Veikko Huuska

Ulkopolitiikan eksperttien protesti Trumpille: ”Rajoitukset ovat arvottomia”

Ulkopolitiikan eksperttien protesti Trumpille: ”Rajoitukset ovat arvottomia”

Yhdysvaltain ulkopolitiikan kermaan kuuluvien 134:n avoin kirje presidentti Donald J. Trumpille

*

Yli 130 Yhdysvaltain ulkopolitiikan asiantuntijaa on kirjoittanut Valkoiselle talolle kirjeen, jossa he esittävät vastalauseen presidentti Trumpin hallinnon uutta maahantulokieltoa vastaan.  Joltain osin lievennetty uusi säädös tulee voimaan ensi viikolla.  Allekirjoittajien mukaan uudet rajoitukset muodostavat uhkan Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle ja samalla murentavat Yhdysvaltain globaalia johtajuutta.

Ekspertit kirjoittavat:

Dear Mr. President,

We have worked for years, under both Democratic and Republican administrations, to protect America’s national security. We are deeply concerned that the March 6, 2017 executive order halting refugee resettlement and suspending visa issuance and travel from six Muslim-majority countries will, like the prior version, weaken U.S. national security and undermine U.S. global leadership. The United States faces serious threats from terrorist networks and must take all prudent and effective steps to combat them, including the appropriate vetting of travelers to the United States. But the recent order suffers from the same core substantive defects as the previous version.”

Lue avoin kirje kokonaisuudessaan The New York Times´in sivuilta, 10.3.2017; https://www.nytimes.com/interactive/2017/03/11/us/politics/document-letter-foreign-policy-trump.html?_r=0

*

Kaikki merkit viittaavat siihen, että presidentti Trumpin uudet matkustusrajoitteet astuvat voimaan tämän viikon torstaina 16.3.2017.  Amerikkalaisten alan asiantuntijoiden ohella myös suomalainen johtava kansainvälisen oikeuden professori, akatemiaprofessori Martti Koskenniemi esitti tänä aamuna YLE R1 Ykkösaamussa tämän sisältöisen näkemyksen – oikeuslaitos ei sen mukaan tulisi kumoamaan Trumpin viilattua esitystä, eikä se Koskenniemen mukaan olisi edes oikeusjärjestelmän omakaan etu jatkaa nokkapokkaa presidentin kanssa.  Koskenniemi palasi pitkältä luento- ja työmatkalta Yhdysvalloista.

Uudet rajoitukset on suunnattu maahanmuuttajia ja toisaalta kuudesta muslimienemmistöisestä maasta tulevia, ja he eivät saa matkustaa Yhdysvaltoihin lähimpien 120 päivän aikana.  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-skriver-under-nytt-inreseforbud

*

Kuuntele: Donald Trumpin USA, minkälaisia muutoksia presidentivaihdos on tuonut amerikkalaisten arkeen, vieraana kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi.  YLE R1 Ykkösaamu, ti 14.3.2017 klo 08.05-, Areenassa; http://areena.yle.fi/1-3939411?autoplay=true ajassa: 30:10 - 43:45.

Professori Koskenniemen hätkähdyttävin havainto ja johtopäätös on:

On mahdollsita että Yhdysvalloista tulee Turkki."  Siitä ei tule Natsi-Saksa, siitä on tulossa Turkki.

Ei ole sanottu, etät instituutiot voiat kestää niihin kohdistuvat iskut..

*

Vahingoittaa Yhdysvaltain etuja

Kritiikki Trumpin kotikentällä on edelleen vahvaa.  Avoimessa kirjeessä, joka on osoitettu suoraan presidentti Donald Trumpille ja hänen lähimmälle esikunnalleen, 134 ulkopolitiikan asiantuntijaa kirjoittaa, että uusi maahantulokielto aiheuttaa lähes yhtä paljon Yhdysvaltain etuja kuin aiempi, joka kumottiin oikeudessa, koska se oli ristiriidassa Yhdysvaltain perustuslain kanssa.

*

Näin puree maahantulokielto:

http://pejl.svt.se/trumps-inreseforbud/

Katso Ruotsin tv:n esittämä grafiikka ja yhteenveto.

*

Näin kirjoittavat ekspertit Trumpille

Korjattu presidentin esitys vaarantaa suhteemme liittolaisiimme, joiden tukea tarvitsemme terrorismin torjunnassa.  Muslimeille se lähettää viestin että IS ja muut islamistit ovat oikeassa väittäessään virheellisesti propagandassaan, että Yhdysvallat on sodassa islamia vastaan.  Muslimipakolaisten ja matkustavaisten tervetulleeksi toivottamisen sijasta menettely altistaa heidät terroristien valheille ja vääristyneelle maailmankuvalle.”

Elinkeinoelämä ja tutkijat

Avoimen kirjeen allekirjoittajat katsovat myös, että maahantulokielto vahingoittaa Yhdysvaltain liike- ja yliopistomaailmaa, jotka molemmat ovat riippuvaisia ihmisistä jotka ovat huippuosaajina ja avaintoimijoina haluaisivat saapua maahan.

Kyseessä on kielto joka vahingoittaa Yhdysvaltojen kansallista turvallisuutta ja on arvoton suuren kansakuntamme kannalta”, kirjoittajat toteavat ja vaativat että USA nopeasti palaa syrjimättömän maahanmuuttopolitiikan linjalle.

*

Allekirjoittajat

Avoimen kirjeen 134:stä allekirjoittajista suurin osa on demokraatteja, mutta mukana on myös joitakin republikaaneja. 

Näkyvin republikaani lienee Madeline Albright, joka presidentti Bill Clintonin hallintokaudella toimi ulkoministerinä Valkoisessa talossa.

Samoin Nicholas Burns, joka toimi George W. Bushin aikana ulkoministerinä, kuuluu allekirjoittajiin.

Myös entinen sisäisen turvallisuuden ministeri, Janet Napolitano, sekä entinen terrorismin vastaisen viraston päällikkö, John McLauglin, on antanut nimensä kirjeeseen, kuten myös presidentti Barack Obaman ulkoministeri John Kerry.

*

Katso kaikkien 134 allekirjoittajan nimet ja tehtäväkuvat täältä, sivut 2-8;

https://www.nytimes.com/interactive/2017/03/11/us/politics/document-letter-foreign-policy-trump.html

*

Lähde; SVT Nyheter, 12.3.2017;  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/experternas-protestbrev-till-trump

Översättning vh:n.

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

*
Nyttemmin näyttää siltä, että Valkoinen talo alkaa perääntyä Trumpin väitteistä.

Valkoinen talo lehdistösihteeri yritti eilen vähätellä Trumpin tuoreinta hyökkäystä, jossa tämä väitti että Obama olisi salakuunnellut hänen pilvenpiirtäjänsä, Trump Toweria.

- Presidentti käytti kuuntelu-sanaa lainausmerkeissä twiitissään, sanoo Sean Spicer.

Viikko sitten Donald Trump, kuten hänen tapoihinsa kuuluu, lähetti twiitin, jossa hyökkäsi edeltäjänsä henkilöön.
Tällä kertaa, presidentti väitti, että hänen edeltäjänsä, Barack Obama oli salakuunnella hänen puhelinta Trump Towerissa juuri ennen Yhdysvaltain vaaleja viime syksynä.
Sittemmin on useilta tahoilta vaadittu että Trump tuo julkisuuteen todisteensa väitteen tueksi. Molemmat USA:n edustajainhuoneen tiedustelukomiteat sekä republikaanien senaattori John McCain ovat vaatineet presidentiltä selitystä. http://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-pa-twitter...

Sean Spicer väitti maanantain lehdistötilaisuudessa, että presidentti käytti sanaa ”kuuntelu” lainausmerkeissä ja viittasi, että on mediassa on käynnissä olemassa suuri keskustelu Salakuuntelusta.
- Näitä uutisia ovat viljelleet sekä New York Times ja BBC: n ja muut mediat; Presidentti oli hyvin selkeä hänen twiitissään, että se oli "salakuuntelu" ja se kattaa koko joukon erilaisia ”salakuunteluja”, sanoi lehdistösihteeri ja teki selväksi lainausmerkit sormillaan havainnollistaakseen, miten Trump käytti sanaa, kirjoittaa Washington Post.
https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/201...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Huomioita Venäjältä;

Ihan vaihtelun vuoksi pari pientä huomiota Venäjältä;

Presidentti Putin myönsi tänään 14.3.2017 edeltäjänsä, presidentti Boris Jelstsinin leskelle, Naina Jelstinalle Pyhän Katariinan suuren marttyyrin kunniamerkin (”the Order of St Catherine the Great Martyr).

Huomattavan korkean prenikan myöntäminen kohtalaista hiljaiseloa puolisonsa syytesuojan turvin elänyt leski, joka samoin tunnetusti on melkoisen vauras taloudellisessakin mielessä, perusteltiin Kremlin sivuilla ”hänen panoksestaan sosiaalisesti tärkeiden humanitaaristen projektien ja laupeudentyönsä johdosta”: (”for her contribution to socially important humanitarian projects and charities.”).

http://en.kremlin.ru/events/president/news/54033

*

Kuten muistettaneen, Jelstsin nosti Putinin – ja sitten Putin presidenttinä suojasi Jeltsinin ja tämän ”perheen”. 16 vuotta sitten, kun presidentti emeritus Jeltsin täytti 70 vuotta, presidentti Putin myönsi hänelle syytesuojan. Tuo nähtiin silloin aikoinaan melko odotettuna ”vaihtokauppana”:

MTV3 1.2.2001;
”Jeltsinille syntymäpäivälahjaksi syytesuoja”

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/jelts...

*

Mutta Kremlissä tapahtui tänään muutakin:

Presidentti Putin tapasi Venäjän federaarion yleisen syyttäjän toimiston päällikön, valtakunnansyyttäjä Juri Shaikan (Yuri Chaika) ja mm. varapääministeri Dmitry Rogozinin…
- Ilmeistä päätellen puhe ei ollut ainakaan pelkästään kukista ja mehiläisistä.

MOSCOW, RUSSIA - MARCH 14, 2017: Russia's Prosecutor General YURI CHAIKA speaks at a board meeting of the Russian Prosecutor General's Office. Mikhail Metzel/TASS
http://multimedia.ctk.cz/?setSite=foto-detail-page...

MOSCOW, RUSSIA - MARCH 14, 2017: Alexander Bortnikov (L), Head of the Russian Federal Security Service, and Russia's Deputy Prime Minister DMITRY ROGOZIN attend a board meeting of the Russian Prosecutor General's Office. Mikhail Metzel/TASS;
http://multimedia.ctk.cz/?setSite=foto-detail-page...

MOSCOW, RUSSIA - MARCH 14, 2017: Vyacheslav Lebedev, Chief Justice of Russia's Supreme Court, attends a board meeting of the Russian Prosecutor General's Office. Mikhail Metzel/TASS;

http://multimedia.ctk.cz/?setSite=foto-detail-page...

Lisäksi Putinilla oli pääistunto hallituksensa kanssa;

MOSCOW, RUSSIA - MARCH 14, 2017: Russia's President Vladimir Putin (C) holds a meeting with members of the Russian Government. Alexei Nikolsky/Russian Presidential Press and Information Office/TASS;

http://multimedia.ctk.cz/?setSite=foto-detail-page...

http://multimedia.ctk.cz/?setSite=foto-detail-page...

*

Sikäli kuin Isännän ilmeestä on mitään luettavissa, presidentin tapaamiset ja muut toimet tänään ennakoivat jälleen uusia siirtoja presidentinhallinnon ja federaation ylimmän johdon piirissä.
MOSCOW, RUSSIA - MARCH 14, 2017:
Russia's President Vladimir Putin attends a board meeting of the Russian Prosecutor General's Office. Mikhail Metzel/TASS;

http://multimedia.ctk.cz/?setSite=foto-detail-page...

*

Venäjän federaation pääsyyttäjän (valtakunnansyyttäjän) Juri Shaikan (Yuri Chaika) työura on ollut mielenkiintoinen:

“In 1995 he became first deputy Russian prosecutor general. He was appointed by then Prosecutor General Yury Skuratov, his former classmate from Sverdlosk Institute of Law.[1] Following Skuratov's suspension, Chaika served as acting prosecutor general for a brief spell between April and August 1999. From August 1999 to June 2006 he served as justice minister.

On 23 June 2006, Chaika became Russian prosecutor general, effectively swapping jobs with his predecessor Vladimir Ustinov who took up the post of justice minister.”

Eli

hän on vuodesta 1999 (siis Jeltsinin päivistä lähtien) vaihdellut valtakunnansyyttäjän ja oikeusministerin palleilla Vladimir Ustinovin kanssa.
Katso Wikipedia; https://en.wikipedia.org/wiki/Yury_Chaika

Shaikan taivalta ovat varjostaneet erinäiset syytökset, sekä tietysti ison maan isot oikeusjutut:

On 27 December 2006, he accused Leonid Nevzlin, a former vice president of Yukos, exiled in Israel and wanted by the Russian authorities for a long time, of involvement in Alexander Litvinenko poisoning, a charge dismissed by the latter as a nonsense. [6]

On 16 January 2007, Chaika announced that the Tambov Gang had recently forcefully taken over 13 large enterprises in Saint Petersburg and was subject to an investigation. [7], [8]. The leader of the gang, Vladimir Kumarin, was arrested on 24 August 2007. His associate and member of Putin's cooperative "Ozero" Vladimir Smirnov was dismissed from his position of Tekhsnabexport director. [9]

On 1 December 2015 Alexey Navalny’s Anti-Corruption Foundation (FBK) published a large investigation on Yuri Chaika, and his family. The Report comes with a 40-minute film Chaika.[5] An English version of the film was published on two months later.[6] On 3 February 2016, the group Pussy Riot released a satirical music video titled Chaika, alluding to Navalny's findings.

*

Siis 1. joulukuuta 2015 Aleksei Navalnyi´n korruptionvastainen Foundation (FBK) julkaisi suuren tutkimuksen Juri Chaikasta, ja hänen perheestänsä.

Raporttiin liittyi 40 minuutin mittainen elokuva ”Tsaikka”. Englannin kielinen versio elokuvasta julkaistiin kaksi kuukautta myöhemmin eli helmikuussa 2016.

Ja 3. helmikuuta 2016 Pussy Riot –yhtye julkaisi satiirisen musiikkivideon nimeltään Chaika, viittaamatta Navalnyin raportissaan esittämiin havaintoiihin.

The Guardian 13.12.2015 aiheesta;

” The luxury hotel, the family of the top Moscow prosecutor and Russia’s most notorious gang
Video by anti-corruption campaigner Alexei Navalny links family of general prosecutor Yuri Chaika with wife of mobster behind notorious massacre”:

https://www.theguardian.com/world/2015/dec/13/alex...

Aleksei Navalnyistä lisää;
https://en.wikipedia.org/wiki/Alexei_Navalny

Juri Shaika on syntynyt 1951, joten hän on

*

KUUKAUSI SITTEN eli 13.2.2017 tuli nimitysuutinen:

https://en.crimerussia.com/gover/yuri-ponomarev-ap...

Yuri Ponomarev appointed Deputy Prosecutor General of Russia in SFD ;

Varavaltakunnansyyttäjäksi nimitettiin JURI PONOMAREV.

Ettei tässä olisi tietty järjestely menossa?

Viime torstaina 9.3.2017 Putin hylkäsi 10 kenraalia ja 2 syyttäjää;

The document does not elaborate on the reasons for the reshuffling.

On March, 9 President Vladimir Putin selected out by the special decree 10 generals from the Ministry of Internal Affairs (MIA), the Investigative Committee of Russia (ICR) and the Federal Penitentiary Service (FSIN), as well as two regional prosecutors.
The document on high-ranking officials’ dismissal from office is published on the official portal of legal information.

Todetaan, että:

”Asiakirjassa ei tarkemmin ilmene syyt uudelleenjärjestelyyn.”

No, syyhän on selvä: Putin pitää ylimmän virkakunnan ”varpaillaan”..

*
Mutta;
The head of state tends to believe that a number of last year's detentions of high-ranking officials overshadow honest policemen.;

https://en.crimerussia.com/gover/putin-urges-for-t...

*

Former Deputy Head of MIA interior troops Varchuk arrested on $172 thousand payoff

https://en.crimerussia.com/corruption/former-deput...

And So On...

*

MIA =
sisäasiainministeriön erikoisjoukot MIA (nyt Rosgvardia),
on siis entinen OMOn etc., nykyinen Russian´s National Guard - Venäjän Federaation Kansalliskaarti - Rosgvardia;
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Guard_of_Ru...

Sattuu ja tapahtuu;
https://en.crimerussia.com/gromkie-dela/mercedes-d...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

PS.
Presidentinleski Naina Jelstsina täytti tänään 14.3.2017 korkeat 85 vuotta. Hän on syntynyt 14.3.1932 Orenburgissa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Naina_Yeltsina

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

WSJ:
Trump antanut CIA:lle luvan lennokki-iskuihin – muutos Obaman linjaan

Talouselämä 14.3. 07:37

http://www.talouselama.fi/uutiset/wsj-trump-antanu...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

*
The Moscow Post ennusteli jo tammikuussa JURI SHAIKAN/YURI CHAIKAn lähtöä;

Yuri Chaika's department bred traitors

"Raised" and suspected of corruption, former Attorney of Leningrad Oblast, Stanislav Ivanov, decided to return to the service by court decision. It seems that Yuri Chaika is losing control of their wards, which could lead to his own resignation.

19.01.2017
The Moscow Post

Origin source

Former Leningrad Oblast prosecutor Stanislav Ivanov will sue the Prosecutor General's Office. Capital Tver court is already considering a claim for recovery of an employee. Formally, Ivanov dismissed due to the fact that he traveled abroad without the knowledge of his superiors. Of course, when there is money and time to travel - like.

But where did the prosecutor a lot of money?

http://rusletter.com/articles/yuri_chaikas_departm...

*
Siitäkö nyt on kysymys? Valtakunnansyyttäjän vetäytymisestä eläkkeelle, eli faktistia potkuista? jotka ehkä tulevat..

*

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Juri Shaikan poikien bisnekset - ynnä valtakunnansyyttäjän asema yleensä:

vilkaise täältä;
http://rusletter.com/persons/yuri_chaika

*

Yuri Chaika told about the work and business of his sons

They are "clever boys", they achieve everything themselves, I never interfered with their business, the public prosecutor said.

01.02.2017
VedomostiOrigin source ; http://rusletter.com/articles/yuri_chaika_told_abo...

Russian Prosecutor General Yuri Chaika told Tass in an interview that his sons successfully did business on their own, and he never interfered in it. "The sons achieve everything by their own labor, they are smart guys with brains. I never lobbied them anywhere, both created their own business. From scratch! Both the elder and the yonger," he said.

He added that his sons received state orders. "But there was no 300 billion rubles, as Vedomosti wrote back in 2015. Not even close figures, the amount was many times less," he assured.

Chaika added that his son Igor "always accurately, efficiently and on time fulfilled his obligations" as well as invested "hundreds of millions of rubles" of personal funds to charitable projects in the Moscow region when he was adviser to the governor of the Moscow region Andrey Vorobyov. Chaika said his son "is engaged in charity, not for any reward or thanks, but because his heart called him."

He noted that his son Artem "also devotes much time to those who need it" and "often takes something the others refuse." "So, in 2014 he bought OMV company from Russian Railways, which united nearly two dozen gravel plants, and in a short time made it profitable," the prosecutor general gave an example. He said that information that his son became a monopolist in the market after buying VSTPK was nonsense: "To make it clear: VSTPK share is only 8% of the total salt produced in Russia. What kind of monopoly is that?"

According to the Attorney General, Artem Chaika will build a new plant in the Kaluga region and develop Vorobiev deposit of rock salt. The investment will amount to 2-2.5 bln rubles: "The son invested his own money. Who could it harm?"

He also spoke about Igor Chaika's plans, recalling that his son last fall began negotiations with Alibaba Group to establish a Russian national pavilion at the site of the Chinese online retailer. "Igor has a company focused on the sale of food products from Russia. It started to work in the summer of last year, both online and offline," he said, noting that wassupposed to be a very promising project. Also, "Igor implements a number of infrastructure projects in Iran, builds up a mushroom farm and compost production near Moscow," Chaika said.

"I am pleased that things are going well for the sons, but do not think that I flatter Artem and Igor. No, I'm giving a real assessment. The details of their business, that I never interfered with, but my words they usually listen to, follow my advice," said the prosecutor general. He said that neither he nor his children were not related to a change in the Rosreestr list of Artem and Igor's names to LSDU3 and YFYAU9.

"Everything that we have, that earned, we officially declare, report to the relevant authorities. The house I live in, was photographed from a helicopter, and aircraft, now only a space satellite remains. In Uspenskoye, in Gorki-8 ... What did they want to see? What they were looking for?" asked the prosecutor general.

Lähde:
http://rusletter.com/articles/yuri_chaika_told_abo...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Russian Mufties Council,
11.4.2012;
Venäjän valtalkunannsyyttäjän virastolle,
Arvoisa Juri Jakkovlevits

http://www.muslim.ru/en/articles/134/3176/

April 11, 2012

Prosecutor General

the Russian Federation

Chaika Y.

Dear Yuri Yakovlevich!

The Russian Muftis Council expresses its respect and refers to the following.

10 of April 2012 about 1:30 am in the courtyard of on the street. 2nd Brest, 43, a prominent Moscow Islamic social activist Metin Mehtiyev was killed, and this murder should be considered as no other than as a ritual murder - he was beaten and then his throat was cut.

Metin Mehtiyev was a highly educated, crystal honest young man, well-known Muslim public figure, he helped the integration of Caucasians in Moscow society, working with young people, students, collaborated with the Religious Board of Muslims of European part of Russia, the Caucasus Center for Human Rights, the Russian Congress of Peoples of the Caucasus, the Islamic cultural center in Russia , the NGO "Solidarity" and many other national-cultural, youth, human rights, religious and charitable organizations, enjoying well-deserved respect in the youth community. I personally knew Metin as an intelligent, kind, hardworking and decent family man, who left two months' old son and elderly mother, whose sole breadwinner, he was.

Due to the fact that investigators may choose as the basic version as grounds for this murder - the robbery and will not take into account the likely involvement of national extremists, we ask you to take the investigation under your personal control and to ensure its impartiality and comprehensiveness.

With the kind prayers and best wishes,

Mufti Sheikh Ravil Gaynutdin

Chairman of the Russian Muftis Council,

Chairman of the religious Board of Muslims

European part of Russia

*

Arrests in Metin Mehdiyev Murder
2012 July 30 ( Sunday ) 16:4:45

http://www.contact.az/docs/2012/Social/07300000642...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset