Veikko Huuska

Länsimainen oikeusjärjestys - sen valikoiva soveltaminen

Presidentti Putinin​ eilinen Suomi 100 - visiitti Punkaharjulle ja Savonlinnaan on - etu-, keski- ja jälkikäteen - ruodittu niin luuta myöten, että minun ei huoli siihen puuttua, ei muuten kuin kiinnittämällä huomiot seikkaan, joka näyttää jääneen täysin katveeseen.

Länsimaisen oikeusjärjestyksen kantava periaate on syytetyn syyttömyysolettama. Kukaan tai mikään ei ole syyllinen väitettyyn rikokseen, ennen kuin syytös on oikeuslaitoksessa asianmukaisesti näytetty toteen.

Tämän mukaisesti rangaistus ei voi edeltää oikeudellista ratkaisua.

Nyt Yhdysvaltain senaatti on äänin 98-2 hyväksynyt Venäjä-pakotteita koskevan lakipaketin. Lakipaketti merkitsee venäjänvastaisten pakotteiden selektiivistä tiukennusta.

Ne kohdistuvat mm. öljy-, kaasu- ja mineraaliteollisuuteen, jotka globaalimarkkioilla kilpailevat amerikkalaisen tuotannon kanssa, - ja vaikeuttavat monien eurooppalaisten maisen hankkeiden toteutusta.

​*

Lakipaketin johtavana argumenttina ovat olleet epäilyt Venäjän pyrkimyksistä vaikuttaa Yhdysvaltain presidentinvaalien 2016 tulokseen.

Nyt ei vielä ole pätevää tulosta laittomasta vaikuttamisesta.

Mutta sanktiota pukkaa.

​*

Länsi soveltaa omia oikeusperusteitansa valikoivasti.

Kaikki näyttää menevän mutinoitta.

Kriittiset puheenvuorot esitetään kuiskaten tai tehokkaasti vaientaen.

Eurooppa ja Suomi antaa siimaa Yhdysvalloille, joka toteuttaa legaliteettiaan oma etu edellä, ja nämä vanhan mantereen myötäilijät antavat pyhän synodin nimissä kaiken periksi, ratkaisujen hinnasta ja muista seurausvaikutuksista pätkääkään piittaamatta.

*​

Eurooppa - ja Suomi - on oman puhdasoppisuutensa sokaisema;

dogmi menee edellä, vaikka valtapolitiikan ja historian karu yhteiskuntaoppi, muuta todistaisi.

Omaa periaatteettomuutta, kaksoisstandardeja ja intressisidonnaisuuttaan ei tahdota nähdä.

Se on kielletty. Deletoitu vaihtoehto.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MattiKarjalainen1 kuva
Matti Karjalainen

Periaatteessa olette oikeassa siinä, että Venäjän valtion osuutta Yhdysvaltojen presidentinvaalehin vaikuttamisessa ei ole yksilöidysti pystytty osoittamaan. Tämä johtunee käsitykseni mukaan siitä, että internet-ympäristössä taitavat "hakkerit" tai agentit pystyvät tehokkaasti peittämään jälkensä. Kuitenkin tässä kyseisessä tapauksessa näyttönä toiminee kaikkien Yhdysvaltojen poliisi- ja tiedusteluelinten yksimielinen kanta, että Venäjän taholta on tehty informaatio - ja disinformaatiovaikuttamista Yhdysvaltojen presidentinvaalikampanjassa.

Käyttäjän MattiKarjalainen1 kuva
Matti Karjalainen

Lisään vielä edelliseen kommenttiini sen, että Yhdysvaltojen kongressi, niin kuin ei minkään muunkaan maan kansanedustuslaitos, ole oikeusistuin. Se ei siis jaa tuomiolauseita, vaan säätää lakeja poliittisen harkinnan pohjalta. Tässä mielessä sen säätämät Venäjää koskevat sanktiot eivät loukkaa mitään länsimaisia oikeusperiaatteita, vaan noudattavat sikäläisen kansanedustuslaitoksen poliittista harkintaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"näyttönä toiminee kaikkien Yhdysvaltojen poliisi- ja tiedusteluelinten yksimielinen kanta"

Näyttönä toimii siis mielipide? Riittäisikö USAn oikeudessa tuomioon jos tarpeeksi monella on sama mielipide? Vaikuttiko Obama brexitiin kun sanoi julkisesti että brittien pitäisi pysyä EU:ssa? Tekikö Obama kardinaalimunauksen sekaantumalla brittien kansanäänestykseen?

Käyttäjän MattiKarjalainen1 kuva
Matti Karjalainen

Viittaan jälkimmäiseen kommenttiini: Yhdysvaltojen kongressi ei ole oikeusistuin, jossa päätökset tehdään näytön perusteella. Tietysti tiedusteluelimet ja poliisit voivat erehtyä. Tästä on melko tuoretta näyttöä mm. Irakin osalta vuosilta 2002- 2003.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Tuolloin Irakin kohdalla ei ollut kyse erehdyksestä, vaan tarkoituksellisesta harhaajohtamisesta... Ja sitä paitsi nämä uudet ``pakotteet´´ Venäjälle ovat USAn omien intressien ajamista... Kuinka jenkkilä tykkäisikään kun vaikkapa saisi myytyä omaa nestekaasuaan eurooppaan... Ja sitä paitsi Saksa vastustaa näitä uusia sanktiota muutaman muun euroopan maan ohella... Jenkit saavat näistä mukamas vaaleihin sekaantumisista mainion troijanhevosen omien intressiensä ajamiseen...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset