Veikko Huuska

Mutta mitä tekee Putin?

Mutta mitä tekee Putin?

*

Pohjois-Korean Dr. Outolempi (Dictator Strangelover) vedättää koko tunnettua maailmaa.  Tilanne voidaan nähdä sielullisesti vammautuneen lapsiaikuisen oikkuiluna ja selviytymisrimpuiluna. 

Mutta se voidaan nähdä yhtenä jatkumona Lännen, ja erityisesti Yhdysvaltain diktaattoreihin kohdistuvien väärien lääkkeiden tuottamana komplikaationa.  Irak ja Saddan.  Libya ja Gaddafi.  Sinänsä hankalat lähtökohdat, joissa pyrittiin nujertamaan paha, mutta keinot näyttävät olleen vikavalinnat, ainakin sikäli jos arvioidaan keinojen tepsivyyttä lopputuloksen valossa. 

Yhteiskunnat sekaisin, väkivalta rehottaa – ja diktaattorit maakuopassa tai tieojan rumpuputkessa, nilkissa.

*

Kim Jong-Unin tilanne on jo pitkään ollut ajolähtötilanne. Vähän kuin Saddamilla ja Gaddafilla aikoinaan, ja niinpä nuo molemmat päätyivät monttuun ja tierumpuun..
Kim ei ole ainoa nykyhetken valtionpäämies, joka pelkää joko monttua tai Haagia; Putin, Maduro, .. onhan näitä.   

Presidentti Putin puhui tästä, hyvin aistittavasti henkilökohtaisin sävyin, Krimin valtauksen jälkeen Kultaisen salin puheessaan, joka jokaisella maailmanpolitiikkaa seuraavalla pitäisi olla työpöydän laatikossa.
Tekevät kaikkensa säilyäkseen vallassa, mikä taas on hengissäsäilymisen kannalta varsin olennaista.

Näillä miehillä primääri tavoite on säilyttää henki, demokraattisen arvoja kantavan Lännen uhkan alla.  Onko heillä mitään takeita elää kaunis vanhuus?

*

Kollektiivinen vastuu ”babysta”

Tässäkö selitys Pohjois-Korean "ohjusteknologia-ihmeeseen"?  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156236120303484&set=a.10155775283693484.1073741827.638623483&type=3&theater
Laitonta kaupankäyntiä: pimeitä ohjuksia, moottoreita, piirustuksia, vakoilua, osto-osaajia?
- Pohjois-Korean tekemänä tämä "oikotie" on mitä jyrkimmin tuomittavaa. Kun USA, Neuvostoliitto ym. nykyiset ydinasevallat tekivät tuota samaa (”aikoinaan”), ei "koira perään haukkunut".
Näin tämä pyörii. 

*

Siis

Yhdysvallat ”maailmanpoliisina” pannut diktaattorit lujille ja koville, ja vienyt samalla heidän yhteiskuntansa hajoavien valtakuntien sarjaan.

Diktaattorit reagoineet omilla tavoillaan, eräät jäämällä kiipeliin.

Nyt kun P-Korean tilanne ottaa lämpöjä yhä lisää, on entistä kuumempi kysymys: Kuka tai mikä on myötävaikuttanut Pohjois-Korean ohjusohjelman ja ballististen ohjusten sekä ydinaseen kehittämisnopeuteen?  Melko yksimielisesti kansainvälisissä laitoksissa nähdään, että ilman ulkoisia apuja sen ei olisi ollut mahdollista edetä näin nopeasti.  Erityisesti 2015-2017 sotilasteknologinen ”harppa” nälkäänäkevän ja kansantuloltaan vaatimattoman maan ottamaksi olisi ollut mahdotonta. 

*

Kuin dekkareissa

Kuka hyötyy eniten?

Kenellä on suurin motiivi ”lyödä kiilaa”?  Kenellä on suurin motiivi aiheuttaa yhteiskunnallista järistystä Yhdysvalloissa?  Kenellä on eniten hyötyä viedä huomio omista ”kielletyistä leikeistä”?

Niin: Katsokaa, kuka on nyt kaikkein hiljemmin hiljaa?  Kuka myhäilee kuin kuu-ukko Mustanmeren yllä?

*

Asetelman suurin hyötyjä on Venäjä.

Tässä kohdin yhdyn Antti Kasvion summaukseen: http://anttijuhanikasvio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242326-pohjois-korean-tyranni-suurvaltojen-uhkapelin-nappulana

Tästä näkökulmasta katsottuna Kreml ei näe välttämättä yksinomaan pahana sitä, että provokatiivisella käyttäytymisellään Pohjois-Korea onnistuu ajamaan Yhdysvallat ja Kiinan miltei sodan partaalle. Tämä tarjoaa Kremlille mahdollisuuden tarjota apuaan rauhantekijänä ja samalla nostaa profiiliaan yhtenä supervaltana muiden joukossa.”

Myös johtopäätös on looginen:

Näiden näkökohtien valossa on surullista havaita, että Pohjois-Korean uusimman ydinpommikokeen jälkeenkin Yhdysvaltain johto kohdistaa kaiken kiukkunsa Kiinaan ja Pohjois-Koreaan, kun taas Kreml pääsee jatkamaan verkkojensa kutomista kaikessa rauhassa.”

*

Kiihoittuneessa tilassa, stressin alaisena ja ”jumbe jotain tässä hitto on tehtävä”-paniikissa ihmisen henkinen suorituskyky tuppaa madaltumaan.  Korkeammat älylliset loogis-analyyttiset tasot painuvat taka-alalle, kun animalistis-reaktiiviset, suoraan selkäytimestä tulevat ”ratkaisut” tukkivat kanavat.

*

Kylmän pelin suurmestarina Putin tuskin jättää syntynyttä pelitilannetta käyttämättä. 

Ajoitus, tilaisuus, katve  ja mahdolllisuus: Zapad. 

Zapad on yhtä kuin Länsi.  Lännessä tapahtuu ilmeisesti jotain.

Peli ei ole kylmää, se on jäätävää.

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Jos Kimillä on vetypommi, niin seuraava vaihehan voisi olla kobolttipommi - jos USA hyökkää, tuhotaan ainakin koko Aasia.

Taidan peruuttaa henkivakuutukseni.

Tai sitten vaikka FOBS-ydinkärki kiertoradalle. Ohjautuu USA:han, jos kuolleen miehen kahvaa ei käännetä joka kierroksella. Sitten USA ei voi hyökätä Pohjois-Koreaan.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Ari Pesonen erittelee tulevan Zapad-harjoituksen ulottuvuuksia sunnuntai-blogissaan;

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242312...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Itse kirjoitin 25.8.2017 mm. näin:

"Tarkkaile, missä Venäjä iskee seuraavaksi

Vaikka Venäjä pidättäytyisi tekemästä dramaattisia tai uhkaavia liikkeitä Zapadin kestäessä, se harjoittelee toimia, joita se voi käyttää sotilasoperaatioissaan joskus, tulevaisuudessa.

Venäjä voi aivan hyvin jättää harjoituspaikoille sotilaallista kalustoa ja asejärjestelmiä Valko-Venäjän maaperälle, tarkoituksella helpottaa Venäjän toimintamahdollisuuksia jatkossa. Samoin Venäjä voi ylläpitää kohotettua joukkojensa läsnäoloa Kaliningradin enklaavissa tai laajan alueensa länsiosissa – vähemmän tulenaroilla alueilla, sen jälkeen kun harjoitus lopetetaan.

Samalla kun Lännen kaikki huomio on Zapadissa, Kreml voi käyttää tilaisuutta hyväkseen kohdentamalla sotilaallista voimaansa johonkin käynnissä olevaan sotilaalliseen konfliktiin, joista yksi on itäinen Ukraina.

Zapad tuskin kohdistaa resurssejaan Ukrainan tai Baltian miehitykseen tai haltuunottoon. Mutta se tarjoaa, kuitenkin, symbolisen ja käytännöllisen toimintakokonaisuuden, jolla Kreml voi vastata Lännelle, ja samalla valmistautua Venäjän seuraaviin siirtoihin.

Zapad-harjoitus tulee epäilemättä vahvistamaan sitä sotilaallista vastakkainasettelua, on jo muodostunut Moskovan ja Lännen välillä, samalla kuin Zapad 2017 tulee antamaan tärkeän signaalin siitä, miten ja missä Venäjä aikoo käyttää sen sotilaallista voimaa seuraavan kerran."

Lue: http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/24187...

Viikossa tilanne on kierähtänyt noistakin näköaloista jälleen muutaman kiertämän "eteenpäin".

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Veikko Huuska ja hänen lainaamansa Antti Kasvio osuvat Pohjois-Koreaa koskevissa arvioissaan pahasti harhaan.

Ensinnäkin Pohjois-Korealla on YK:n peruskirjan mukainen oikeus itsepuolustukseen.

Toiseksi Pohjois-Korea ei ole hyökkäämässä mihinkään suuntaan. Pohjois-Korean hallinto, Korean Työväenpuolue ja puolueen valitsema johto, on kuitenkin ilmoittanut selväsanaisesti, että jos maata vastaan hyökätään, koko puolustusarsenaalia tullaan käyttämään.

Kolmanneksi Venäjä ja Kiina eivät halua sotaa Korea niemimaalle. Jokainenhan ymmärtää, että sillä sodalla ei olisi yhtään voittajaa.

Korean Työväenpuolue, jonka puheenjohtaja on Kim Jong-un, on lähettänyt kirjeen Kommunistiselle Työväenpuolueelle. Siinä selostetaan Pohjois-Korean kanta Korean niemimaan tilanteeseen, USA:n imperialistiseen hyökkäykseen ja ydin- sekä ohjuskokeisiin.

Korean Työväenpuolueen kirje julkaistaan 15.9. ilmestyvässä Työkansan Sanomissa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

No, mutta Raimo..

Ensinnäkin; en kai sanonut, että Pohjois-Korealla ei olisi "YK:n peruskirjan mukainen oikeus itsepuolustukseen". Se on jokaisella valtiolla, jos itsepuolustuksen tarve ilmaantuu.

"Toiseksi Pohjois-Korea ei ole hyökkäämässä mihinkään suuntaan."

En kai ole sanonutkaan, että P-K olisi hyökkäämässä. Se on kyllä lähetellyt paukkuja vähän eri suuntiin, vakavimpana tietysti ennaltailmoittamaton pitkän matkan ohjus yli Japanin aluevesien ja territorion (Hokkaidon saari). Kuitiksi ei kelpaa, että lensi ilmatilan yläpuolisissa kerroksissa, koska ennakoimaton kohti suuntautuva ohjus on aina uhka, ei kovin laillinen sellainen.

Kolmanneksi "Venäjä ja Kiina eivät halua sotaa Korean niemimaalle..." En kai sellaista sanonutkaan, se ei ole kummankaan etu. Mutta niin ilmeistä ja havaittavaa on, että Venäjän intressissä on "lyödä kiilaa" ja "aiheuttaa yhteiskunnallista järistystä Yhdysvalloissa", että sen kehtaa tässäkin sanoa.

Korean Työväenpuolueen ja sen puheenjohtajan Kim Jong-unin välisestä työnjaosta, valtasuhteista ja päätösvallan painotuksista en arvaa kovin paljon sanoa, mutta oletan, että diktaattori on diktaattori eli sanelija paitsi valtakunnassaan, myös puolueessaan.

Niin että jäin ymmälle, missä kohtaa osuin "Pohjois-Koreaa koskevissa arvioissani pahasti harhaan".

Minä kun luulin kirjoittavani melko Yhdysvallat-kriittiseen sävyyn, ja ihan empiiriseen kokemuspohjaan perustuen. Eli että USA:n tempoileva ja sanktitatiivinen politiikka Pohjois-Koreaa(kin) kohtaan ei näytä tuottavan odotettuja tuloksia. Tai mistä minä tiedän, mitä finanssi- ja sotateollisuusapuvetoinen Pentagon ja WH tuollakin maailmankolkalla loppujen lopuksi toimiensa hedelmiksi "odottaa".

Btw. Jos se kirje on jo tullut perille, niin miksei sitä julkaista jo heti, jotta kiinnostuneetkin voisivat lukea, vai eikö Kusti ole vielä hölkännyt sitä perille.
Eli kirje julki nyt eikä viidestoistapäivä!
Voi olla, että se ei 15. päivä enää niin kiinnosta...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

YLE Rado 1:n Ykkösaamussa tänään 5.9.2017

”- Yhdysvallat ja Pohjois-Korea, minkälainen uhkailujen ja varustaumisen kierre on meneillään? Vieraana Helsingin yliopiston kansainvälisen politiikan professori Heikki Patomäki ja tutkija Markku Lehmus Elinkeinoelämän tukimuslaitoksesta.”

Kuultavissa Areenassa: https://areena.yle.fi/1-4186957?autoplay=true
Ajassa: 28:05 - 42:58

Nähdäkseni Heikki Patomäki puhui ihan oikeansuuntaisia, kun hän totesi mm. että Trumpin uhkailema Kiinan pankkien toiminnan rajoitustoimet merkitsisivät kriisin eskaloitumista suoraan kansainväliseen talouteen.

Ja ottaen huomioon USA:n ja Kiinan suorastaan sotilaallisen vastakkainasettelun Etelä-Kiinan merellä, mikä on jatkunut jo pitkään, sekä Japanin ja Kiinan suhteiden kiristymisen, niin tilanteen kiristäminen johtaisi Korean kriisin kärjistymistä kansainväliseksi konfliktiksi, jolla on myös massiivisia vaikutuksia koko maailmantalouteen.

Sanktioiden vaikutus kymmenistä eri maista, joihin niitä on kohdistettu, on ollut pääsääntöisesti negatiivinen, jotain muuta kuin on tavoiteltu, Patomäki totesi kansainväliseen tutkimuskirjallisuuteen viitaten.

EU on kohdistanut sanktioita pariinkymmeneen maahan, mutta hyvin harvoin vaikutukset ovat olleet toivotun mukaisia, eli että politiikassa tai regiimissä olisi tapahtunut muutoksia.

”Hyvin usein se vahvistaa sen hallitsevan regiimin valtaa, ja tuottaa ei-toivottuja vaikutuksia sen maan väestöön”, Patomäki summasi.

”Se (sanktiopoli) on itsessään väkivallan muoto”, hän tiivisti.

Tässä suhteessa olen kaiken aikaa ollut samaa mieltä ja nähnyt sanktiopolitiikan varsin kyseenalaisena keinona yrittää ”auttaa” kohdemaan kärsiviä osapuolia, samoin kuin nähty on: valta on harvoin vaihtunut ja politiikka vielä harvemmin muuttunut.

2005 neuvottelutilanne P-Korean ydinohjelmasta kaatui siihen, että Bushin hallinto halusi ylläpitää jatkuvasti näitä sanktioita: mikä olisi ollut vaihtoehtoinen tie, ilmeisesti parempi. P-Korea näki loogisesti, että jos sanktioita ei vedetä pois, he eivät luovu ydinaseohjelmasta.

Sanktioiden jatkamista perusteltiin eri puolilla maailmaa olevilla laittomilla yrityksillä, jotka eivät liittyneet suoraan ydinaseohjelmaan.

Yhdysvaltain agressiivinen suhtautuminen P-Korean ydinaseohjelmaa kohtaan on ”pikemminkin lietsonut sitä kuin hillinnyt”, Patomäki totesi.

Uhkana on että Yhdysvallat ajaa tilanteen pisteeseen, jossa Kiinalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ”ajaa maailmantalous alas” tai päätyä sotaan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Putin kuuluu samaan europpalaiseen valkoihoiseen aikaansaamattomaan sakkiin.
Aasialaiset kansat ovat näyttäneet miten työllä talous kasvaa.

USA on aliarvioinut aasialaisten toimeliaisuuden pitämällä Pohjois-Korean kansaa taloudellisessa boikotissa ja rauhaa tekemättä.

Toimeliaana aasialaisena ei Pohjois-Korea ole jäänyt saamattomaksi ja kun talous on suljettu pitää jossain toisessa asiassa olla tehokas.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Putin on antanut Lavroville tehtäväksi valmistella YK:lle päätöslauselma, jonka mukaan Ukrainaan pitää lähettää joukkoja ETYJ:in toimintaa turvaamaan. YK ja Ukraina eivät tähän suostu joten Venäjä joutuu itse toimimaan kuten parhaaksi näkee, vaatiihan rauhanturvaaminen joskus aseellisia venäläisiä joukkoja.

Eli, kun Pohjois-Koreassa rysähtää, ainakin Ukrainassa alkaa tapahtua. Suomessakaan ei kannata tuudittautua Ruususen uneen. Sillä, että Putin ei onnitellut Suomea äskeisellä vierailullaan, löytyy syynsä.

Venäjällähän on pitkät perinteet rauhanturvaamisesta muun muassa Moldovassa, Georgiassa ja kohta Ukrainassa. Ei ole sattumaa että Ukrainan sodan alussa Venäjällä oli panssarijoukkoja, jotka oli maalattu rauhanturvaajien käyttämin tunnusmerkein.

http://tass.com/politics/963727

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Pitää paikkansa olen kuullut samaa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Tuorein NATO-tahon kannanotto Zapad-harjoituksesta:

NATO:n päämajan päällikkö toteaa tänään 5.9.52017:
Zapad 2017:n pelotetavoite on saavutettu

Naton strategisen viestinnän huippuyksikön johtaja Jānis Sārts (Kuva) toteaa Latvialaiselle uutistoimistolle LETA:lle tänään tiistainaantamassaan haastattelussa http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/676017-nato_cen...

Venäjän sotaharjoitukset "Zapad 2017" halusi pelotella Baltiaan ja sen liittolaisia, sekä osoittaa sen suuruutta ja voimaa, joka jossain määrin ilmenee myös haastattelussa, jonka Latvian tv lähettää tänään "900 sekuntia"-ohjelmassa, sanoo Naton strategisen viestinnän huippuyksikön johtaja Jānis Sārts.
https://tvplay.skaties.lv/parraides/900-sekundes/8...

Särts myönsi, että Venäjän ja Valkovenäjän yhteinen sotilaskoulutus "Zapad 2017" on Euroopan suurin ja sen sisältö ei ole keskittynyt puolustukseen vaan hyökkäykseen.

"Tietenkin tämä herättää epäluuloa ja huolta, mutta en halua liioitella niitä ja sanoa, että se on varsinainen uhka sotatoimista Baltiassa, mikä ei ole mahdollista, koska se olisi hyökkäys NATO:a vastaan, joka on varmasti paljon vahvempi kuin Venäjällä" sanoi Särts.

Mutta Särts lisäsi, että Venäjä varsinaisen harjoituksen lisäksi haluaa pelotella Baltian maita ja liittolaisia, joten sanonta - 'älä tee sitä, koska emme pidä" pätee, ja jossain määrin Venäjä oli saavuttanut tavoitteensa.

Kuten on raportoitu, harjoituksen seurauksena, Yhdysvallat on tehostanut Baltian ilmavalvonta-tehtäväänsä, lähettämällä Liettuan armeijan Ilmailutukikohaan Siauliaan seitsemässä taisteluhävittäjää "F-15C Eagle." Kahden viime vuoden aikana Liettuaan on tuotu neljä liittolaishävittäjää samanaikaisesti.

Tällä hetkellä Naton vaihtuvia kansainvälisiä pataljoonia on sijoitettuna paitsi Liettuassa, myös Latviassa, Virossa ja Puolassa. Jokaisella on noin tuhat sotilasta eri liiton maista.

Venäjän ja Valkovenäjän sotilaskoulutuksen aktiivinen vaihe "Zapad" järjestetään 14.-20.9.

Moskova ja Minsk väittävät, että tämä koulutus on vain luonteeltaan suojelevia, mutta kuten Liettuan puolustusministeri huomautti perjantaina, "puolustusta voi seurata vastahyökkäys ja hyökkäysnäytös".

Baltian maat, Ukraina ja NATO ilmaisivat huolensa koulutuksesta.

Esimerkiksi liettualaiset tiedustelupalvelut ovat arvioineet tämän koulutuksen olevan yksi suurimmista kansallisen turvallisuuden uhkaavista tänä vuonna, ja muistuttavat, että Venäjä on vuonna 2009 ja aiemmin tehokkaasti uhannut/loukannut Liettuan eteläosaa.

http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/676017-nato_cen...
*

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

*
Naton Latviassa sijaitsevan strategisen viestinnän osaamiskeskuksen johtaja Janis Särts Suomen mediassa:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/venaja_merkel...
*
Huomioi:

EPP:n Euroopan turvallisuutta ja puolustusta kosketteleva konferenssi kokoontuu Tallinnassa to-pe 7.9.-8.9.2017.

Aiheena (tietysti) turvallisuus:
The EPP Group Bureau will gather in Tallinn on the 7th and 8th of September to debate on
new security threats and challenges for Europe.
The topics covered will include:
cyberwar,
disinformation and
fake-news,
relations with Russia and the European Defence Union.
EPP Group Members will also finalise policy papers on a Defence Union and on Russia.

Läsnä huipputasoa,
NATO:n Jens Stoltenbergista alkaen, mukana myös Janis Sarts, Director of the NATO STRATCOM Centre of Excellence
Katso;

http://www.eppgroup.eu/highlights/EPP-Group-Highli...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Putin sanoo, että pakotteet ovat hyödyttömiä ! Mitä muuta hän voi sanoa, kun on itse kainaloitaan myöten pakotteiden vankina joista yrittää päästä eroon keinolla millä hyvänsä. Diili Trumpin kanssa ajoi rumasti seinään. Näyttää kuitenkin siltä, että pakotteita ollaan kiristämässä Putinin seikkailujen takia USA vaaleissa, mutta Putin ei ymmärrä miksi !

Putin sanoo, että vain diplomatia on ratkaisu. Näin sanoo mies joka vähät välittää diplomatiasta ja sylkee sen päälle. Minskin sopimusta perusteltiin keinoksi saada diplomatian avulla rauha Itä-Ukrainaan alueelle. Siellä Putin ei anna diplomatialle mitään arvoa. Tämä diplomatian ystävä näyttää vain kiihdyttävän terroristien tukemista Ukrainassa.

Putin sanoo, että USA:n ja Etelä Korean sotaharjoitukset toimivat vain provokationa ja kaikenlaiset sotaharjoitukset tulisi lopettaa. Näin sanoo mies joka pitää Venäjän länsirajalla ja Itämeren alueella kaikkien aikojen suurimmat ja hyökkäävimmät sotaharjoitukset. Edelliset sotaharjoitukset Itämerellä tehtiin vielä yhteistyössä Kiinan kanssa. Mitä helkattia kiinalaiset täällä tekevät voimiaan näyttämässä!

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Voimme arvailla Putinin motiiveita, - tai olla satavarmoja niistä, mutta ilmiselvää on, että kun presidentti Putin tänään esitti näkemyksenään, että Pohjois-Korea syö mieluummin ruohoa, kuin tinkii ydinaseohjelmastaan, niinhän osuu oikeaan. Lisäsanktiot eivät ratkaise Korean kriisiä, vaan lukitsevat asetelman avaamattomaan muotoon. Se taas vie maailman entistä etäämmälle oudoille vesille.
Kuinka kauan pohjoiskorealaiset syövät sitä Putinin mainitsemaa ruohoa? Voimme kaikki uskoa että ihmiset siellä eivät omasta halusta sitä tee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Putinin sanonta ruohon syönnistä perustui faktaan eikä vertaukseen, ruohoahan siellä on nälkään syöty sekä pettua, vai peräti kaarnaa. Nettiuutisiakin siitä on ainakin vuodesta 2000 lähtien.

Let them eat Juche

http://www.economist.com/node/11332771

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset