Veikko Huuska

Suomi turbulenssissa; maa joka on turbulentissa tilassa, yllättää.

Suomi turbulenssissa; maa joka on turbulentissa tilassa, yllättää.

Yllätyksiä luvassa vaaleissa ja vaalien välissä

*

Suomella menee lujaa, etenkin sen sisällä.  Melkein kiehuu.

Suomen talous juoksi seinään 2008, eikä ole toipunut.  

Mutta eipä ole paljon huolta kantanut, aikuisen oikeasti, toipumisestaan.  Ennen vanhaan sentään renki Vihtori huolehti, itsensä känniin vedettyään ja jenkkaa hurmiossa vedellessään: ”Miten talon mahtaa käydä, jos minä tämmötteksi jään?”

Mutta eipä Vihtori ”tämmötteksi” jäänyt, vaan seuraavana aamuna kukonlaulun aikaan kapusi jalkeille ja veti renkivermeet niskaan ja läksi töihin. 

Mutta Suomelle paluu ”normaaliin” ei näytä käyvän yhtä kivuttomasti – no ehkä väärä sana – mutta ei ainakaan yhtä joutuisasti.

*

Suomi on menettänyt kymmenen vuoden talouskasvun.  Suomi on menettänyt merkittävän osan hyvintoimivan yhteiskunnan rakenteista ja työkaluista.  Suomi on menettänyt melkoisen louhun itseluottamuksestaan, siitä aidosta ja reaaliseen työhön ja rautaan perustuvasta.  Paljon on höttöä tullut tilalle.

Paljon ajatuspohjaa on sulanut jalkojen alta.  Paljon vanhempaa ja koeteltua uskomus, näkemys ja luottamus-pohjaa on vain murtunut.  Poissa.

Mitä tullut tilalle?

”…nykyhallituksella on vain 38,7 prosentin kannatus. Suurin syy tähän on Sinisen vaihtoehdon vain 1,6 prosentin kannatus.

Kaikkein surkeimmin menee koko vasemmistolla. SDP:n ja Vasemmiston yhteiskannatus on vain 23,6 prosenttia. SDP menetti kannatustaan 2,6 ja vasemmisto 1,5 prosenttiyksikköä eli yhteensä 4.1 prosenttiyksikköä. Se on paljon.”

Vanhempi demariveteraani Viljo Heinonen, Suomen sydänmailta, Saarijärveltä – sieltä Paavon tekopitäjästä, siunailee tänäisessä blogissaan YLEn tuoreinta puoluegalluppia, ja päätyy pohdintojen jälkeen tiivistykseen, jossa lienee vinha perä:

”Vihreä huuhaa kiinnostaa ja ehkä yllättäen myös Perussuomalaiset. Halla-ahon selkeille näkemyksille on vastakaikua, eikä siinäkään ole lainkaan kysymys siitä, miten niillä ajatuksilla voidaan yhteiskuntaa rakentaa.”

Viljon artikkelin nimi on paljon puhuva: ”Karmeaa kyytiä koko vasemmistolle” - http://viljoh9.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241398-karmeaa-kyytia-koko-vasemmistolle

*

Eipä aikaakaan, kun Sipilän hallituksen johtodvoikka kilvan riemuitsi kevätauringon kanssa, ja julisti, että lama on vihdoin ohi, Suomen talous elpynyt – epäilemättä hallituksen Kikyn ja muiden kiemurain tuloksena – ja nyt mennään lujaa.

”Sipilä YLE:llä: Suomen talouskasvu on herättänyt Euroopassa ihmetystä” (siis positiivista, vh)

http://www.suomenmaa.fi/uutiset/sipila-ylella-suomen-talouskasvu-on-herattanyt-euroopassa-ihmetysta-6.3.243948.55da3a2b1d

Mutta sitten:

”Tuotanto kääntyi kesäkuussa laskuun

Kansantalouden tuotanto laski kesäkuussa Tilastokeskuksen mukaan vuodentakaisesta 0,5 prosenttia.”

Lähde: Verkkouutiset/ Heikki Jantunen 15.8.2017 klo 11:23 (päivitetty 15.8.2017 klo 15:07) https://www.verkkouutiset.fi/talous/tilastokeskus%20tuotanto-68908

Ja vielä pahempaa:

"Suomen taloutta lytätään maailmalla:

"Euroalueen huonoimpia", "Euroopan sairas mies"

Suomen bruttokansantuote supistui ensi kertaa viiteen vuoteen.”

Verkkouutiset/ Kasperi Summanen 15.8.2017 klo 16:01 ; https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/suomi_talous_lasku-68924

"Suomen kausitasoitettu tuotanto laski kesäkuussa 1,5 prosenttia. Kausitasoitettu BKT on laskenut Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden toisella neljänneksellä 0,5 prosenttia.

Kansainvälinen media on ottanut uutisen vastaan osoituksena siitä, ettei Suomi ole vieläkään toipunut globaalista finanssikriisistä.

Esimerkiksi Financial Times luonnehtii Suomen taloutta eteläisten EU-jäsenten ohella "erääksi yhteisvaluutta-alueen huonoimmin pärjäävistä talouksista viimeisen vuosikymmenen ajalta"

– Maalla on ollut vaikeuksia sopeutua taloutensa veturien kuten paperiteollisuuden laskuun sekä kansallisen telealan jätin Nokian pudotukseen. Se on myös horjunut paljon euroalueen vertailumaitaan korkeampien työmarkkinakustannusten alla.

Quartz puolestaan toteaa monen maan tavoittelevan Euroopan sairaan miehen titteliä, mutta Suomen jatkavan hyviä perusteluitaan nimitykselle.

Uutissivusto huomauttaa, että vaikka euroalueen eteläiset maat ovat saaneet paljon huomiota, "jatkuu pohjoismaisen valtion pitkittynyt pysähtyneisyys".

– Suomen talous on yhä pienempi kuin vuonna 2008. Jopa Espanja on saanut kurottua kiinni kriisiä edeltävän kasvutahtinsa aiemmin tänä vuonna.

Jutussa todetaan, että vaikka Suomen talous tänä vuonna kasvaakin, ei kyse ole erityisistä luvuista. Vuoden 2008 taso saavutetaan IMF:n arvion mukaan vasta 2020."

Näin kirjoittaa Kasperi Summanen/Verkkouutiset.

Kasperin otsikko on muodossa, joka kertoo paljon:

Suomen taloutta lytätään maailmalla: "Euroalueen huonoimpia", "Euroopan sairas mies"

Arvaa, kommentoivatko HS ja elitti tätä?

*

Erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta muistuttaa, että ”perussuomalaisissa on ainakin aikaisemmin ollut vahva kannatus Niinistölle. Hän pitää epätodennäköisenä sitä, että nämä henkilöt siirtyisivät siinä määrin Hutasaaren taakse, että tämä menisi toiselle kierrokselle.

Railo pitää Huhtasaarta silti hyvänä ehdokkaana perussuomalaisille.

–Hän on näkyvä ja sanavalmis ihminen, joka osaa puolustaa mielipiteitään. Huhtasaari varmasti erottuu muista ehdokkaista joukosta, joidenkin mielestä edukseen ja toisten mielestä epäedukseen, mutta ainakin erottuu.” (AL. 4.8.2017)

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/laura-huhtasaari-erottuu-presidenttikisassa-muista-sanoo-tutkija-joidenkin-mielesta-edukseen-ja-toisen-mielesta-epaedukseen-200306985/

”Railo uskoo, että näissäkin vaaleissa tulee olemaan erilaisia julkisuuksia, joissa painotetaan eri asioita.

–Valtajulkisuudessa ovat Yleisradio ja Helsingin Sanomat sekä muut suuret kaupalliset mediat. Siinä julkisuudessa maahanmuuttoteema ei varmaan juurikaan näy.

Railo veikkaa, että sosiaalisen median julkisuudessa maahanmuutto tulee olemaan vahvasti esillä.

–Siellä keskustellaan tästä aiheesta innokkaammin. Sosiaalisessa mediassa Huhtasaarella on oma vankka kannattajakuntansa, ja siellä hän tulee varmaan näkymään paljon paremmin.”

Niinpä.

Kaksi julkisuutta.  Valtajulkisuus – ja epävirallinen julkisuus.  Sitä, jälkimmäistä, voisi kutsua nimellä kansalaisjulkisuus, sillä sitä julkisuutta toteuttaa ja hallinnoi kansa, omin sanoin. 

Valtajulkisuus on eräänlaista eliittijulkisuutta, jossa isot mediatalo haistavat ja maistavat vallan saappaita ja pakaraa.

*

Niinpä Helsingin Sanomien vastaisku

Harvemmin on Helsingin Sanomien pääkirjoitusaukeamalla paniikki lähtenyt niin pahasti laukalle, kuin tänä aamuna.

HS-toimittaja Sami Sillanpää kirjoittaa aivan vauhkona pelätessään perussuomalaisen poliitikon Laura Huhtasaaren ”jytkyä” tammikuun presidentinvaaleissa.  Huhtasaari ei vielä edes ole presidenttiehdokas, vaan ehdolla tuohon tehtävään.

Mutta Hesari paahtaa jo täysillä: ”EU-eroajat ajavat Putinin tavoitteita” kirkuu otsikko.

… ja aina van paranee: ”Suomen EU-ero on Putinin märkä uni”.

Tämä kaikki ja vähän muuta Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa 17.8.2017.  Kylläpä on hätä noussut pahaksi asematorin lasitalossa.

Lue lisää: http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005328343.html

Ei tässä muuta ole takana, kuin että Helsingin sanomalaiset ovat lukeneet galluppinsa ja railonsa ja langenneet loveen.

Huomionarvoista kuitenkin on se, että painava argumentaatio, jota pääkirjoituksessa esitetään EU:n hyvyyden ja etevyyden puolesta koostuu yksinomaan siitä kauhistuksesta, mitä edustaa se, että mahdollisten muiden EU-kriitikkojen lisäksi Venäjän presidentti Putin ei tunnetusti tykkää EU:sta, vaan haluaa lyödä kiilaa.

HS:n doktriinin voisi tiivistää: Tue EU:ta, oli se sitten mitä tahansa ja teki se mitä hyvänsä, mutta tue, koska Putin vastustaa sitä.  Ei järin argumentaatiotiheä peruste.

Voihan se niin olla, että Huhtasaari saa aika monta ääntä tammikuussa.  Luultavaa on, että eliitin paniikki tuo siihen muutaman lisä-äänen?

*

Barbarian paluu

Miten tulisesti Helsingin Sanomat ja muu eliittipuhunta EU:ta kehuukin, tosiasiat eivät siitä hetkahda. 

Äskettäin julkaisi painavan puheenvuoron Euroopasta ja sen tulevaisuuden näkymistä prof. Timo Vihavainen, jonka kritiikki ei ole ankaraa eikä rumaa: se on murskaavaa.

”Kirja on manaus monelle sellaiselle ilmiölle, joita emme halua harmitella saati tunnustaa selviksi uhkatekijöiksi. Se kyseenalaistaa nykyisen hyväuskoisen hyminän ja herättää suoranaista raivoa sitä saamattomuutta kohtaan, jota Eurooppa yhteisönä ylläpitää. Jos asioista puhutaan selvin sanoin, tämän saamattomuuden hautojat ottavat esiin syytesanan ”sananvastuu”, siis aivan orwellilaiseen tapaan.

Timo Vihavainen ottaa esimerkiksi seikan, josta Suomen vastuunkantajat eivät ole halunneet puhua – aivan kuin ongelmaa ei olisi tai mitään siihen viittaava tapahtunutkaan:

”On luontevaa ajatella, että Ruotsi on pohjoismaalaisuuden ydin ja muut siihen sitten enemmän tai vähemmän sitä marginaalia. Varmaan siihen kuulu ainakin Tanska, joka on kantanut kovasti huolta siitä, että sen vetovoima ei-toivottujen maahanmuuttajien taholla heikkenisi. ”Sydämensä avannut Ruotsi sen sijaan jatkaa niiden houkuttelemista, mutta käytännössä on työntänyt niitä parhaansa mukaan itäiseen naapuriin”.

Edellä oleva sitaatti kuvastaa Vihavaisen tapaa puhua asioista, joista meillä edellytetään puhuttavan kiertoilmauksin tai tässä yhteydessä pohjoismaisen yhteishengen suojelemiseksi suoranaisesti vaikenemalla.”

Näin Vihavaisen teosta arvioi Verkkouutisten palstoilla Markku Jokipii:

Barbarian paluu – hyväuskoiselle Euroopalle ennustetaan onnettomia aikoja

Professori Timo Vihavainen suututtaa uudella teoksellaan Eurooppa-utopiaan lukkiutuneet.”

Lähde: Verkkouutiset

13.8.2017 klo 11:06 (päivitetty 14.8.2017 klo 06:29)  https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/tvihavainen_barbaria-68830

*

Ääripäät

Asiallisesti arvioiden Euroopan Unioniin ja yleensä Eurooppaan suhtautumisessa tuskin on löydettävissä kahta yhtä kaukana toisistaan olevaa näkemystä.

Helsingin Sanomien (17.8.2017) apoteoosi (ylistyslaulu) ja Timo Vihavaivaisen tinkimätön ryttäys.

Kumman valitset?

Valintasi ratkaisee paljon siitä, miten suhtaudut elämään ja Eurooppaan.

Siispä mieti.

Minä olen mietintöni miettinyt ja tiedän, kummalla kannalla oma ajatusmaailmani seisoo.

Se on selvä, että keskiviivalla ei Eurooppa kulje eikä hoipertele.

*

Suomella menee lujaa, etenkin sen sisällä.

Suomi on turbulentissa tilassa. 

Maa, joka on turbulentissa tilassa, yllättää.  Se yllättää vaaleissa, mutta myös vaalien välissä.

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

*
https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ratsastajapat...
Marskin ratsastajapatsas pahassa kunnossa
Pääkaupungin näkyvän muistomerkin kivet ovat halkeilleet ja kohoilleet.
Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheimin (1867-1951) ratsastajapatsas Helsingin Mannerheimintiellä on Ilta-Sanomien mukaan kokenut kovia kesän aikana.

”Patsaan yksi laattarivi laskee ja riveistä nousee parin senttimetrin kynnyksiä. Yksittäisiä laattoja on haljennut ja keikkuu painon alla.
Ratsastajapatsasta ympäröivän tasanteen reunakivet ovat liukuneet paikoiltaan. Osa ympäröivästä mukulakivetyksestä on avattu sähköverkkotyön vuoksi. Ympäröivien laattojen välissä on roskia ja tupakantumppeja.
Patsaassa Mannerheimin nimen ja elinvuosien vieressä jalustassa on noin viikon ajan ollut valkoinen törkysuttaus, jota ei ole poistettu.”

Mitä välinpitämättömyyttä. Ajan henki? Jos tasavallan 100-vuotistisenäsisyyvuonna ei noteerata 150 vuotta täyttävää marsalkkaa, niin mihin se huomio oikein menee?

**

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

"Suomi - Euroopan sairas mies".

Tylyä mutta totta:

**
Quartz, 15.8.2017:

“Finland’s sickly economy is shrinking again” -

Suomen sairas talous supistuu jälleen.
https://qz.com/1053926/finland-gdp-the-countrys-si...

“There are a fair few countries with a claim to being called “the sick man of Europe,” but Finland continues to make its case.

The Finnish economy shrank in the second quarter of this year, versus the first quarter, a reversal from a series of better-than-expected results in recent periods. A monthly measure of output fell year-on-year for the first time since 2015, according to data released today.

Although the euro zone’s beleaguered south has captured more attention, the Nordic country’s protracted stagnation grinds on.

The Finnish economy is still smaller than it was in 2008.

Even Spain regained its pre-crisis growth rate earlier this year.”

*

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Suomen talous on sakannut 10 vuotta, eikä "mitään" ole tehty.

Henkisesti maa on vakavassa "perätilassa".

Toisaalta hyssytellään isoja asioitaa, toisaalta hysterisoidaan pieniä.

Talous on kaiken rakentavan toiminnan perusta; muutoin vain jarrutellaan, pihistetään ja leikataan. Se lyö leimansa henkeen ja meininkiin.

Mutta näen tässä kaksi menetettyä asiaa:
Toisaalta pitkään ja huolella rakennettu yhteiskunta on kuin heitteille jätetty purjehdusvene, se ei kestä kauaa hylkiöllä, vaan hakkautuu tuulten ja tuiverrusten voimasta kiviin ja vaurioituu korvaamattomasti.

Toisaalta instituutiot, yhteiskunnan selkäranka ja rakennus, on jätetty samoin heitteille: osa on purettu tietoisesti, yksityisen vapauden tieltä, toisaalta osa on jätetty silleen, tai näverretty ohueksi ja puhki, ilman ajatusta ja näkyä siitä: mitä seuraa kun kansakunnan henkinen ja yhteisöllinen struktuuri purkautuu, heikkenee kuin hapettomassa tilassa.

Ei tässä mannerlaatat liiku, eivätkä ryskää.

Tässä sisäinen umpio ja tukkoisuus lakkauttaa luonnollisen verenkierron, tilalle tulee hapeton ilmaton ahtaus, kaikki ikään kuin litistyy, kuin monikerroksinen´, usean vuoden jättölehdet peittävät maan, sulkevan elinvoiman tiet, tappavat kasvun ja luonnollisen elon.

Suomi hapertuu sisältä. Molekyylit hakeutuvat uuteen asentoon. Tämä näyttää pieneltä, mutta kansakunnan rakenteessa se tietää surkea tulevaisuutta. ...pahinta on että en tiedä mitä pitäisi tehdä...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Mikä kiehuu?

Molekyylien liike

(Ideaali)kaasujen kineettinen teoria
Lähtökohdat:
1.
Kaasu koostuu molekyyleistä (massa m)joiden liike on satunnaista

2.
Molekyylit ovat kooltaan pistemäisiä, ts. molekyylien halkaisija
on paljon pienempi kuin molekyylien keskimääräinen etäisyys törmäysten
välillä

3.
Molekyylien välillä ei ole vuorovaikutuksia paitsi törmäyksissä.
Törmäykset ovat elastisia (kineettinen energia säilyy)

Molekyylien liikkeen lisääntyessä niiden välinen kitka nostaa lämpöä, ja lopulta aine kiehuu, muuttuu kaasuksi, tai äärimmillään palaa. Palaminen on yhtymistä happeen.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Osuitpa oikeaan monissa pohdinnoissa ja arvioinneissa. Maassa ei enää puhuta asioista oikeilla nimillä, kun poliittinen rohkeus tunnustaa tosiasiat on totaalisen hukassa. Pahiten tilanne näkynee Suomen talouskasvun tilassa. Hallitus ja viralliset ykkäsmediat (Yle, MTV3 ja Hesari) suoltavat uutisia uutisten perään, kuinka talouskasvu on hyvässä nousussa ja sitten pohditaan, miten tätä olematonta kakkua jaetaan palkansaajille.

Tämä tilanne tietysti jossain kohtaa ratkeaa ja totuus pursuaa esiin. Nyt se tällaisten some-kirjoittelujen varassa. Tilanne on otollinen poliittiselle pyörremyrskylle. Näkyvissä on, että mannerlaatat ovat liikkeessä. Ranska käynee esimerkistä, että suuria muutoksia voi tapahtua lyhyessä ajassa, jos äänestäjät heräävät unestaan ja päättävät olla äänestämättä vanhoja naamoja. Nukkuvien puolue on suurin.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Otit tuon Timo Vihavaisen esille, aivan mainio "heppu" kirjoittamaan! Osuu kyllä oikeisiin kohtiin niin ettei ole vastaan sanomista.

Lainaus blogista: Tolvanat ja nykyaika 28.06.2017

" Uuden keskiajan tulosta on puhuttu jo vuosikymmeniä ja kehitys näyttääkin yhä pahemmalta. Paras vastamyrkky sille on uusi valistus. Sitä totisesti tarvitsevat sekä obskurantismin pauloissa olevat maahanmuuttajat että ne tolvanat, jotka ymmärtämättömyyttään estävät heidän nousuaan pois keskiajasta, rationaalisen kulttuurin piiriin.

Lopuksi pitänee kysyä, kenen bulvaaneja nämä tolvanat oikein ovat? Onko olemassa jokin organisoitunut taho, joka heitä manipuloi?

Sellaisen olettaminen on aivan tarpeetonta. OECD:n kaltaiset elimet, joiden ainoa huoli tässä maailmassa on BKT:n kasvattaminen, toimivat aivan avoimesti eikä myöskään EU pahemmin salaile sitä, mihin se milloinkin on ajautumassa.

Tolvanat eivät kuitenkaan tarvitse palkkiota eivätkä salaisia ohjeita, he tekevät kaiken oman intonsa ilossa ja mikäli heidän toiminnastaan koituu heille itselleen vahinkoa, on se vain paras todistus siitä, että asia on puhdas ja vilpitön.

Ikävä puoli asiassa on vain se, että nuo kustannukset eivät lankea vain entusiasteille, vaan myös sille suurelle joukolle, joka ei niitä halua."

Lisää Timo Vihavaisen blogeja:

http://beta.oikeamedia.com/o1-25436

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Tämän vuoden alkupuoliskon talouskasvun osana (en tiedä kuinka suurena osana) on sanottu olevan kansalaisten kulutuksen lisääntyminen. On otettu velkaa autojen ja asuntojen ostamiseen, on lisäksi sanottu säästöjen käyttämisen olevan osana kulutuksen kasvuun.

Kesäkuussa on talouskasvussa tapahtunut notkahdus. Nähtävästi säästöt ovat lopussa ja velkaa ei uskalleta ottaa entiseen malliin. Kuis nyt Suomen käy.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

”Putinin märkä uni” suututti Laura Huhtasaaren: ”EU:n arvostelijat leimataan”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227812-putinin-ma...

Ennen vanhaan sentään oli jotain rajaa valtakunnallisesti leviävissä lehdissä. Naapurivaltion päämiehen suhteen esimerkiksi, vaikka siellä on ollut paljon kovempia tappokoneita ollut puikoissa.

*

Merkillisin limbo Helsingin Sanomilta aikoihin. Noinko ne pelkää – jo?
Tällä suhtautumisella HS ja sen hengenheimolaiset ehtivät tehdä melkoisen vaalityön Porin rouvalle.
*

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

KL, 1.9.2017 heti sitten:

"Suomen velanoton supistuminen voi pysähtyä nopeasti, jos maailmantalous haukkaa vettä", arviovat Kauppalehden ja MTV:n Markkinaraadissa vierailleet asiantuntijat.

"Suomen valtion velanotto vähentyy roimasti ensi vuonna. Tarkka alijäämäluku on 2,96 miljardia euroa.

Tämä tarkoittaa, että Suomi ottaa ensi vuonna vajaat kolme miljardia euroa uutta velkaa, kun esimerkiksi tänä vuonna velkaa otetaan 5,5 miljardia euroa.

Budjettiriihen tiedotustilaisuudessa torstaina pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi, että "velaksi eläminen loppuu vuonna 2021".

Raadissa vierailleen Suomen Yrittäjien pääekonomistin Mika Kuismasen mukaan valtionvelan supistumisennuste on vain ennuste, ei lupaus tulevasta kehityksestä.

"Tässä on vähän sellainen hassu juttu, että puhutaan, miten ennustetusti käy. Tässähän puhutaan siis siitä, miten mahdollisesti alijäämän kehityksessä käy ensi vuonna. Sitä ei oikeasti tiedetä."

"Jos tulee iso talousshokki, kun on itse se velka siellä ja sitten se talouskehitys ja miten niille suureille käy.

Velan vähenemisen suunta on oikea, mutta jos kysytään, onko vauhti liian ripeää, niin mielestäni edetään liian hitaasti julkisen talouden korjaamisessa."

Taalerin toimitusjohtaja Juhani Elomaa näkee Suomen kasvussa suuren rakenteellisen vinouman, jolle ei ole kyetty tekemään oikeastaan mitään
viime vuosien aikana.

Linkki: http://app.kauppalehti.fi/uutiset/velkakehitys-voi...

*

Tasan samaa mieltä. Heikoilla orailla mennään.
Sipilän porukka elää toiveajattelusta.

Kapasiteetti paukkuu jo. Lisää ei juuri tuotantoa irtoa, ja tähän "iltatähteen" eivät hätäiset investoinnit ehdi.

Pienikin viri ulkoa voi läikäyttää laidan yli vettä - ja paljon. Sitten taas räpistellään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset