Veikko Huuska

Keith Ellison ja pitämättä jäänyt puhe - Demokraattien puheenjohtajaehdokas

*

Keith Ellisonin oli määrä puhua Chigacossa viime tiistaina, 27.12.2016. 

Hän ei puhunut.  Miksi?

Keith Ellison on on yhdysvaltalainen poliitikko, demokraattien kongressiedustaja Minnesotasta.

Eikä ihan mikä tahansa kongressiedustaja.  Hän oli toinen US Kongressin jäsen, heti Raúl Grijalva (D-Ariz.) jälkeen, joka asettui tukemaan Bernie Sandersia Demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi.  Kilvan ratkettua hän näkyvästi tuki ehdokkaaksi nimettyä Hillary Clintonia ja tämän kampanjaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Keith_Ellison & http://www.msnbc.com/msnbc/keith-ellison-hands-bernie-sanders-his-second-congressional-endorsment & https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Bernie_Sanders_presidential_campaign_endorsements,_2016

*

Kuka on Keith Ellison?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Keith_Ellison

”Ellison syntyi Detroitissa, Michiganissa. Hänen vanhempansa Leonard ja Clida Ellison, ovat katolilaisia. Ellison oli kolmas vanhempiensa viidestä pojasta; hän ja kolme muuta valmistuivat lakimiehiksi ja yhdestä tuli  lääkäri. Hän kääntyi sunnamuslimiksi opiskeluaikoinaan 19-vuotiaana.

Ellison tuli valituksi kongressiin Minnesotan viidennestä vaalipiiristä Martin Olav Sabon seuraajaksi (4.1.2007 alkaen). Kampanjansa aikana hän herätti Yhdysvalloissa jonkinasteista kohua, kun julkisuuteen nousi tieto hänen aiemmista yhteyksistään Nation of Islamiin. Hän ei kuitenkaan ole koskaan ollut liikkeen jäsen ja tuli oman ilmoituksensa mukaisesti vasta myöhemmin tietoiseksi sen juutalaisvastaisista näkemyksistä.” - Näin siis Wikipedia.

Nykyään Ellisonia pidetään aika yleisesti vahvimpana ehdokkaana Yhdysvaltain Demokraattisen puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi.  ”the leading candidate to head the Democratic Party..”

Tosin Yhdysvaltalaisessa poliittisessa järjestelmässä puolueen puheenjohtajan rooli on merkittävästi vähäisempi kuin esimerkiksi Suomessa, lähinnä sitä voisi verrata puoluesihteerin ja järjestöpäällikön yhdistelmävirkaan.

*

Tilaisuus, jossa senaattori Ellisonin oli määrä puhua oli ”15th Annual MAS-ICNA Convention AMERICAN MUSLIMS Islamic Duties And Civic Obligations”, Chigacon McCormick Place 26.12.-28.12.2016.  http://www.masicna.com/

Kongressiedustaja Keith Ellisin esiintymistä oli etukäteen mainostettu:

We are pleased to announce that Congressman Keith Ellison will be speaking at the convention this year! #MAS16

https://www.facebook.com/masicnaconvention/posts/1405138136193529?match=ZWxsaXNvbg

Fb-tiedotteessa Keith Ellison seisoi US Demokraattipuolueen vaalitablitsan vieressä, siinä esiintyi Obama-kampanjasta tuttu We Can –tyttö hauistaan pullsitellen

Kolmipäiväisen konventin ohjelma: http://www.masicna.com/uploads/9/0/6/7/90672185/2016_mas-icna_program-at-glance-2.pdf

MAS-ICNA Conventiota kotisivujen mukaan sen missio on

siunattu uskomattomalla haasteella: auttaa Amerikassa olevat muslimit voittamaan tässä maassa kohtaamansa uudet haasteet ja samalla haasteena on tavoite voittaa heidän sielunsa.  Conventti keskittyy nuorentamaan sielut rakkaudesta islamiin ja elvyttämään muslimien henki näinä pahaenteisinä aikoina.  Conventti on kokemus, joka yhdistää muslimit kaikkialla maailmassa saman katon alla vahvistamaan uskoaan ja sen merkitystä niin kotimaassa kuin globaalissa yhteisössä” (transl. VH). http://www.masicna.com/

*

Taustatietoja järjestöistä:

MAS - The Muslim America Society on muslimien vuonna 1993 perustettu ei-kaupallinen järjestö, jonka pääkonttori sijaitsee Falls Church´issa, Virginia. MAS.  Järjestö määrittelee itseään islamilaisena herätyksen ja uudistuksen liikkeenä.

Lue lisää; https://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_American_Society

 

ICNA eli Islamic Circle of North America (ICNA) on islamilainen Pohjois-Amerikan ruohonjuuritason kattojärjestö.  Lue lisää, https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Circle_of_North_America

*

Middle East Forum - MEF

Muutamaa päivää ennen konventtia kongressiedustaja, Demokraattipuolueen johtava puoluejohtajaehdokas Ellison ilmoitti, että hän on perunut osallistumisensa MAS-ICNA vuosikonventtiin, koska Middle East Forum (MIF) on häntä asiassa painostanut.

MIF on puolensa valinnut ThinkThank, jonka agenda on ”Promoting American Interest”.  Siis toiminta Amerikan intressien puolesta.

http://www.meforum.org/

MIF:in palstoilta oli tosin jo 10 vuotta sitten luettavissa mm. Daniel Pipesin artikkeli, jonka pohdinnat hän päätti näin:

"The novelty and magnitude of Europe's predicament make it difficult to understand, tempting to overlook, and nearly impossible to predict. Europe marches us all into terra incognita."

Siis vapaasti kääntäen:

"Euroopan ahdingon uutuus ja määrää tekevät vaikeaksi ymmärtää sitä, houkuttelevaksi unohtaa ja lähes mahdottomaksi ennustaa. 

Eurooppa marssittaa meitä kohti Terra Incognitaa – Tuntematonta Maata”.

Nyt Mr. Pipes lataa artikkelissaan ”Euroopan käänteentekevät vaalit” (7.12.2016), lähiaikojen eurooppalaisia vaaliuurnakohtaamisia pohtiessaan:

”Eurooppalaiset eivät näytä olevan valmiita ”menemään sovinnolla kohti tuota hyvää yötä”, vaan ”taistele raivolla valon kuoloa vastaan”.  (tai: ”raivoa, raivoa valon kuolemaa” JK. ks. linkki alla)

Europeans appear not ready to "go gentle into that good night" but will "rage, rage against the dying of the light." 

Daniel Pipes siteeraa tässä maitometsä-runoilija Dylan Thomasia, ja tämän runoa ”Do not go gentle into that good night” http://www.poemhunter.com/poem/do-not-go-gentle-into-that-good-night/

Suomeksi: ”Älä nukahda siihen hyvään yöhön sovinnolla, vanhuuden pitäisi palaa ja kirota illan saapuessa.” – miten oiva neuvo Eurooppa-taatolle..

Tässä muuten kelpo käännös, parhain, Jukka Kemppisen taituroima: http://kemppinen.blogspot.fi/2010/01/westo-i.html

*

6P

Pipes näkee, että eliitit, joita kenties parhaiten symboloi liittokansleri Merkel, ovat juuttuneet syvälle kieltäytyen tunnistamasta ongelmia, joita liittyy maahanmuuttoon, islamismiin ja indentiteettiin.

Daniel Pipes kutsuu heitä 6P:ksi:

Poliitikot,

Pressi,

Poliisi,

Prosecutors (syyttäjät),

Professorit ja

Papit,

jotka kieltäytyvät tunnustamasta perustavanlaatuisia yhteiskunnallisia muutoksia, ja valtavia jännitteitä, joita heidän politiikkansa on luonut.

Jutun kuvituksena on kuva saarretusta Euroopasta, jossa vahtisotilas huutaa:

"Me tarvitsemme suuremman vallihaudan!"

http://www.meforum.org/6420/europe-epochal-elections

*

Eräs vierailija:

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, guest of honor from the Republic of Turkey, and Vice Chair of KADEM (Women and Democracy Association), addressed the 15th…

Konventin kunniavieras Turkin tasavallasta ja KADEMin (Naisten ja Demokraattien Yhdistys – Women and Democracy Association) varapuheenjohtaja target="_blank">Sümeyye Erdoğan Bayraktar.  Hänen puheenvuoronsa oli otsikoitu: Her session was entitled: “Overcoming Challenges Facing the Ummah: The Turkish Experience." – Ummahin kohtaamisen muodostamien haasteiden voittaminen: Turkkilainen kokemus.

(Mikä on Ummah? Se voitaneen määritellä esim. näin;  Ummah (Arabic: أمة‎‎) is an Arabic word meaning "community". Toisin sanoen sen voidaan sanoa olevan ylikansallinen yhteisö, jolla on yhteinen historia. Suppeammin Islamiin uskovien yhteisö, seurakunta. Ks. tarkemmin; https://en.wikipedia.org/wiki/Ummah )

Suomeksi, tiivistetysti; https://fi.wikipedia.org/wiki/Umma

*

Toinen näkyvä hahmo tapahtumassa oli Baba Ali.   Hän on siviilinimeltään Ali Ardekaani, vuonna 1974 syntynyt, iranilaissyntyinen amerikkalainen komedianäyttelijä, pelikehittäjä, liikemies ja näyttelijä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Baba_Ali

*

Peruutus

Kongressiedustaja Keith Ellison oli aikataulutettu ja ohjelmaan merkitty MAS-ICNA:n ja muiden yhtyneiden organisaatioiden konventtiin, ”alongside a variety of extremist speakers” (eli erilaisten ääriliikkeiden puhujien joukossa), kuten paikallinen kommentaattori asian ilmaisee.

Sitten 15. joulukuuta MEF ja siihen liittyneet organisaatiot julkistivat selvityksensä niistä useista kymmenistä puhujista, jotka jakoivat puhuja-alustan edustaja Ellisonin kanssa, ja kansallinen media alkoi levittää tietoa.

Niinpä sitten 22.12. MEF keskusteli aiheesta MAS-ICNA rakenteen kanssa ja nämä myönsivät että edustaja Ellison on vetäytynyt tapahtumasta pois.

*

MEF:n johtajan Gregg Romanin mukaan

”MAS on radikaali islamistinen organisaatio, jota muun muassa the Anti-Defamation League (ADL) on kritisoinut antisemiittiseksi, anti-Israelilaiseksi ja terrorismimyönteiseksi järjestöksi.  ICNA puolestaan on Pakistanin Islamistisen Jamaat e-Islam (JI) –ryhmän Amerikkalainen ”käsivarsi”, jota puolestaan Pakistanin viranomaiset ovat toistuvasti syyttäneet terrorismiyhteyksistä.”

Tuo kritiikkiä esittänyt järjestö, ADL puolestaan on yhdysvaltalainen kansalaisjärjestö, joka toimii kansainvälisesti. Järjestö ilmoittaa taistelevansa antisemitismiä ja kaikenlaista kiihkoilua vastaan, puolustavansa demokraattisia ihanteita, suojelevansa kansalaisoikeuksia ja tukevansa Israelia. Järjestö perustettiin vuonna 1913. Järjestöllä on Yhdysvalloissa 27 toimistoa ja yksi toimisto Israelissa. Järjestön pääkonttori sijaitsee New Yorkissa.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Anti-Defamation_League

Lähes puolet puhujista ovat esittäneet voimakkaita jihadia ja antisemitismiä puolustelevia kommentteja, sekä anti-Israelin propagandaa, ja lisäksi ylistäen terroristiryhmiä kuten Hamasia”, Roman kirjoittaa.

Hän jatkaa:

”Konventin puhujien joukossa on myös Osama Abu-Irshaid, American Muslims for Palestine (Amerikan Muslimit Palestiinan puolesta) –järjestön kansallinen johtaja, joka kirjoitti hiljattain Facebookissa, että terroristijärjestö Hamas on ”vapautuksen armeija”.” wrote

”Samoin puhujien joukossa on Siraj Wahhaj, jonka Yhdysvaltain liittovaltion New Yorkin syyttäjä on listannut syytteeseen asettamattomaksi yhteistyöjuonittelijaksi vuoden 1993 World Trade Centerin pommituholaisten kanssa, ja Mohammad Qatanani, joka odottamassa karkotuspäätöstä deportation charges koska hänen nimensä on yhdistetty julkistamattomaan jäsenyyteen Hamas-järjestössä.”

”Puhumalla samalla lavalla näiden radikaalien islamistien kanssa, Ellison olisi liittynyt sellaisten ihmisten seuraan, jotka vastustavat amerikkalaisia arvoja ja edistävät syvää, tekopyhää ja väkivaltaista ideologiaa”, tykittää MEF:n johtaja Gregg Roman.  ”Olisin odottanut hänen menevän vielä pidemmälle (puheen perumisen ohella, vh) ja tuomitsevan listalle jääneiden puhujien (esittämät) ääriajatukset”.

MEF-järjestön puheenjohtaja Daniel Pipes puolestaan totesi:

Jos edustaja Ellison todella haluaa toimia oikein maansa ja amerikkalaisten demokraattisten arvojen ja suvaitsevaisuuden puolesta, hänen täytyy erottaa itsensä pois kaikista MAS- ja ICNA-tapahtumista, sekä torjua vastenmieliset ideologiat sekä ne puhujat, jotka niitä kannattavat”.

*

Entä sitten?

Miten tämä episodi vaikuttaa – tai vaikuttaako? – kongressiedustaja Keith Ellisonin asemaan Demokraattipuolueen johdossa ja mahdollisesti sen tulevana puheenjohtajana, jää nähtäväksi.

*

Demokraattien Kansallisen komitean puheenjohtajan vakanssin havittelu, ja noste tuossa taistossa, ovat saaneet muutkin tahot Ellisonin kimppuun.

Scott W. Johnson kirjoitti WeeklyStandard-sivustolla 21.12.2016;

“The Trouble With Keith Ellison. He's a bad hombre.” 

http://www.weeklystandard.com/the-trouble-with-keith-ellison/article/2005488

 

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Wikipedia (en);

Nomination for Chair of Democratic National Committee[edit]

In the autumn of 2016, Ellison was regarded as the leading candidate to become Chair of the Democratic National Committee, endorsed by both Senator Bernie Sanders and incoming Senate Minority Leader Chuck Schumer.[26] In November 2016 outgoing Senate Minority Leader Harry Reid endorsed Ellison for DNC chair.[27] In early December his endorsements included the AFL–CIO and several elected officials in Congress, including Senators Elizabeth Warren and Martin Heinrich, and Representatives John Lewis, Luis Gutierrez and Tulsi Gabbard, among others.[28]

Opposition arose from Democrats concerned that Ellison, a sitting Congressman, would not be able to devote full time to the position. In response, Ellison pledged that he would resign from Congress if he won the election.[29] Others opposed him on ideological grounds, characterized by National Public Radio as representing the party's division in the 2016 Democratic presidential primary between centrist supporters of Hillary Clinton and the party's left wing, which backed Bernie Sanders.[26][30]
In November 2016, a 2010 speech given by Ellison was published by Investigative Project on Terrorism, in which he stated that the United States foreign policy in the Middle East "is governed by what is good or bad through a country of 7 million people. A region of 350 million all turns on a country of 7 million. Does that make sense? Is that logic?"

The Anti-Defamation League (ADL) said this statement "raises serious concerns about whether Rep. Ellison faithfully could represent the Democratic Party's traditional support for a strong and secure Israel."[26]

CNN also reported on his past support for what the network described as "anti-Semitic" and "radical" organizations and individuals, particularly the Nation of Islam and Louis Farrakhan, but noted they found no anti-Semitic statements by Ellison, and cited his public rejection of the group "due to its propagation of bigoted and anti-Semitic ideas and statements".[26][31]

The New York Times reported that one of the Democratic Party's biggest donors, Haim Saban, said in his 2016 foreign policy forum that Ellison is “clearly an anti-Semitic and anti-Israel person.”[32]

Reporters from Slate and the Huffington Post have described components of this opposition as part of a smear campaign against Ellison.[33][34]

Jewish groups including the Anti-Defamation League and J-Street have come to Ellison's defense on his past associations and writings.

https://en.wikipedia.org/wiki/Keith_Ellison

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset