Veikko Huuska

Korea - Venäjä - USA

Korea - Venäjä - USA

Haluaisin vielä jatkaa hieman tarkastelua, mitä tapahtuu todella.

(Eilisen blogin kommenttiin mietin jatkokuvia, mutta laitan tähän uutena blogina)

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242478-presidentti-putin-ja-etela-korean-presidentti-moon-jae-in-tapasivat-eilen

Tuoreimpien tietojen mukaan Washingtonista:

"The United States is considering an accelerated and increased rotation of tactical and strategic assets to the Korean peninsula and to the surrounding region."

siis Yhdysvallat harkitsee nopeutettua ja lisääntynyttä taktisten ja strategisten asejärjestelmien sijoittamistaKorean niemimaalle ja sitä ympäröivälle alueelle.

Mitä tekee Venäjä?
Eilisestä Putin-raportista saattoi huomata, että Yhdysvaltain liittolaisen ja suojatin Etelä-Korean ja Venäjän välillä vallitsee VIISUMIVAPAUS.

Sen seurauksena turismi maiden välillä on merkittävästi kohonnut viime vuonna: Venäläiset Koreaan + 19 % ja korealaisten Venäjälle + 20 %.
Viisumivapaus Venäjän ja USA:n suojatin E-Korean kesken... uutta ainakin minulle, ehkä ei muille.

Kaupankäynnin esittelylista ei nyt maailmoita mullistava ole, mutta kun ottaa huomioon "pelitilanteen", sen merkittävyys ei välttämättä juuri nyt ole miljardien määrissä, vaan siinä, että tuollaista integroivaa taloudellista yhteistoimintaa on, lisäksi on yhteisiä rakenteita, foorumeita ja dialogia sekä hankkeita, jotka tähtäävät taloudellisen viriliteetin jatkuvaa kohottamista sekä bilateraalisena, että - nykytilanteessa tietysti lähinnä etäisempään tulevaisuuteen tähtäävänä ja vähemmän akuutisti toimivana, mutta kuitenkin pohjalla olevana "syöttinä" - TRILATERAALINEN yhteistyökuvio kolmiossa:

Venäjä-Pohjois-Korea ja Etelä-Korea. Minä osaan nähdä tässä paljon siemeniä.

Samaan aikaan kun Yhdysvallat uhkaa tulisin terveisin: FIRE AND FURY, mitä tekee Venäjä? Toimii, käy kauppaa, rakentaa järjestelmiä: käy epäilemättä tiettyä hymykampanjaa, ja mutta kuitenkin.

Edellä puhuttiin WTO:sta. Minusta Trump on selvästi tuhomassa vaivoin ja hartaasti rakennettua vapaakauppajärjestöä, ei ehkä ihan suorasuuntauksella, mutta vähintäinkin helposti nähtävin collateral damage -vaikutuksin; WTO on vaarassa.

Se on iso vahinko koko globaalille yhteisölle, kaikki hiekka mikä lentää sinne. Mutta kaukonäyssä se on menetys koko Lännelle ja läntisille rakenteille. Ennen kaikkea se on isku ja kenties tyrmäävä sellainen Yhdysvallat-keskiselle maailmanjärjestykselle.

Kaikkien typeryyksien äitinä näen sen, että Yhdysvallat itse, 3F-johtajansa (Fake-Fire-Fury) Trumpin johdolla on itse tekemässä sen: ajamassa omaa hegemonistista asemaansa alas.

Kiina tulee, mutta sen ei tarvitsisi tulla näin äkkiä ja lujaa.

Mutta minkäs teet: kun jotain olevaa järjestystä ravistellaan ja murretaan, uuden on tultava tilalle. Ja maailmankaupan ja meriteiden järjesteyksen, merivoimien ja yleisen taloudellisen toimintavoiman ohjuriksi nousee Kiina-keskeinen uusi maailmanjärjestys (KKUMJ).

Itä rakentaa uuden systeemin. Venäjä kärkkyy siihen mukaan, siivelle ja puikkoihin.

Länsi, nämä mähökkäät hyväkkäät, eivät edes itse tajua mitä ne tekevät.

Tänään ajatellaan perustellusti:
Eivät Koreat koskaan tule ydistymään.
Jonain päivänä ne yhdistyvät. Tapahtuu Coitus Coreanus.  Tulee yksi ja voimakas Korea.
United Corea tai The Republic of United Corea (UC tai RUC).
Sen sielusta käydään kovaa taistelua nyt. Juuri nyt, kun on vaikeaa.

Länsi tarjoaa sanktioita ja tulta: yhdysvallat ruoskii niillä köyhää kansaa.
Näille kansakunnille syntyy vatsan ja niskan kautta pysyvä vakaumus:
Länsi merkitsee nälkää ja saatanaa.
Itä merkitsee: hyvää, rauhaa ja leipää.

Kyllä Soulissakin pelätään, pelätään pohjoista, mutta myös usaa.

*

Toissapäiväinen blogi: Yhdysvallat - maa ilman presidenttiä

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset