Veikko Huuska

Hampurissa palaa

Maria Zakharova julkaisi tovi sitten melko rajun videon Hampurin (venäläisittäin Gamburg) G20 -kokouksen yhteydessä pidettyjen globalisaatiota vastustajien mielenosoitustenliepeillä ilmenneiden tihutöiden jälkiä. Ajavasta autosta kuvattu video kestää 39 sekuntia ja siinä näkyy lukuisia katujen varsilla palavia autoja. Valitettavasti en pysty linkkaamaan suoraan MZ: n sivustolle tai omaan fb:iin. Video löytyy googlaamalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Tarkennan sen verran, että 39 sekunnin tripissä näkyy 7 ^palavaa autoa muutaman sadan metrin matkalla. Lisäksi kaduille on sytytetty renkaita tai muita tulipesäkkeitä. Välillä kaupunkikuva on sakeana mustaa savua, mistä voisi päätellä palojen olevan laajemmalla alueella. Poliiseja tai paloväkeä ei näy. Hämmentyneen näköisiä kaupunkilaisia seisoo ja kävelee kadunlaidoilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Media ei mielellään ota kantaa itse asiaan mistä Hampurissa nyt kiistellään eli vapaakauppaan ja globalisaatioon. Trump on nyt kiistelty hahmo koska kapitalistina vastustaa globaalista vapaakauppaa jota taas EU ja USAn demokraatit kannattavat. Olisi myönteistä saada ongelma keskustelunaiheeksi, mutta sitä tuskin media haluaa, rähinästä saa paremman aiheen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tylyä meininkiä. Joku voisi sanoa: sitä saa mitä tilaa

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Siitä mitä Hampurissa nyt tapahtuu niin ei ole enää kysymys mielenosoituksesta vaan huliganismista.Jo pitkään on tiedetty, että maailmaa kiertää joukko huligaaneja joita ei kiinnosta senenempää globalisaatio kuin mitkä muutkaan yhteiskunnalliset asiat. Jalkapallossa tämä sama ilmiö on jo pitkään tunnettu.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Takku.net on foorumillaan mobilisoinut porukkaa linja-autolasteittaan " kesän parhaisiin bileisiin Hampuriin". Anarkisteja ja vasemmistolaisia (-liittolaisia).
Li Anderssoni, Paavo Arhinmäki ja Dan Koivulaakso ovat olleet aivan hiljaa. Päinvastoin kuin syksyllä kun taparikollinen potkaisi toista taparikollista Rautatieaseman lähellä, jolloin potkaistu menetti henkensä karattuaan hoidosta.
Mitkään foorumit eivät tahtoneet riittää Anderssonille, Arhinmäelle ja Koivulaaksolle, joissa tapausta kytkettiin äärioikeiston, perussuomalaisten, Suomen Sisun ja Jussi halla-ahon väkivaltaisuuteen, jotka ehdottomasti pitää pikaisesti kieltää.
Vasemmiston väkivalta on erilaista - parempaa, kuten Li Andersson on todennut.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Annat täysin väärän kuvan siitä mitä Rautatieasemalla tapahtui, totuutta hieman kehiin Turpeinen.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Miten niin? Kumpikin osapuoli oli taparikollinen, ja toinen heistä kuoli viikko sen jälkeen kun hän käveli ulos sairaalasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #15

Toinen oli väkivaltainen taparikollinen, natsi, toinen päihteistä riippuvainen, etkö tosiaan kykene erittamaan näiden kahden eroa, Kommenttisi ikäänkuin antaa oikeuden tai ainakin pyrkii lieventämään tapahtunutta, sairasta!

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen Vastaus kommenttiin #18

"Toinen oli väkivaltainen taparikollinen, natsi, toinen päihteistä riippuvainen,"

Tarkennuksena, toinen väkivaltainen taparikollinen äärioikeistolainen, toinen päihteistä riippuvainen taparikollinen anarkisti. "Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin".
Turha kuolema kumminkin, joka olisi voitu välttää kun toinen ei olisi tietoisesti provosoinut eikä toinen tietoisesti provosoitunut.
Suomessa joka viikonloppu nakkijonossa ja kapakoiden ulkopuolella tapahtuu vastaavia, mutta niistä ei äärivassarit rupea tekemään politiikkaa kun siitä ei ole heille hyötyä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #19

Turpeinen, etkö ymmärrä mitä teet, puolustat väkivaltaa, väkivallan tekoa, joka johti nuorukasen kuolemaan ja sai tuhannet ihmiset liikkeelle väkivallan vastustamisen vuoksi,

Käyttäjän TommiSalmela kuva
Tommi Salmela

Turpeinen. Jo eilen minullekin virisi saman tapaisia aatoksia entä jos ns. oikealla kallellaan pistäs autoja kadulla tuleen ja vahingoittaisi poliiseja samaan tapaan niin koko media päivittelisi ja hallitusta myöten tuomittaisiin ja ajojahti alkaa. Vasemmiston väkivalta on brutaalia mutta niin paljon parempaa. Olen äimistynyt.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomen vasemmistonuoret ihmettelevät poliisin kovia otteita Hampurissa.

Vain yli sata poliisia on loukkaantunut saadessaan tiiliskivestä päähänsä !

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

YLE on ollut tutusti varsin vaitonainen. Ja kuitenkin: Kun desperadomaisesti porukat kiertää kaupunkia sytyttelemässä asuntokatujen varteen parkkeerattuja autoja jotka sitten loimuavat parin metrin päässä taloista - jos tämä ei ole ääri vaarallista niin ei sitten juuri mikään.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Aika huono ennuste on tuolla. Molotovit ja katukivet käsissä mielenosoittajilla ja notskit palavat pitkin kaupunkia:

https://youtu.be/tnaNVKquuyI (rt live-lähetys)

Korjataan sen verran, että lähetys on live aina siihen asti, kunnes poliisit saapuvat isommalla joukolla ja äänekkäämmin paikalle. Sen jälkeen se siirtyy noin 20 minuuttia taaksepäin näyttämään uusintaa. En tiedä johtuuko tuo jostain sensuurintapaisesta vain jostain muusta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Väkivalta on väärin"

Entä globalisaatio, tuhannet nuoret naiset suljettuina palaviin Bangla Deshin vaatekutomoihin?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tällainen taitaa olla vasemmistolle tyypillinen menetelmä herättää huomiota yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

YLE:n haastatteluissa on ollut tavallista kansaakin, mikä kertonut mielipiteensä vararallisuuden keskittymisestä, EU:n ongelmista ja kapitalismin kriisistä. Olen samaa mieltä näistä ongelmista. Nykyinen kulttuuri on syvältä. Se näkyy Trumpissa, Merkelissä, Brexitissä, Erdoganissa jne. Se näkyy pahoin tieteen arvostuksessakin. Olen kärsinyt yliopistojärjestelmän romahduksesta pitkään. Se on hyvävelijärjestelmä, mikä ei tuota mitään uutta.

Sattumalta olin 2.5 kk sitten samassa kaupungissa marssimassa tieteen puolesta. Siellä oli yksi noin 500 maailmanlaajuisista mielenosoituksista siitä syystä, että yliopistoilta on leikattu ja niistä on tullut tulostehtailijoita: arvottomia titteleitä ja arvottomia artikkeleita. Tuon videon seuduilla, Hampurin (Suomen) merimieskirkossa, olen viettänyt monta yötä.

IT-alan inssin ja entisen kokoomukselaisen, nykyisen systeemimetodiikan tohtorin asiantuntemuksella asetun mielenosoittajien puolelle vastustamaan uusliberalismia, mikä on ryöstöä yhä rikkaammille. Heidän otteensa ovat kyllä liian rajut. Jos tilanne kriisiytyy Hampurissa Turkin ja Meksikon mellakoiden tasolle, on silti EU:n otettava asia vakavasti. Merkeliä ei valita uudelleen, jos kansa asettuu voimakkaasti muita Euroopan maita kurjistavaa politiikkaa vastaan. Saksahan nyt voi hyvin,paitsi sielläkin entinen Itä-Saksa voi pahoin. Muut Euroopan maan joutuvat kärsimään Saksan sanelupolitiikasta. Siinä on paljonkin syitä panna mielenosoitus pystyyn.

Täällä tietoa Tiedemarssista, jonka toteutimme 22.4 tänä vuonna: https://tiedemarssi.fi/ Suomessa kymmenet tuhannet kärsivät sen alan heikosta arvostuksesta suoraan ja vielä useammat välillisesti: maa ei kunnolla kehity.

Niko Sillanpää

Meneillään on sitä parempaa väkivaltaa, jota islamilaisen terrorismin tapaan toimittajat ja vasemmistolaiset yhteiskunnalliset toimijat kovasti ymmärtävät ja paremminselittävät.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Uutisissa kerrottiin että 150 poliisia loukkaantunut Hampurissa. Melko paljon. Kuvien mukaan merkittävällä osalla poliisiryhmistä om mellakkavarustus, eivät siis ole mitään passipoliiseja koppalakeissaan.

Missä viimeksi Euroopassa on 150 poliisia loukkaantunut yhden tapaussarjan puitteissa noin 28 tunnin sisällä?

Olisi tärkeä tietää. Sen kertominen on ensisijassa uutistoimistojen tehtävä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olisi tärkeä tietää. Sen kertominen on ensisijassa uutistoimistojen tehtävä."

Itse pitäisin tärkeänä kysymystä, miksi?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Eikun tuolla näkyi Rönkkö kertoneen jo parisen tuntia sitten miten katukiviä kaivetaan ja rakennetaan barrikadeja , ja että jo 196 poliisia loukkaantunut.

Ja tämä siis jo pari tuntia sitten. Eli tilanne on koko lailla kaoottinen. Mitenkään ei tuossa tilanteessa enää kukaan voi seurata loukkaantuneiden kokonaismääriä, ei edes poliisin puolella. Mikä on sitten saldo miekkarien ja sivullisten suhteen selviää varmaan ensi viikolla. Kysymys vain kuuluu, onko tämän kaltaisessa tilanteessa enää sivullisia?

Tämä tapahtuu tiheään asutussa eurooppalaisessa suurkaupungissa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Melko monessa maassa olisi jo kysymys päällä, onko kutsuttava armeija paikalle, mutta Saksassa ja Merkelin kohdalla kysymys on tunnetuista syistä johtuen kimuranteista kimurantein.

"Maailman vahvimmalla poliitikolle" tämä mitä nyt tapahtuu, mitä nyt ikinä sitten tapahtuukaan, on "Hamburger Nightmare".

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Supermarket palaa, samoin säästökassa. Kaupunkia tuhotaan Hampurissa. Saksalainen media tuottaa reaaliaikaista kuvaa ja viestiä.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

En kannata väkivaltaa, mutta systeemiajattelijana ymmärrän mistä nämä mellakat perimmiltään lähtevät: kärsimyksistä ja epäoikeudenmukaisuudesta ja arvottomuuden tunteesta. Itsekin sitä kokenut, kun systeemi Suomessa suosii vain eliittiä.

Mielenosoittajia voi olla tullut ympäri Euroopan, mutta Saksassa on oma väestöryhmänsä, jotka ovat agitoituneet. Sitten on vielä ne, jotka hyötyvät tästä kriisistä, agitaattorit.

Kokoukseen tulivat myös Putin ja Erdogan. Kuinka monta tuhatta ihmistä he ovat tuhonneet polittisilla päätöksillään ja hyökkäyksillään Syyriassa? Koko Turkki kiehuu raivosta. Venäjä pelkää diktaattoriaan. Niissä yhteensä satoja miljoonia kärsiviä ihmisiä, joista miljoonat menettäneet kotinsa tai perheensä. Voisimme terävästi esittää kysymyksen G20-johtajille: olisiko heidän jo aika erota ja antaa paikkansa itseään viisaammille johtajille?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Ymmärrän pohdintasi lähtökohdat ja logiikkaa, mutta valta ja vallanpitäjät eivät toimi noin, siis että jalosti luopuisivat asemistaan parempiensa hyväksi.

Toisaalta, muutoksen kipeys ja vaikeus on siinä, että muutos tarvitsee sanansaattajansa, mutta muutosta ei voi tehdä ja valtaa ottaa joku valaistunut etujoukko, väkivaltaisin brutaalein illegaalein keinoin.

Muutos tarvitsee muutosvoimansa, ja voiman pitää nousta kansasta ja muutoksella täytyy olla legitimiteettinsa.

Tällainen huliganismi vain vieroittaa todellisen muitosvoiman,laajat vääryyttä kärsineet kansanjoukot, muutosliikkeestä, ja ajaa heidät sortajiensa leiriin, vaatimaan lakia ja järjestystä, ja rauhallista perhe- elämää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Huuska toteaa ihan oikein, että valta ja vallanpitäjät eivät vapaaehtoisesti luovu asemistaan. Tuleepa mieleen Taisto Sinisalon muistelmat joissa hän totesi toimittajan kysymykseen vakivaltaisen vallankumouksen tarpeesta, että "luuleeko toimittaja Kymi-yhtiön herrojen vapaaehtoisesti avaavan kassakaappinsa?" Toimittajakaan ei uskonut yhtiön herrojen hyväntahtoisuuteen.

Mutta legitimiteetin vaatimus yhteiskunnan järjestelmällisen ja järjestäytyneen väkivallan edessä on hieman tekopyhä ja hurskasteleva toivomus, ellei jopa n.s. jeesustelua.

Muutos tarvitsee todellakin muutosvoimansa ja muutokselle kypsän ilmapiirinsä. Ja kun muutoksia on tähän asti tehty, johdossa on ollut johtajat ja muutosta hakevat aktivisit joita joukot ovat seuranneet. En usko seuraavankaan muutoksen olevan siinä suhteessa erilaisen. Kysymys onkin enemmän siitä keitä johtajat ovat ja mitä he tavoittelevat sekä mitä saavat aikaiseksi.

Epäilen myös, että seuraavankin muutoksen alla on ensin kaikenlaista kuohuntaa ja aktivismia niin yli- kuin alilyönteineen ennenkuin varsinainen muutosakti tapahtuu. Se joka tunnnistetaan vasta jälkikäteen tapahtuneeksi.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Eikö suomen äärioikeiston nahkatukkia luonnehdittu samoin..

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mielenosoittajia lienee liki 100.000, joista suuri valtaosa käyttäytyy kuitenkin rauhallisesti.

Sitten on tämä väkivaltainen ja tuhoja tekevä vasemmistoaktivistien porukka - Musta Blokki - joka käyttää muita mielenosoittajia ihmiskilpinään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Josta tulee mieleen:
"Koska Gladion operaatiot olivat salaisia, ne jäivät normaalin parlamentaarisen valvonnan ulkopuolelle. Verkosto alkoi paljastua italialaisen tuomari Felice Cassonin avattua vuonna 1981 uudelleen tutkimukset vuonna 1972 tehdystä autopommi-iskusta, jossa kolme karabinieeriä sai surmansa. Selvittämättä jääneestä iskusta oli epäilty vasemmistoa, mutta Cassonin tutkimusten myötä siitä tuomittiin lopulta kaksi uusfasistia. Käytetty sotilasluokan räjähde jäljittyi Gladio-verkoston käyttämään asevarastoon. Tutkimusten kuluessa paljastui useita satoja Gladion jäseniä, joihin lukeutui kaksi korkea-arvoista poliitikkoa.[4]
Näiden paljastusten myötä Gladion olemassaoloa ei voitu enää kiistää. Italian pääministeri Giulio Andreotti myönsi Gladio-verkoston olemassaolon syksyllä 1990, ja maan presidenttinäkin toiminut Francesco Cossiga yhdistettiin verkostoon. Cossiga oli ollut mukana organisoimassa Gladiota 1960-luvulla."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Gladio

Henry

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vilaisin eilen BBC:n uutisetusivua. Joku kaltoin kohdeltu koira oli päässyt siihen, muttei Hampurin mellakka. Tarkemmin selattua siellä sitten syvemmällä näkyi joku G20 mellakka uutisoidun. Pikkaisen syntyi pimittämisen vaikutelma.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Millainen uutismyllytys syntyisikään, mikäli väkivallantekijöinä olisivat muut, kuin vasemmistoaktivistit ?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Yksi valkokaapuinen seisoskelemassa kadun varrella kyltin kanssa, Li ainakin repisi pikkarit välittömästi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt siinä samalla etusivulla on sentään kuva palavasta autosta G20-uutisen ohessa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Pääuutiset by SVT tänään 8:28

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/foll-fran-mur-e...

By Yle

https://yle.fi/uutiset/3-9709853

G20 kokous on varmasti nyt top 10 uutinen. Miksi kokousta vastustetaan ja mitä vastustajat ajavat takaa, on ihan yhtä iso uutinen. Luulis myös Ylen toimittajien olevan objektiivisia ja aiheesta kiinnostuneita.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Mellakoijat vastustavat kapitalismia,ja hetken riehuttuaan mäkkäriin syömään ja sitten nauttimaan viinejä ja bulkkioluita rafloihin,,siinäpä sitä,,vastustusta !

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kannattaisi pitää G20 kokoukset tammikuussa Jakutskissa...

JK. Ilmeisesti joillain on liian helppoa, kun on aikaa lähteä perseilemään kaupungille.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Epäilenpä Zakharovalla olleen taka-ajatuksena myös rinnastaa venäläisten tapa ohjata mielenosoituksia tähän saksalaiseen menoon.

Toisaalta kovin vähälle huomiolle on jäänyt Saksan poliisin ennakkoyritykset estää mielenosoittaminen kokonaan ja siten tapahtumien provosointi.

Joidenkin aiempien globalisaationvastaisten mielenosoitusten yhteydessä on esitetty myös syytöksiä, että poliisi olisi kuljettanut mielenosoitusten läheisyyteen mustien kommandopipojen taakse piiloutuneita jotka sitten paikalle päästyään pistivät ranttaliksi. Näin esimerkiksi Göteborgissa ja Köpenhaminassa. Syytöksiä ei ole, ainakaan minun huomaten, kumottu eikä vahvistettu.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Zaharovalla on oma agenda, ja uskon hänen ryhmänsä valmistautuneen huolella, tarkkailijoineen ym., mutta iltakymmenen aikaan (Ger. 21) hänellä oli paras havaitsemani tiivistys tapahtuman luonteesta, siksi viittasin siihen. Harmi vain kun kännykästä linkkaus ei näytä onnistuvan. Kun about yhden jälkeen laitoin levolle, Zaharovan juttua oli linkattu melkein 1200 kertaa ja kommentoitu yli 400 kertaa (venäjäksi), sikäli kuin nyt muilta askareiöta pystyin seuraamaan taisin olla ainut suomalainen, vannomaan en mene.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Zaharovalla on jo virkansa puolesta oma agenda ja hän hoitaa sitä ammattitaidolla.

Toisaalta RT on sijoittanut etusivulleen elävää ajantasaista kuvaa ja ääntä ihan rauhallisesta mielenosoituksesta lippuineen, banderolleineen ja rytmikkäine huutoineen, ainakin sen aikaa kun itse sitä olen seuraillut. Koko Hampuri ei siis ole tulessa vaikka joillakin kaduilla autot ja niiden renkaat käryävätkin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Siellä ne globalisaation vastustajat nyt riehuvat. Tietänevät itsekin että edustamansa vaihtoehto ei ole kansalaisille mieluinen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Siltähän se halutaan saada näyttämään. Valtaosa mielenosoittajista ei kuitenkaan riehu eikä polta autoja vaikka heitäKIN yritetään provosoida. Mutta todellakin n.s. läntiset n.s. vapaat tiedonlevitteet levittävät kuvaa, että koko globalisaation vastainen mielensäosoittaminen olisi aina pelkkää hulinointia. Ei ole vaikea ymmärtää kenen etujen ajamista se on.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Siellä ne globalisaation vastustajat nyt riehuvat. Tietänevät itsekin että edustamansa vaihtoehto ei ole kansalaisille mieluinen."

Valitettavasti iso osa "kansasta" ymmärtää vain sen, mikä nenästä suuhun valuu. Vastustetaan globalisaatiota mutta äänestetään niitä, jotka ajavat globalisaatiota kun ei ymmärretä, mitä globalisaatio oikeasti merkitsee.
Suomelle se merkitsee mm. sitä, että täysin integroidussa Euroopassa tehdään Suomelle talousarvio Brysselissä, kerrotaan, kuinka monta kymmentätuhatta afrikkalaista siirtyy Suomeen ja kenen kaveri ollaan. Suomalaiset ovat päätöksiä tehtäessä ehkä katsomossa.
Asuin taannoin Yhdysvaltain osavaltiossa nimeltään Montana. Montana on vuoristoa ja preeriaa Kanadan rajalla. Voin hyvin kuvitella kuinka Suomesta tulee EU:n Montana. Sillä erotuksella, että Montanassa ihmiset näyttävät keskaria Washingtoniin päin ja tekevät ihan niin kuin itse haluavat. Voin kuvitella, mitä Montanan Kallispellin väestö tekisi, jos liittovaltio päättää siirtää kaupunkiin tuhansia somaleja tai muita, kysymättä kaupunkilaisilta lupaa. Ei onnistuisi.
Suomi EU:n Montanana päätyy ennen pitkään saksalaisen vihreän visioon, jossa Suomeen on siirretty 60 miljoonaa maahanmuuttajaa. Meillä kun on tätä maata, niin sitten kuulemma oltaisiin asukastiheydessä samassa linjassa Belgian ja Hollannin kanssa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Vasemmistonuoret, siis suomalaisen eduskuntapuolueen läheisyhteisö, kertoo aivan avoimesti osallistuneensa tapahtumaan, jossa tiedetään pahoinpidellyn satoja ihmisiä.

Millainen poru tulikaan mediassa silloin, kun joku toisen eduskuntapuolueen edustaja oli joidenkin muiden ihmisten kanssa samaan aikaan samassa paikassa? Siinä paikassa ei kyllä pahoinpidelty yhtään ketään, mutta siinä seistiin jonkin muistomerkin luona.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Iltalehden mukaan myös Vihreiden nuorten delegaatio paikalla.

Vas. Nuorten pj kertoi heidän olleen taaempana, jossa ei väkivaltaisuuksia. Tosin aikaisemmin kuin hänen kommenttinsa, ei primäärilähteestä eli ei oma havainto, vaan kertoi kuulleensa, että poliisi olisi eilen toiminut virkaintoisesti elikkä siten provosoinut. Mutta tuollaiseen lausuntoon sisältyi jo melkoinen spekulaatiopanos, ja niinpä sitä ei nyt tekstissä esitetty.
Voidaan kysyä, onko tarkoituksenmukaista että eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöt näinkin näkyvästi (järjestön edustajia?) osallistuu nimenomaan Saksan maaperällä jo etukäteen tietäen monenkirjavan mielenosoituksen riveissä. Mikään diili ei tietenkään estä tai rajoita osallistumista, mutta mutta..

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hampuriin lähti mieltään osoittamaan myös New Yorkin pormestari Bill de Blasio. Hyvä.

https://www.washingtonpost.com/news/post-nation/wp...

Satojen tuhansien ihmisten mielenosoitusten liepeille pesiytyy aina mellakoijia. Omasta mielestäni media kiinnittää heihin liikaa huomiota eikä liian vähän.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #52

Koska mielenosoitusten liepeille pesiytyy aina mellakoijia, vastuu on silloin aina mielenosoituksen järjestäjillä. Ei mielenosoistusta -> ei mellakoita. Joten järjestäjät huolehtikoot riittävän määrän ammattitaitoisia järjestyksenpitäjiä tai jättäkööt mielenosoituksen järjestämättä.

Joukossa tyhmyys tiivistyy, puolin ja toisin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #53

Ei mielenosoitusten järjestäjätkään voi olla vastuussa kaikenmaailman hulluista ja hörhöistä, etenkään asian vastustajista eikä heidän lähettämistään.

Totta on kuitenkin, että joukossa aina jotakin tiivistyy ja "taiston tuoksinassa" veri kuohahtaa.

Olin tuossa muutama viikko sitten Ateenassa ja osuin useampanakin päivänä Syntagma-aukiolle seuraamaan mielenosoituksia. Yhdessä niistä oli mukana muutama moottoripyöräkypärin, kommandopipoin ja astaloin varustautuneita rettelöitsijöitä. Kun he alkoivat ammuskella soihtujaan ja hakata ikkunoiden kaltereita, muut mielenosoittajat siirtyivät välittömästi syrjään ja jättivät tappelun ammattilaisille, poliiseille ja militanteille. Olisipa vastaava mahdollista muuallakin eikä poliisi nimen omaan ohjaisi kaikkia yhteen läjään. Mutta tuolloinen mielenosoituksen aihe toki sopi sikäläisille poliiseillekin ja olipa heillä samasta aiheesta eli valtion leikkauspolitiikasta oma tilaisuutensa toisaalla.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Voisi vielä todeta, että syy siihen, että Venäjän ulkoministeriön tiedotus- ja lehdistöosaston tunnetusti topakka johtaja oli niin aktiivisesti ja ennenkaikkea ammattipätevästi eilen varhain klo 18 jälkeen esittämässä elävää kuvaa Hampurin tulista ja savuista oli se, että Venäjä saatuaan urheilurintamalla runsaasti lunta tupaan, haluaa varmistaa, ettei siltä enää viedä mitään, ei ainakaan olympialaisiakin suurempia kisoja, nimittäin jalkapallon Mm-kisoja.
Niinpä, kun läntisissä medioissa (BBC) on puhuttu "venäläisistä huligaaneista", nyt halutaan lanseerata uusi käsite,"eurooppalainen huligaani", mihin tarkoitukseen zaHamputi tarjosi tilaisuuden.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Reutersin mukaan Hampurin mellakoissa on loukkaantunut noin 500 poliisia.

Toistan jo aikaisemmin esittämäni kysymyksen:
Milloin ja missä ja minkälaisissa olosuhteissa Euroopassa on yhden viikonlopun aikana yhdessä kaupungissa loukkaantunut väkivaltaisuuksissa circa 500 virkatehtäviään suorittanutta poliisia?

500 poliisia loukkaantunut.

Missä?
Milloin?
Minkälaisissa olosuhteissa?

Löytykö näille tapahtumille rauhanajan vertailukohtaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset