Veikko Huuska

Hampurin G20 -kokouksen poliittisista johtopäätöksistä

M​itä Hampurin G20:stä jäi käteen, vai jäikö mitään?

Siitähän piti tulla Merkelin liittopäivävaalikampanjan näyttävä avaus ja Hampurin metropoli-mainos, mutta nämä systeemiset tavoitteet menivät rähinöinnin vuoksi " ketuille".

Lainaan tähän nyt jossain määrin kyseenalaisen pitkästi erästä jälkiartikkelia. Sen on kirjoittanut Berliinissä asuva toimittaja Pertti Rönkkö, YLEnkin kanavilta tuttu. Rönkkö kirjoittaa:

"Osansa saivat myös sivulliset "kaupunkisissien" tuikatessa tuleen heidän autojaan pitkään treenatulla taktiikalla: ensimmäinen lyö ikkunan säpäleiksi, toinen kastelee bensalla, kolmas sytyttää.

Vasemmistopuolue Linke ja vihreät syyttävät tilanteen eskaloitumisesta poliisia, muut puolueet puolestaan niitä äärivasemmistolaisen väkivallan vähättelystä ja tukemisesta.

Kritiikin kohteeksi on joutunut myös demarien liittokanslerikandidaatti Martin Schultz hänen yhdyttyään Linken pääehdokkaan Sahra Wagenknechtin näkemykseen, että väkivaltaan syyllistyneet eivät ole oikeita vasemmistolaisia vaan terroristeja.

Selitys kuulostaa yhtä epäortodoksiselta kuin islamoppineiden vakuuttelut, ettei islamisteilla ole mitään tekemistä islamin kanssa.

Äärivasemmistolaiset eivät hyväksy aatteensa aitouden epäilyä vaan pitävät kiinni tavoitteestaan luoda kapitalismista ja valtiosta vapautettu rajaton maailma, jossa kaikki kuuluu kaikille."

Näin Hampurin G20 -session summaa toimittaja Pertti Rönkkö.

​*

Minä uskon, että hän on pystynyt tiivistämään ison kuvan olennaisella tavalla.

G20 -kokouksen olennainen vastustus ja kritiikki tuli epäilemättä niiltä asiallisesti ja argumentoiden suurkapitalismia vastustaneilta sadoiltatuhansilta, joiden viesti tuppasi hukkumaan radikaalien sytyttämien lieskojen ja mustan savun alle.

On väärin, jos heidän viestinsä jää rätinän ja karjahtelun alle. Mutta - tämä kaikki on omaa pohdiskeluani - yhtä väärin ja virheellistä on deletoida isosta kuvasta tämä nihilistinen terrori, ja sen tavoitteet.

Saksalaiset ja muualta Euroopasta matkustaneet tuhannet militantit äärivasemmistolaiset edustavat tuhoa ja sekasortoa;

mutta monin verroin vaarallisempana näyttäytyy eurooppalaisten tavallisten ihmisten elämän ja rauhan kannalta se outo, laaja ja vallitsevanoloinen sympatia - tai suoranainen aktiivinen tuki - jota tämä "purppuranpunainen anarkia" näyttää nauttivan. Niin Saksassa, kuin Euroopassa, - ja myös Suomessa!

*

"Saksalainen politiikka joutuu ottamaan kantaa siihen, mitä eroa on äärioikeistolaisella ja äärivasemmistolaisella väkivallalla. Onko toinen hyväksyttävämpää kuin toinen, vai onko kaikki äärimmäisyydet ja väkivalta tuomittava samalla mitalla." kysyy toimittaja Pertti Rönkkö artikkelinsa päätteeksi.

Aivan saman kysymyksen edessä olemme täällä Suomessa.​

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Pertti Rönkön uutisanalyysi "Tervetuloa helvettiin" on julkaistu Demarissa 20.7.2017.

Marko Parkkola

Kohta joku on vinkumassa, että rähinöitsijät olivat anarkisteja, eikä heillä ole mitään tekemistä vasemmiston kanssa. Siinä tapauksessa vasemmistolla ei ole mitään tekemistä kommunismin kanssa.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/anarkistit-marssi...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehdottaisin Parkkolalle tutustumista hieman entistä tarkemmin aatehistoriaan ja etenkin erilaisten vasemmistolaisten ismien teoreettiseen sisältöön ennen "analyysejään". Lähteinä kannattaa käyttää enimmäkseen objektiivisuuteen pyrkiviä alan oppikirjoja eikä almamedialaista puolensa valinnutta "tiedonlevitettä".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset