henkilöitymänä. Hänen ajattelunsa oli saanut voimakkaita vaikutteita "Veri ja maa" -tarusta, jossa germaanikansat nostetaan muiden kansojen yläpuolelle. Siihen kuului myös vahva usko luojajumalaan. 

Himmler määräsi kustannuksia pelkäämättä korjauttamaan vanhan Wewelsburgin linnan saksalaisen sivilisaation pyhäköksi, jossa SS-veljeskunta oli määrä muodostaa. Vuodesta 1934 SS:n päällystö kokoontuikin linnassa useita kertoja vuodessa. Himmlerin avustaja Karl Wolff osoitti kullekin SS-päällikölle luostarimaisen kammion, jossa tämä oleskeli vanhasta Saksasta peräisin olevien aarteiden ympäröimänä ja saattoi syventyä saksalaiseen mystiikkaan. 12 johtavaa SS-upseeria istutettiin kuningas Arthurin tyyliseen pyöreään pöytään keskiaikaisia muistuttavien vaakunoiden alle. 

Yhdessä Adolf Hitlerin kanssa Himmler oli kiinnostunut itävaltalaisen Hans Hörbigerin maailmanjääteoriasta, jonka mukaan jää täyttää avaruuden. Jään sirpaleet aiheuttavat auringonpilkut ja Linnunrata on muodostunut suuressa törmäyksessä syntyneistä jääpaloista. 

Himmler oli kiinnostunut myös Karjalasta. Kun hän sai lahjaksi kanteleen, hän halusi heti tilata SS-johdolle kymmenen kannelta lisää. Työhuoneensa seinällä hän piti valokuvaa karjalaisesta runonlaulajasta Timo Lipitsästä.” – Lähde: http://www.sotahistoriallisetkohteet.fi/app/sights/view/-/id/648

Wewelsburgiin liittyy runsaasti tuhlailevia luonnoksia ja maisemamalleja, jotka ovat Himmlerin arkkitehdin, Hermann Bartels.  Keskuslinnaa ympäröivä kylä oli tarkoitus jyrätä maan tasalle ja korvata uusilla, upeilla rakennuskokonaisuuksilla ja muodostaa kolme neljäsosaa ympyrään, jonka keskelle jää keskuslinna.  https://en.wikipedia.org/wiki/Hermann_Bartels
Trevor Ravenscroft kertoo kirjassaan Spear of Destiny (1973) Himmleriä kiinnostaneita legendoja.  Hän julkaisi uuden version Hitlerin eräästä aatelähteestä, joka on peräisin vanhasta Longinus-kirjasta. Legendan mukaan Longinus oli se roomalainen legioonalainen, joka Jeesuksen ristiinnaulitsemisen yhteydessä työnsi keihään hänen kylkeensä, ja ase olisi saanut näin maagisia voimia. Ravenscroft tarkoittaa, että Himmler oli nimennyt Wewelsburgin paikaksi, jossa pyhä artefakti on säilytettävä sen jälkeen, kun natsit 1938 Itävallan anschlussin jälkeen olivat anastaneet sen voitonmerkkinä Wieniin marssittuaan.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Longinuksen_keih%C3%A4s

*

Epärealistisia suunnitelmia
Himmleriä on joskus kutsuttu uneksijaksi, ja hän olisi varmasti halunnut pitää hallussaan tällaisesta vahvaa taikakalua (vaikka sen alkuperän todentaminen olisi aiheuttanut ongelmia). Suurisuuntaiset rakennussuunnitelmat olivat suhteessa maanläheisempiä kuin aatehuuruiset haaveet.  Mutta hänen unelmissaankin esiintyi selvää megalomaanisuutta - varsinkin kun otetaan huomioon, että niitä ryhdyttiin toteuttamaan pitkälle jo vuonna 1940, jolloin sotaa käytiin jo kokopäiväisesti.
Saksa oli tuossa vaiheessa vielä voitokas, joten kenties se tuntui hauskalta kuvitella jonkin verran rauhallisempaa tulevaisuutta. Lisäksi linna, joka lähinnä palvelevat seremoniallisia tarkoituksia (sinne oli myös järjestetty Himmlerille yksityinen kerros, mukaan lukien hänen taide- ja asekokoelmansa).

Keskukseen oli tarkoitus sijoittaa SS yliopisto, SS kasarmeja ja asuinalue ylemmille SS päällystön . Toteutus kuitenkin takkusi, etenkin kun sotamenestys alkoi polkea paikallaan. Näyttää kuitenkin siltä, että se ei estänyt arkkitehti Bartelsiä esittämästä uutta valtavaa suunnitteluversiota Himmlerin toinen toisensa jälkeen.  Bizarre tila huipentui viimeisenä keväänä 1945.
Himmler lähetti tutkimusryhmiä ympäri maailmaa löytämään natsien juuret ja hankkimaan kaikkein pyhin palkkio, pyhä kalkki, Graalin malja. Kaikelle, mitä löydettiin, olisi oma huone Wewelsburgissa. Kaiken keskelle sijoitettaisiin Grail tai Graal, jonka vanha nimi on "Sang Real", joka on nimetty vanhan keskiaikasisen kristillisen mytologian kuvaamamalja, josta Jeesus ja hänen opetuslapsensa joivat viiniä viimeisellä aterialla ennen Getsemanea.

https://en.wikipedia.org/wiki/Holy_Grail

*

Suunnitelmien toteuttaminen
Kuinka suuri osa näistä suunnitelmista toteutettiin käytännössä? Ei varsinaisesti mitään. Linna oli osittain huonossa kunnossa, kun se ostettiin 1933 SS:n nimiin.  Kunnostus- ja muutostöistä oli alkuvuosina suorittamassa Reicharbeitsdienstin työllistämiä henkilöitä. Vuonna 1939 nämä tekijät korvattiin lähellä sijaitsevalla keskitysleirillä ja samaan aikaan pohjoisen tornin kunnostustyö alkoi. Vaikka mikään ei toteutunut valmiiksi, pari kevyemmin kunnostettua kohdetta sentään saatiin valmiiksi ennen sotaonnen kääntymistä keväällä 1943, mutta käänne pysäytti rakennustyöt. Himmlerin hoviarkkitehti Bartelsin syksyllä 1941 valmistuneiden piirustusten mukaan, tornia olisi korotettu kaikkiaan kolme kerrosta.

*
Obergruppenfuhrersaal

Toisinaan kompleksia kutsutaan Walhallaksi. Sen suunnitelma ja nimi vahvistettiin SS:n yleiskokouksessa.  Samassa yhteydessä päätettiin tehtävien jaosta Operaatio Barbarossan edellyttämissä toimissa – viikkoa ennen H-hetkeä.
Marmorilattian hakaristikuvio keskellä Obergruppenfuhrersaalia on myyttinen symboli, jota kutsutaan yleisesti nimellä Musta Aurinko.

*

Himmlerin okkulttinen kirjasto

Heinrich Himmlerin salainen kirjasto noituudesta löydettiin

Verkkouutiset/Juha-Pekka Tikka,  20.03.2016 https://www.verkkouutiset.fi/heinrich-himmlerin-salainen-kirjasto-noituudesta-loydettiin-48181/

Natsi-Saksan SS-johtaja Heinrich Himmlerin okkultistinen kirjakokoelma on ollut piilossa tsekkiläisessä kirjastossa.

Harvinainen okkultismia ja noituutta käsittelevien kirjojen kokoelma kuului Reichsführer-SS Heinrich Himmlerille (1900-1945). Gestapon ja SS:n päällikkö vastasi natsi-Saksassa keskitysleirien luomisesta.

Okkultismi ja mystiikka olivat Heinrich Himmlerin mielestä tärkeitä arjalaisen yli-ihmisen luomisessa. Hänen keräämänsä 13 000 kirjan kirjastosta on nyt löydetty osa Tsekin tasavallan kansalliskirjaston varastosta, jossa aineistoa ei oltu käyty läpi 1950-luvun jälkeen.

 

*

Myyttinen raunio
Päärakennuksen alakerrassa on krypta, osittain hakattu alla olevaan peruskallioon, kun taas kahteen ylimpään kerrokseen suunniteltiin pylväshallit, jotka ovat loivat kirkollista sävyä tähän SS-pyhättöön: Gruppenfuhrersaal ja vastaavasti obergruppenfuhrersaal. Vain jälkimmäisen ja kryptan osalta rakennustyöt ehdittiin aloittaa, kun Himmler maaliskuun lopussa 1945 antoi käskyn räjäyttää linnan, koska se hän ei sietänyt ajatusta siitä, että se joutuisi nopeasti etenevien Yhdysvaltain joukkojen käsiin. Tässä tapauksessa sodanjälkeiset myytit eivät ole niinkään kaukana historiallisesta todellisuudesta.
Vaikka yhtään huonetta Pohjoistornin ei esitelty ulkopuolisille koskaan, vaikuttaa siltä että räjäyttäjät onnistuivat mekoista tuhoa siellä, ja se on nykyisin osa SS-museota, joka on linnan yhteydessä. Siellä on mainittu Obergruppenfuhrersaal kuten paljonpuhuttu lattiamosaiikki, Musta Aurinko, jotka ovat synnyttäneet mittavassa määrin myyttejä SS:stä ja heidän maailmankuvastaan.  Juuri puuttuvat osat olevasta, tapaavat synnyttää suosittuja legendoja.

*

Monella taholla väitetään - ja väitteet kiertävät kirjoissa, dokumenteissa ja elokuvissa sekä nettikeskusteluissa, kuvissa ja internetissä, että Wewelsburg olisi ollut SS:n okkulttinen keskus, jossa he omistautuvat kaikenlaisiin varjoisiin rituaaleihin ja henkimaailman menoihin.  Niinpä, Ravenscraftin kirja voi olla viihdyttävä lukea, mutta varsinkin historiallisen todellisuuden kanssa sillä on vähemmän yhteyttä.

**

Vilkaise myös:

https://en.wikipedia.org/wiki/Wewelsburg

https://www.google.fi/search?q=obergruppenf%C3%BChrersaal&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiotcmStbTXAhWLY1AKHayqDPMQ_AUICigB&biw=1536&bih=720

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sun_(occult_symbol)

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Juha Hämäläinen

Kiitos, että kirjoitit monen mieliaiheesta eli natseista. He olivat tunnetusti käytännön toiminnan miehiä, vaikka heillä oli vahva sidos menneisyyden sankaritaruihin ja mystiikkaan.

Natsijohdossa oli monipuolista ja syvää osaamista kuten aina saksalaisessa organisaatiossa on. Tämän takia Saksa on noussut useamman kerran ja selviää mistä tahansa tuhotöistään aina jaloilleen.

Mitä tulee Hitleriin niin hän oli hyvin kiintynyt Albert Speeriin ja tämä Hitleriin ja seurasikin Aatua kuin spanieli. Speer toteutti tarkalleen Hitlerin rakennushaaveet ja oli ilmeisen taitava tulkitsemaan Hitleriä rivien välistä. Speer toteutti kaiken nopeasti ja aikataulussa valtakunnan arkkitehtinä ja myöhemmin varustelusta vastaavana ministerinä. Hän oli erinomainen organisoija.

Olen usein toivonut, että meillä Suomen ja EUn johdossa olisi yhtä päteviä ja älykkäitä johtajia. Jos olisi niin meillä ei olisi työttömyyttä, veronkiertoa ja bankstereita eikä huumeiden käyttö olisi ongelma tai siirtolaisuus. Autokin säilyisi ehjänä Suomessa, kun tiet olisivat ehjiä. Myös maanpuolustus olisi enemmän kuin kunnossa.

Adolfin tiimi vei läpi suuren joukon merkittäviä parannuksia tavallisen kansan elämään alkaen huippunopeasta vaurastumisesta, tehtaiden 40 tunnin työviikkoon ja julkiseen terveydenhoitoon sekä huonojen elintapojen poistamiseen. Natsit mm poistivat korkeakorkoiset lainat kiskontana. Maailmanhistorian nopein talouskehitys tapahtui Hitlerin aikana ennen sotaa. Adolf poisti Euroopan syvimmän työttömyyden neljässä vuodessa. Noin 6 miljoonaa työllistettiin 1934-39.

Suomi sai myös tunnustusta natseilta kolmantena sotavuotena, meidät julistettiin kunnia-arjalaisiksi. Se oli sama kuin Englannin kuningas olisi aateloinut kaikki suomalaiset.

Ikävää oli, että Adolf käytti kaiken saavutetun lopulta tuhoamiseen. Aivan kuten EUn johto on tekemässä, vaikkei se ole mitään edes saavuttanut, jota tuhota.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset