Seikoista, jotka ajavat Trumpia tekemään ”kirurgiaa” Pohjois-Korealle

Seikoista, jotka ajavat Trumpia tekemään ”kirurgiaa” Pohjois-Korealle

*

Äärisektoriin joutuneena mahtimiehet, erityisesti narsismiin taipuvaiset, jatkavat yhä syvemmälle animalistisen reagoinnin, epärationaalin affektian hämäriin.

Noin 15 vuotta Donald J. Trumpin elämää, toimintaa ja johtamista seuranneena olen vakavasti kallistunut sen käsityksen puoleen, että hän tiukassa paikassa toimii niin kuin on ”aina” toiminut. 

Hän on jo mielessään aikaa sitten ilmoittanut Pohjois-Korean -projektin päällikölle ja vetovastuiselle miehelle, Kim Jong-unille: You've fired!  

Puuttuu vain käytännön toteutus.

Villit hevosetkaan eivät Donnya enää pidättele!

*

Chicken game

Tihenevässä tahdissa on realisoitumistaan realisoitunut kaksi vaihtoehtoa – kukaan ei tiedä, miten toteutumispotentiaaleja, mutta silti hyvin todellisia:

Kim Jong-un ”painaa nappia”.

Donald J. Trump ”painaa nappia”, mutta pyrkii tekemään sen ensin.

Kaksi sädettä leikkaa toisensa: H. 

Loppukiihdytys on mieletön, sillä silloin on oikeasti kiire.  Hitaampi häviää heti.

Tämä on käänteinen ”Rebel without couse” –elokuvan kananpoika-pelin muoto. 

Kuilu lähestyy, mutta kun elokuvassa kilpailtiin, kumpi istuu autossa viimeksi, tässä Isossa pelissä pelataan siitä, kumpi hyppää ulos tulossa olevasta tuhosta ensiksi.  Siis iskee.

Kesto 3:42 https://

*

”Se”

Yhdenkin ydinpommin käyttö asutulla alueella voisi tappaa satoja tuhansia, tai pahimmillaan miljoonia ihmisiä. Se aiheuttaisi niin laajan tuhon, ettei mikään katastrofiapu tai terveydenhuoltojärjestelmä pystyisi vastaamaan siihen.” – http://www.rauhanliitto.fi/kampanjat/ydinaseriisunta

Kansainvälinen tuomioistuin totesi vuonna 1996, että ydinaseiden käyttö tai sillä uhkaaminen olisi vastoin kansainvälistä, aseellisia konflikteja koskevaa lainsäädäntöä ja erityisesti vastoin humanitaarista oikeutta. Valtiot eivät saa tehdä siviileistä hyökkäyskohteita tai käyttää aseita joilla ei pystytä erottelemaan siviileitä ja sotilaita toisistaan. – http://www.rauhanliitto.fi/kampanjat/ydinaseriisunta

LEGALITY OF THE THREAT OR USE OF NUCLEAR WEAPONS vuodelta 1996 toteaa, että (ydin)aseella uhkaaminen tai käyttö on kiellettyä;

Tietäen, että valtioilla on Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan nojalla velvollisuus pidättäytyä voimankäytön uhasta tai käytöstä jonkin valtion alueelliseen koskemattomuuteen tai poliittiseen riippumattomuuteen nähden.” – Kansainvälinen tuomioistuin, vuonna 1996: http://lcnp.org/wcourt/opinion.htm

*

Voidaanko Kim Jong-un noutaa Haagiin tai muualle leivättömän pöydän ääreen?

Sanasota Kimin ja Trumpin välillä on yltynyt poikkeukselliselle tasolle, jossa kummankin voi katsoa rikkoneen YK:n peruskirjaa ja kansainvälisen oikeuden perusteita.

Tapahtuneen jälkeen voisi olla oikeudellisesti vaikea taluttaa toinen (Kim) Kansainväliseen oikeusistuimeen, toisen istuessa syyttäjän tai ainakin todistajan ja asianomistajan paikalla?

*

Diili

Trump on aikuisen ikänsä tehnyt diilejä, ratkonut tarjouksen ja vastatarjouksen välillä, mitä tehdä.  Nyt pöydässä on puhtaasti huonoja vaihtoehtoja.

Hän todennäköisesti näkee tilanteen siten, että perääntyminen on mahdotonta, mihin hän perääntyisi?  Paikalleen jääminen, siis tuleen makaamaan, antaisi vain lisää valtteja vastustajalle, aikaa punoa suunnitelmia ja kehittää teknologiaansa.  Siksi kiire.  Kiristyneen ultimaatumikierteen keskellä kiire ei ole hyvästä.  Mutta minkäs voit.

Kaikki nykyisen tilanteen faktorit puhuvat ”nopean puuttumisen” puolesta.  Historia ei tule silittämään viivyttelijän tukkaa.
*

Obama

Jokainen iso johtaja on johtaja isolla Jiillä vasta sitten, kun on aloittanut ja voittanut vähintäin yhden sodan.  Tämä on lause, joka on liimattu Trumpin jääkaapin oveen. 

Obamakin meni ja nitisti Osaman.  Ei häntä kukaan vaatinut Haagiin!  Kukaan…

Miksi minä en menisi ja nitistäisi Kimiä?  Eittämättä Trump on jo pitkään joutunut miettimään tätä rinnasteista tapausta.  Se teki sen jälkikäteen, kymmenen vuoden viiveellä.  Minulle on tärkeää tehdä se Etukäteen, ja vaikka kymmenen sekuntia etukäteen, mutta etukäteen.  Etukäteen, etukäteen.

Juuri suuresti haukkumansa Obaman suoritus tekee psykologis-atavistisesti Trumpille vaikeaksi ”jättää tekemättä mitään”.

Siksi tärkeää saada riittävä näyttö Kimin toiminnan väistämättömyydestä, uhkausten kovuus ja räikeys on normipäivää maailman silmien edessä.  Mutta miten määrittää, milloin, joko nyt, on täyttynyt ”täysi näyttö”.  Täysi näyttö P-Korean johtajan todellisesta aikomuksesta iskeä Guamile, Alaskaan, Los Angelesiin?  Mitä enää kaivataan.

*

Holhoukseen

Tietyllä tavalla presidentti Donald J. Trump on joutunut kuusi kuukautta (6 kk) presidenttinä oltuaan kongressin holhoukseen.  Hänet on julistettu holhouksen alle. 

Mikä on hänen valtansa ja edellytyksensä määrätä neutraloimaan vihamielisen pikkuvaltion päämies?  Aletaan olla tilanteessa, jossa Trump ei tätä pysty ratkaisemaan, muut ratkaisevat.  Mutta voiko kukaan kuvitella, että kongressi päättää tämän?  Sen on joko alettava vääntää kättä itsensä kanssa, tai jos uhka-arvio on jo punaisella, panna holhottavansa tekemään ratkaisu.  Silloin Trumpin lakimiehet saavat helpolla kongressin kuittauksen syytesuojasta.  Trump menee televisioon ja allekirjoittaa käskyn.  Mutta varataan muutaman minuutin viive, jotta pyörä ehtii alkaa pyöriä, ja koko maailman on tapahtuneen tosiasian edessä. 

Nytten se sitten alkoi!

Mikä pyörivän pyörän enää pysäyttää?

*

Menossa on todellinen kisa siitä, kuka on presidentti Harry S. Trumanin jälkeen ”toinen mies”.

*

Kuka katsoo tuloksen: https://

1:51.

*

*

Holhous

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyväksynyt uudet pakotteet Venäjää, Irania ja Pohjois-Koreaa vastaan.
AFP:n mukaan Trump allekirjoitti lakipaketin suljettujen ovien takana. Trump hyväksyi lakipaketin vastahakoisesti ja kutsui heti tuoreeltaan uusia pakotteita virheellisiksi.
– Kiirehtiessään (pakote)lainsäädäntöä kongressi hyväksyi myös joukon säädöksiä, jotka ovat selvästi perustuslain vastaisia, Trump sanoi allekirjoituksen jälkeen antamassaan lausunnossa.
Yhdysvaltain edustajainhuone ja senaatti hyväksyivät lakipaketin selvin äänin viime viikolla. Senaatti hyväksyi paketin äänin 98-2, edustajainhuone äänin 419-3. Paketti myös rajaa presidentin valtaa tehdä yksinään päätöksiä Venäjä-pakotteiden helpottamisesta. Trumpin mielestä presidentin vallan rajaaminen rikkoo perustuslakia, koska se rajoittaa presidentin mahdollisuuksia ulkopolitiikan johtamiseen.
Trump sanoi kunnioittavansa osaa pakotepaketin säädöksistä, mutta ei sanonut, että paketti pantaisiin kokonaisuudessaan käytäntöön. Lähde: SSS, 2.8.2017; http://www.sss.fi/2017/08/yhdysvaltain-presidentti-donald-trump-hyvaksyi-uudet-venaja-pakotteet/

*

“Our relationship with Russia is at an all-time & very dangerous low. You can thank Congress, the same people that can't even give us HCare!”

DJT, Twitter 3.8.2017

*

http://foreignpolicy.com/2017/08/09/the-game-is-over-and-north-korea-has-won/

Foreign Policy kirjoitti viime yönä 9.8.2017:

"Peli on ohi ja Pohjois-Korea on voittanut

Donald Trump voi huutaa kaikkea mitä hän haluaa, mutta nyt elämme maailmassa, jossa amerikkalainen voima on vähemmän tärkeä kuin koskaan. "

Ei tämä näin mene.

Suurvallan äkillinen arvovallan notkahdus, joka nyt nähty, vaatii kunnian palautuksen, ja se voi käydä kalliiksi – niin P-Korealle, kuin meille kaikille.

Jokainen tunti nyt tiputtaa painolastia sen puolelle vaakaa, että Yhdysvaltain ja Trumpin on tehtävä jotain.  Suurvaltapolitiikan luonne ja dynamiikka, staatsräson, vain yksinkertaisesti vaatii niin.  Niin se käy.

Silloin hapuillaan nappia, jotain nappia.

*

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu