Veikko Huuska

Euro on tuskallinen ihmiskoe ja se hajottaa Euroopan

Euro on tuskallinen ihmiskoe ja se hajottaa Euroopan

*

Nyt se sitten tuli: arvovaltaisen suomalaisen tutkijan ja historioitsijan madonluvut Eurolle ja itseasiassa koko Euroopan Unionille.

Professori Markku Kuisma kirjoittaa tiukkaa asiaa Kanava-lehdessä (1/2017) ja nyt vielä Suomen Kuvalehdessä (6.2.2017):

”Euroopan unioni on r√∂nsyillyt holtittomasti integraation alkuper√§isest√§ ydinteht√§v√§st√§: rauhan edellytysten vahvistamisesta kaikkia hy√∂dytt√§v√§n taloudellisen yhteisty√∂n avulla, professori Markku Kuisma huomauttaa.

Yksi pahimmista virheistä on hänen mukaansa ollut euron perustaminen.

”Kulttuureiltaan, talouksiltaan ja valtiokehitykselt√§√§n vahvasti eriparisten maiden yhteisvaluutan synnytys l√§hestyy rikollista ihmiskoetta”, Kuisma kirjoittaa Kanava-lehdess√§.

”Yhteisest√§ rahasta tuli Euroopan julma hajottaja, hajoamisilmi√∂iden vauhdittaja ja kaikkien √§√§riliikkeiden √§iti.”

Linkki: Lue koko teksti täältä: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mielipide-kotimaa/yhteisesta-rahasta-tuli-euroopan-julma-hajottaja-euron-synnytys-muistuttaa-rikollista-ihmiskoetta/

*

Professori Kuisma pohtii syntyj√§ syvi√§: valtioiden ja kansainv√§listen suuryhti√∂iden toimintaa.  Valtiolliset rajat ylitt√§neell√§ suuryritysten yhteisty√∂ll√§ ohjattiin merkitt√§v√§sti taloutta ja politiikkaa jo 1900-luvun alussa, kansallisvaltioiden erillisyyden alkaessa rakoilla.  Euroopan integraatio perustui jo noista ajoista l√§htien ylikansallisiin kartelleihin, joilla torjuttiin ”tuhoisaa kilpailua”.  Tuhoisaa kenen tai mink√§ n√§k√∂kulmasta: suuryritysten tietysti.

Pitk√§lti Euroopan integraatio onkin ollut ylikansallisen liiketoiminnan, suuryritysten intressien, useinkin piilossa olevien ja harvoin julkilausuttujen etujen mukaisia.  Valtiollinen ja – etenkin kansalaistason – jargon puhui sitten ihan omiaan.

*

Kuisma k√§y konkreettisesti l√§pi meille suomalaisille tutun (?) kuvion laajasta yleiseurooppalaisesta kartellista, jossa maanosan kolmen suurimman sahatavaranviej√§n Suomen, Ruotsin ja Neuvostoliiton johdolla 1935 muodostettu European Timber Exporters Convention (Euroopan puutavaranviejien yhdistys) luotiin Kansainliiton suojeluksessa, vakauden ja ennakoitavuuden nimeen vannoen. 

N√§iden my√∂nteisten tavoitteiden nimiss√§ suuret ostajamaat – Britannia etunen√§ss√§! – hyv√§ksyiv√§t kartellin.  ”Se ett√§ mukaan saatiin ja otettiin Ven√§j√§-Neuvostoliitto oli rohkaiseva viesti j√§nnittyneess√§ Euroopassa, jossa moni pelk√§si ja liian moni toivoi uutta suurta sotaa”, lataa Kuisma.

*

Kartellit

Miten lähelle nykypäivää nuo Kuisman hahmottelemat lähtökohdat ja menettelyt tulevatkaan tänä päivänä!

Miten näitä aikoinaan luotuja malleja imitoiden Eurooppa toimiikaan tänään.

Kansallisen edun, - ja ennen kaikkea ”vakauden ja ennakoitavuuden” nimiss√§ nytkin ajetaan kuin k√§√§rmett√§ pystyyn: niin bail outeja, pankkien pelastamisia ja n√§lk√§kuureja, joilla kokonaisia kansantalouksia on liki pit√§en tuhottu.

Kun taustalla nyt toimivat suurpankit ja finanssimaailman muut rakenteet, on EU ja Euro-j√§rjestelm√§ kummiset√§n√§ toimivan EKP:n kanssa alistuneet talouden tahdon toteuttajiksi.  Euroopan rakenne on – t√§m√§ on omaa johtop√§√§t√∂st√§ni, eik√§ sitaattia Kuisman pitk√§st√§ esseest√§ – t√§ysin talouden ehdoille muotoutunut, sen on annettu muotoutua taloudelle alisteiseksi. 

Raha – tuotannontekij√∂ist√§ olennaisin, pelkistetyin – on kartelloitu suurpankkien ja niit√§ palvelevan EKP:n k√§til√∂it√§v√§ksi suureeksi.  Niill√§ on rahan kartelli, vain ne saavat tehd√§ rahaa, luoda sit√§ ja sit√§ rajatta luomalla ne py√∂ritt√§v√§t niin valtioita, yrityksi√§ kuin satoja miljoonia kansalaisia.

*

Markku Kuisman teksti pit√§√§ lukea kokonaisuudessaan.  T√§h√§n riitt√§√§ kun lainaan h√§nen v√§liotsikoitaan:

Luontainen kehitys kantaa kauemmas kuin vallankumous.

Tekopyhyys on vakava vitsaus niin sanotussa läntisessä arvoyhteisössä.

Yleensä virheet kannatta tunnistaa ja oikaista.

Rajutahtinen itälaajentuminen on toinen hätäilyn hedelmä.

Elävä elämä näyttää vievän unionia kohti vahvimpien ylivaltaa.

Suomella ja muilla pienillä ei ole väliä.

*

Omat johtopäätökseni:

Euroopan Unioni on poliittinen projekti, joka on ajanut kiville.  Sill√§ oli omat vakavat l√§ht√∂kohtansa mutta ”pojat pilasivat hankkeen”.

Euro on separaattori, joka kuorii kerman vahvoille (suuryrityksille ja Saksalle), muiden j√§√§dess√§ ”jopin” varaan.

Ei ole onnellista olla yksin, sillä silloin on vahvojen armoilla, mutta ei ole herkkua olla yhdessäkään, sillä silloin käy juuri niin kuin Kuisma kuvaa.

*

Jukka Kemppinen kommentoi Kuismaa blogissaan tänään (8.2.2017):

”Pohjalla on Kuisman ja usean h√§nen tutkijansa mielenkiinnon kohde, kartellit. Kartelli on siis liikeyritysten tai pankkien kesken√§√§n sopima kilpailunrajoitus, tai esimerkiksi sopimus, jolla jaetaan markkina-alueet.

Kilpailun esteiden raivaaminen on yksi EU:n keskeisistä tehtävistä. Kuisma melkein sanoo, että tuo tehtävä on tuhoon tuomittu. Tuhoa ei kärsi EU, vaan Eurooppa.

Asiasta alkaa olla laajempaakin tutkimustietoa. Tämäkään ei ole paikka sen esittelemiseen. Väitän ja olen ennenkin väittänyt, että Suomen ja Ruotsin nykyinen hyvinvointi perustuvat törkeään kaupankäyntiin metsäteollisuuden tuotteilla ja metalleilla, Suomessa etenkin kuparilla.

Asiaa edelleen ajatellen tullaan aina vain lähemmäs oikeistolaisen presidentti ja kenraali Eisenhowerin varoitusta taloudellis-sotilaallisesta kompleksista.

Esimerkiksi Trump on n√§in√§ aikoina huomaamassa, ett√§ presidentti on pieni tekij√§ verrattuna armeijaansa, jota h√§n kenties kuvittelee komentavansa. Armeija komentaa presidentti√§. Mahtaako moni kuvitella vakavissaan, ett√§ armeija ryhtyisi k√§skyst√§ toimimaan omien etujensa vastaisesti?” (vahv. VH)

Linkki: Lue Jukka Kemppisen blogi "Tuskallinen  ihmiskoe" kokonaisuudessaan t√§√§lt√§: http://kemppinen.blogspot.fi/

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

‚̧ 11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Vähitellen silmät rupeavat aukeamaan ja myös virassa olevat professorit uskaltavat esittää omat mielipiteensä. Tarvii olla korva usko, jos väittää, että euro on ollut kova menestystarina.

Minulla on lehtileike vuodelta 2011, jossa silloinen EU:n oikeuskomissaari Vivianne Reding kävi vakuuttamassa, että suomalaiset ovat uskollisia eurooppalaisia ja että euro on todellinen menestystarina. Näinhän suomalaisia aivopestiin EU:hun liittymisen aikana, että jos jäätte EU:n ulkopuolle, ette enää ole eurooppalaisia. Nyt Redingin oma maa on päättänyt lähteä EU:sta ja se ei ole koskaan ollutkaa eurossa. Ilmeisesti maantiede pannaan uusiksi ja britit eivät ole enää jatkossa eurooppalaisia.

Vielä arviolta 60 % suomalaista uskonee, että kyllä euroa on ollut Suomelle hyväksi. Arvioin, että Suomen valtiolle on tullut yli 50 miljardin lisävelka ja elinkeinoelämälle moninkertainen menetys.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Euron selviämisen jatkon edellytyksenä on varsin nopeasti luotava tulonsiirtounioni, jossa on vielä monta mutkaa, karikkoa ja suoraan sanoen mahdottomuutta integraation edistäjillä juuri tänä päivänä edessään.

Koko Euroopan kattava sosiaalinen yhdenvertaisuus saksalaisten maksamina lienee hankala keskustelun avaus jopa Merkelille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset