Veikko Huuska

Trumpin voiton etukäteen tiennyt Michael Moore ennustaa: Trump luopuu

Trumpin voiton etukäteen tiennyt Michael Moore ennustaa: Trump luopuu

*

Palaan vanhaan asiaan, joka on tuore.

Muistatko, kuka – yhtenä harvoista varteenotettavista – ennusti jo keväällä, että D.J. Trump tulee etenemään republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi?  Muistatko, miten sama tyyppi, ennusti jo kesällä, että marraskuun presidentinvaalit tulee voittamaan D.J. Trump? Tämä etevä ennakoija oli monitoimimies Michael Moore, mies, jonka peukalo on Amerikan pulssilla.

Nyt tämä samainen mies, Michael Moore, ennustaa, että presidentiksi valittu D.J. Trump ei astu presidentin virkaan puoliltapäivin paikallista aikaa 20.1.2017. 

Kannattaisiko uskoa?

*

Mr. Moore kirjoitti hyvissä ajoin ennen presidentinvaaleja (heinäkuun lopulla 2016):

Viisi syytä miksi Trum tulee voittamaan; http://michaelmoore.com/trumpwillwin/

5 Rasons Why Trump Will Win?

”Ystävät, olen pahoillani kun minulla on tuotavanani huonoja uutisia; minä jo kerroin teille suoraan viime kesänä, että Donald Trumpista tulee republikaanien presidenttiehdokas.  Ja nyt minulla on vieläkin kauheampi, masentavampi uutinen sinulle: Donald J. Trump tulee voittamaan marraskuun vaalit.  Tämä on kurjaa, tämä miten tietämättömästä, vaarallisesta pellehermannista ja – sekä osa- että kokoaikasosiopaatista tulee seuraava presidentti.  Presidentti Trump.  Mene ja sano nuo sanat, koska sinun on toistettava niitä seuraavien neljän vuoden aikana: ”presidentti Trump”.

Koskaan en elämäni aikana ole toivonut niin hartaasti olevani väärässä kuin nyt.  Näen mitä teet parhaillaan.  Ravistat päätäsi rajusti: ”Ei, Mike, tuo mitä kerrot, ei voi tapahtua.  Ei koskaan!”.

*

Vaikeus nähdä epämieluisaa tosiasiaa

Moore kehotti tuolloin lukijoitaan ”poistumaan kuplastaan” ja lopettamaan olemassa olevien tosiasioiden kieltäminen ja – kohtaamaan todellisuus.  Se, minkä tiedät syvällä sisimmässäsi, on hyvin todellinen.  Tosiasioita yritetään välttää rauhoittelemalla omaa mieltä tosiasioilla, faktoilla, ja logiikalla.  Se ”on aivojen tapa yrittää suojella sinua traumoilta”, Moore väitti. 

”Me haluamme – ja meidän täytyy – toivoa parasta, koska elämä on paskainen show ja se on ihan kyllin rankka juttu kohdattavaksi tilipäivästä toiseen.  Me emme yksinkertaisesti pysty käsittelemään määräänsä enempää huonoja uutisia.  Joten me menemme henkisesti takalukkoon, neliraajatorjuntaan, kun jotain kurjaa tapahtuu, todella tapahtuu.”

*

”Se, mikä tapahtuu, ei ole onnettomuus.  Se vain tapahtuu.  Jos uskot, että Hillary Clinton tulee lyömään (marraskuussa) Trumpin tosiasioiden, älykkyyden ja logiikan voimalla, silloin ilmeisesti olet missannut viimeisen vuoden ajalta kaikki 56 esivaalia ja valmistavaa vaalikokousta, joissa 16 Republikaanisen puolueen esivaaliehdokasta yritti tätä ja pyrkivät sullomaan Trumpin vessanpyttyyn, mutta yksikään heistä ei pystynyt pysäyttämään hänen vaalirekkaansa.  Ja nyt, näistä asetelmista katsoen, näyttää aivan siltä, että mies on pitelemätön myös marraskuussa”, sanoi Moore.

*

Motivaatio

Ei ole epäilystäkään siitä, että jos ihmiset voisivat äänestää kotisohviltaan, heidän X-boxeillaan ja PlayStationeillaan, Hillary voittaisi maanvyörymällä.

Mutta kun näin ei ole, kyse on siitä, ketkä viitsivät lähetä kodeistaan ja mennä jonottamaan päästäkseen äänestämään.  Ja jos asut ns. huonoilla asuntoalueilla, siellä missä on paljon mustia ja hispanioja (latinoja) lähistöllä, sitä pitempiä jonot ovat, vaaleissa äänestämisen vaikeuttamiseksi kun näyttää tehdyn melkein kaikki.  Niinpä useimmissa vaaleissa on ollut vaikea saada edes 50 %:n äänestysvilkkautta.  Ja siinä piilee ongelma marraskuussa – kuka on eniten motivoitunut, mitkä seikat inspiroivat äänestäjiä niin paljon, että he jopa äänestävät? 

Tiedät vastauksen tähän kysymykseen.

Kellä ehdokkaalla on eniten yltiöpäisiä kannattajia?  Kenen ehdokkaan kreisit fanit (crazed fans) tulevat oleman liikkeellä vaalipäivänä jo 5.oo epp, potkimaan perseeseen potentiaalisia äänestäjiä aina hamaan siihen hetkeen, jolloin viimeinenkin äänestyspaikka suljetaan, varmistamassa sen että jokainen Tom, Dick, Harry (ja Bob ja Joe ja Billy Bob ja Billy Joe ja Billy Bob Joe) ovat vetäisseet sen punaisen viivansa?

Oikein.  Tässä se vaara piilee.  Äläkä huijaa itseäsi – ihmisiä ei potki persuuksille Hillaryn miljoonien TV-mainokset, tai hänen tosiasiapohjaiset puheensa paneeleissa tai Libertaarien sivuraiteille ohjaamat äänet…

*

Michael Mooren 5 syytä miksi Trump voittaa (nämä MM esitti loppukesällä):

1 Keskilännen matematiikka tai Tervetuloa meidän Ruostevyöhykkeen Brexitiin!  Uskon että Trump aikoo keskittää huomionsa neljään demokraattisvetoiseen ruostevyöhykkeen (taantuvien teollisuusalueiden) valtioihin pohjoisten suurten järvien alueella: Michigan, Ohio, Pennsylvania ja Wisconsin.  Nämä neljä ovat perinteisesti Demokraattien valtioita – mutta jokainen niistä on valinnut republikaanisen kuvernöörin vuodesta 2010 lähtien (vain Pennsylvania on nyt vihdoin valinnut demokraatin).  Michiganin esivaaleissa enemmistö michiganilaisista äänesti republikaaneja (1,32 miljoonaa) kun demokraatit saivat vain 1,19 miljoonaa.  Trump johtaa Hillaryä viimeisimpien gallupien mukaan Pennsylvaniassa ja on päässyt tasoihin hänen kanssaan Ohiossa.  Tasoihin?  Miten tämä näin voi mennä – kaiken sen jälkeen, mitä Trump on sanonut ja tehnyt. 

Okei, ehkäpä se johtuu siitä, että Trump on kertonut (aivan tosiasioiden mukaisesti), että Clintonin tukema NAFTA (Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimus) on edistänyt ylemmän Keskilännen valtioiden teollisuuden alasajoa ja tuhoa.  Trump tulee moukaroimaan Clintonia tästä seikasta, sekä tämän tuesta TTP-sopimukselle ja muista kauppapoliittisista kannanotoista, jotka ovat totisesti kurittaneet kansaa näissä neljässä osavaltiossa.  Kun Trump seisoi Michiganin esivaalien aikaan Ford Motor –tehtaan varjossa, hän uhkasi yhtiötä, että jos se toteuttaa suunnitelmansa sulkea tehtaan ja muuttaa sen Meksikoon, hän tulee iskemään 35 %:n sakkoveron joka ikiselle Meksikosta tuotavalle autolle. 

Se se oli hunajata, hunajata, oikein makeaa musiikkia Michiganin työläisten korville, ja kun hän heitti, että hän uhkaa Applea toimilla, jotka pakottavat sen lopettamaan iPhonen valmistuksen Kiinassa ja valmistamaan niitä jatkossa jälleen Amerikassa, hyvin värisivät sydämet lähes pysähtyen, ja Trump käveli pois suuren voiton saaneena, voiton, joka olisi mennyt naapurista olevalle kuvernööri John Kasich´ille. 

Green Bay – Pittsburg – on kuin keskellä Englantia – rikki, masentunut, lyöty.  Savupiipputeollisuus piiputtaa, ruoho peittää ennen niin kukoistavat teollisuuslaitokset.  Keskiluokan alasajo.  vihainen, katkeroitunut työläis- ja työttömienarmeija, joiden asema on valunut alemmas ja alemmas sitten Reaganin aikojen, demokraatit hylännyt väki, jolle ei enää mene läpi puhe hyvästä linjasta, joka todellisuudessa pitkälti on Goldman Sachsin lobbarina ja kumppanina toimijuutta.  Se mikä tapahtui kesäkuussa Britanniassa, tapahtuu nyt Yhdysvalloissa.  Elmer Gantry näyttää aivan Boris Johnsonilta ja sanoo mitä vain paskaa hän ikinä voikaan laukoa vakuuttaakseen massat siitä, että tämä on niiden ikioma mahdollisuus! Kiinni ne kaikki, kaikki, jotka haaksirikkosivat heidän amerikkalaisen unelmansa!  Ja nyt The Outsider (Mr. Ulkopuolinen) Donald Trump, on saapunut ja puhdistaa talon!  Sinun ei tarvitse olla samaa mieltä hänen kanssaan!  Sinun ei edes tarvits pitää hänestä.  Hän on sinun henkilökohtainen Molotovin Coctailisi, jonka heität suoraan keskelle paskiaisia, jotka tekivät tämän sinulle!  LÄHETÄ VIESTI!  TRUMP on se viesti!

Ja mitä tulee matematiikkaan.  Vuonna 2012 Mitt Romney hävisi 64 valitsijamiesääntä.  Laske Michiganin, Ohion, Pennsylvanian ja Wisconsinin valitsijamiesten äänet.  Ne tekevät 64 ääntä.  Se on kaikki, mitä Trump tarvitsee voittaakseen, on juuri tämä, ja sen lisäksi pitää Idaho ja Georgia (jotka eivät koskaan äänestä Hillarya), ja niin hän tarvitsee vain näiden neljän Ruostevyöhykkeen valtioiden äänet.  Hän ei tarvitse Floridaa.  Hän ei tarvitse Coloradio eikä Virginiaa.  Vain Michigan, Ohio, Pennsylvania ja Wisconsin.  Ja tämä riittää voittoon.  Näin tulee tapahtumaan marraskuussa.

*

2 Viimeinen Seisova Vihainen Valkoinen Mies.  Meidän miesvaltamme.  240 vuoden ajanjakso Yhdysvalloissa on päättymässä.  Nainen on aikeissa ottaa maan haltuunsa!  Miten se tapahtuu?  Paha on meidän katsella.  On varoitusmerkkejä, mutta emme välittäneet niistä.  Nixon, sukupuolensa petturi, joka määräämällä IX Oikeusden, säännön, jonka mukaan tytöillä koulussa pitää olla yhtäläinen mahdollisuus urheilla kuin pojilla.  Sitten ne antoivat heidän lentää kaupallisia suihkukoneita.  Ennen kuin edes ymmärsimme mistä oli kyse, Beyonce ryntäsi kentälle tämän vuoden Super Bowlissa (meidän peli!).  Armeijassa häärii mustia naisia, nyrkit pystyssä, julistaen että miehinen ylivalta lopetetaan.  Voi ihmiskuntaa!

Tämä on pieni kurkistus uhanalaisen Valkoisen Miehen munaskuihin.  On tunne, että valta on livahtanut heidän käsistään, on tunne, että tapa tehdä asioita ei enää ole kuin ennen.  Tämä hirviö, ”FemiNazi”, asia josta Trump sanoo, ”vuotaa nesteitä molemmista päistä”, on vallannut meidät – ja nyt, sen jälkeen kun on pitänyt sietää 8 vuotta mustaa miestä kertomassa meille, mitä tehdä, meidän pitäisi vain istua ja ottaa vastaan uudet 8 vuotta naisen pomotusta, naisvaltikkaa.  Sen jälkeen tulee varmaankin kahdeksan vuoden homot Valkoiseen taloon!  Sitten transsukupuoliset!  Voit nähdä, mihin tämä on menossa.  Siihen mennessä eläimille on myönnetty ihmisoikeudet ja vitun hamsteri aiotaan panna johtamaan maata.  Tämän on loputtava!

3. Hillary-ongelma.  Voimmeko puhua rehellisesti, vain keskenämme?  Ennen kuin aloitan, anna minun kertoa, itseasiassa minä pidän Hillarysta – paljon – ja uskon, että hän on saanut rapaa niskaansa, mitä hän ei ansaitse.  Mutta hän äänesti Irakin sodan puolesta, mikä sai minut lupaamaan, että en koskaan äänestä häntä.  Tähän mennessä en ole rikkonut tuota lupausta.  Yksinkertaistetusti sanoen, estääkseni proto-fasistia tulemasta ylipäälliköksemme, voin pettää tuon lupaukseni.  Paha kyllä en usko että Clinton pystyisi millään tapaa pitämästä meitä poissa sotilasoperaatioista.  Hän on haukka, oikealla paljon Obamasta.  Mutta Trumpin psykopaatin sormi tulee olemaan Napilla, ja se on siinä.  Tehty mikä tehty.  Totta puhuen: Suurin ongelma tässä ei ole Trump – se on Hillary.  Hän on erittäin epäsuosittu – lähes 70 % kaikista äänestäjistä katsoo, että hän on epäluotettava ja epärehellinen.  Hän edustaa vanhaa poliittista tyyliä, hän ei oikeasti usko mihinkään muuhun kuin siihen, millä hän saisi sinut valitsemaan hänet.  Siksi hän taistelee homojen vihkioikeuksia vastaan ja seuraavana hetkenä hän puolustaa niitä.  Nuoret naiset ovat hänen kiivaimpia arvostelijoitaan, mikä haavoittaa häntä niiden uhrausten ja taistelujen suhteen mitä Hillary on uransa aikana tehnyt, ja mitä hänen sukupolvensa naisten on pitänyt kestää sen vuoksi, ettei nuorempien sukupolvien naisten koskaan tarvitsisi Barbara Bushin tapaan olla vain hiljaa ja mennä paistamaan keksejä.  Mutta lapset eivät pidä hänestä, eikä kulu päivääkään, etteivät tuhannet todistaisi tavallaan, miksi he eivät mistään hinnasta äänestä häntä.  Yksikään demokraatti tai itsenäisesti ajatteleva ihminen ei ryntää vaalipäivänä 8.11. innoissaan ylös ja ryntää vaalipaikalle ainoana ajatuksenaan äänestää Hillarya, kuten he tekivät Obaman ollessa ehdolla.  Tai kun Bernie oli ehdolla esivaaleissa.  Innostusta ei vain ole ilmassa.  Ja koska näissä vaaleissa on tulossa esiin vain yksi asia – sellainen joka vetää ihmiset ulos kodeistaan ja saa heidät äänestämään – Trump on juuri nyt vetonaula.

4. Masentuneet Bernie Sandersin äänestäjät.  Lopeta kiukuttelu aiheesta äänestävätkö Bernie Sandersin kannattajat Clintonia – vai eivätkö.  Kyselyt osoittavat jo, että suurempi enemmistö Sandersin äänestäjistä äänestävät Hillarya tänä vuonna, kuin mitä Hillaryn äänestäjistä 2008 äänesti lopulta Obamaa.  Tämä ei ole ongelma.  Se että keskimääräinen Bernien kannattaja hilaa itsensä uurnille vaalipäivänä antaakseen äänensä Clintonille, on pienempi huoli, kuin se, että mitä tekevät ”masentuneet äänestäjät” – tarkoitan äänestäjiä, jotka eivät tuo mukanaan viittä muuta äänestäjää.  Näitä tällaisia äänestäjiä kutsutaan ”masentuneiksi äänestäjiksi”.  Hän ei tee vapaaehtoistyötä 10 h per kuukaudessa, kuten aiemmissa vaaleissa.  Hän ei koskaan puhu innostuneesti siitä, miten ja miksi hän äänestää Hillarya. 

Hän on masentunut äänestäjä.  Koska se on näin.   On monia, jotka eivät äänestä Trumpia, mutta jos äänestävät, antavat äänensä jollekin kolmannelle, vaikkakin monet jäävät kotiin.  Hillary Clinton joutuu tekemään jotain eritysitä antaakseen heille syyn tukea häntä – ja pokaamaan vielä penseitä äänestäjiä mukaansa uurnille, niitä valkoisia miehiä.  Hän mietti pitkään valita varapresidenttiehdokas-aisaparikseen jonkin vetävän nuoremman naisen, mutta hän päätyi valkoiseen vanhaan mieheen.  Ottaa parikseen nainen – se olisi ollut jännittävä idea.  Mutta jossain vaiheessa Hillary säikähti, ja päätti pelata varman päältä.  tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten hän tappaa nuorten äänen.

5. Jesse Ventura efekti.  Lopuksi, koskaan ei kannata aliarvioida äänestäjien kykyä olla ilkikurinen tai aliarvioida sitä, miten monet miljoonat saattavat olla kaappi-anarkisteja, ainakin silloin, kun he vaalikopissa vetävät verhon kiinni takanaan ja ovat yksin äänestyslooshissa.  Se on yksi harvoista yhteiskunnassa jäljellä olevista paikoista, jossa ei ole turvakameroita, eikä kuuntelulaitteita, ei puolisoa, ei lapsia, ei pomoa, ei poliisia, siellä ei ole edes mitään vitun aikarajaa.  Voit käyttää miten pitkästi aikaa, ihan kuin sinä tarvitset, ja kukaan ei voi määräillä sinua.  Sinä voit painaa Nappia ja voit äänestää ihan puoluelinjan mukaisesti, sinä voit kirjoittaa listaan Mikki Hiiri tai Aku Ankka.  Siellä ei ole sääntöjä.  Ja tämän vuoksi, ja koska niin monet ovat muotopuolta, särkynyttä poliittista järjestelmää vastaan, miljoonat menevät äänestämään Trumpia, eivät siksi että pitäisivät hänestä, eivät siksi että tykkäisivät hänen kiihkoilustaan ja egoilustaan, vaan juuri siksi koska he voivat tehdä sen.  Vain siksi, että se ravistelee omenakoria, ja tekee isän ja äidin hulluiksi.  Se on sitä samaa, mitä koit silloin kun seisoit Niagaran putousten partaalla ja katsoit miten vedet menivät, samoin tänä hetkenä sinua haluttaa kokea se, kuten niin monia, olla hetki se joka vetelee lankoja ja lämäyttää lautaan Trumpin, vain siksi että näkisi miltä se näyttää ja tuntuu.  Muistatteko, miten 1990-luvulla Minnesotan kansalaiset äänestivät showpainijan heidän kuvernöörikseen?  He eivät tehneet sitä siksi, että olisivat tyhmiä tai ajattelisivat, että Jesse Ventura oli jonkinasteinen valtiomies tai poliittinen älykkö.  He tekivät niin koska he saattoivat tehdä niin.  Minnesota on yksi fiksuimmista osavaltioista koko maassa.  SE on myös täynnä ihmisiä, joilla on mustan huumorin taju – ja äänestämällä Jesse Venturaa oli heidän tapansa tehdä käytännön pila sairaalle poliittiselle systeemille.  Tämä sama on nyt tapahtumassa jälleen, nyt Trumpin suhteen.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Jesse_Ventura

*

Palatakseni alkuun.  Tällä viikolla Republikaanien konventissa (esivaalikokouksessa) muuan mies pysäytti minut ja sanoi: ”Mike.  Meidän täytyy äänestää Trumpia.  Meidän TÄYTYY RAVISTELLA asioita!”

Siinä se on!  Tämä oli kylliksi hänelle.  ”Ravistella asioita”.  Presidentti Trump tulee tekemään juuri sitä …

*

Eilen

Eilen (ke 7.12.2016) tämä mies, Michael Moore, ilmoitti ennusteenaan, että Trump ei tule astumaan presidentin virkaan perjantaina 20. tammikuuta 2017. 

“Michael Moore makes a new Trump prediction: He may quit 'before he even takes office' “

”Michael Mooren uusin  Trump ennustus: Hän voi lopettaa "ennen kuin edes astuu virkaan"

Lähde: http://www.aol.com/article/news/2016/12/08/michael-moore-makes-a-new-trump-prediction-he-may-quit-before/21623492/?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_1335823&ncid=txtlnkusaolp00001361

”Sen jälkeen kun oli oikein ennustanut, (jo kesällä) että  Donald Trump voittaisi presidentinvaalit, Michael Moore teki uuden ennusteen jonka mukaan Trump ei astu virkaansa.  Tämän ennusteen Moore ilmaisi keskustellessaan Seth Meyersin kanssa (Late Night with Seth Mayers).

Oscar-palkittu ohjaaja teki aaltoja, kun hän ennusti, että Trump voittaisi ehdokkuuden heinäkuussa ja nyt hän sanoo, ettei hän tunne pienintäkään ilo oikeassa olemisestaan.

"En koskaan halunnut olla väärässä," Moore kertoi Seth Meyers keskiviikon "Late Night." –showssa. "Muistan, kun kerroin ennusteestani kesällä tässä showssa, yleisö voihki, "No, no,  no" koska se ei näyttänyt mahdolliselta. Hän oli paljon edellä galluppeja, hän voittaa keskusteluihin, se on suuri Diili. Ja hän on hullu."  https://www.youtube.com/user/LateNightSeth

Moore, joka jopa nimesi oikein valtiot, jotka voittamalla ratkasivat pelin Trumpille, vitsaili, että ihmiset pyytävät nyt häntä kertomaan voittoisat lottonumerot.

Johon Meyers vastasi, "Se on kuin tietäisit kaikki lottonumerot mutta $ 6 miljoonaan sijasta potkut.."

Vähää ennen kuin haastattelu päättyi, Moore kertoi että hänellä on uusi Trump ennustus, ja valmistautui kuulemaan vaikerrusta.

Ja Michael Moore laukaisi pienimuotoisen pommin:

"Hän /Trump) ei ole presidentti 20. tammikuuta 2017", Moore sanoi.

" Oletteko samaa mieltä siitä, riippumatta siitä, kummalle puolelle poliittinen aidan olet, tämä on ollut hulluin vaalivuoden?

Mikään, mitä joku on ennustanut ei ole tapahtunut. Päinvastainen on tapahtunut. Onko siis mahdollista, että näiden (virkaansastumispäivää edeltävien) seuraavan kuuden viikon aikana saattaisi tapahtua, jotain hullua, jotain emme odota? "

"Hän voi päättää, että hän vain haluaa lopettaa ennen kuin hän edes astuu virkaan.

Jokainen yleisön joukossa tajuaa, että ei ole mahdollista.

Mutta kaikki tässä yleisössä ovat jossain vaiheessa elämäänsä ensimmäisenä päivänä työssä ollessaan tajunneet, että he olivat väärässä työssä. "

*

Jos kuka tahansa muu olisi sanonut noin, en olisi korvaani lotkauttanut.

Mutta kun niin sanoo mies, joka parhaiten ja analyyttisesti, on etukäteen (heinäkuussa 2016) kertonut, miten marraskuun 2016 presidentin vaaleissa käy, niin … panee miettimään.

Onko Michael Moore tällä(kin) kertaa oikeassa?

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Muistan miten Bush uskoi Obaman tulevan yllättymään presidentin tehtävän haasteista.

Presidentin työssä taustalla vaikuttaa suuria voimia, pimeää materiaa, jonka luonteen ymmärtämistä ja hallitsemisen haastavuutta presidentin asemassa on vaikea ulkopuolisen sisäistää. Sen ymmärtää vasta kun se osuu omalle kohdalle.

Trumpilla tämä ongelma kertautuu, josta syystä uskon Trumpin jäävän historiaan epäonnistuneena presidenttinä. Asian on vaikea, miltei mahdoton päätyä toisin.

Aavistaisiko Trump jo kohtalonsa?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Minäkin, tosin vähemmän huomattavana, ennustin Trumpin voittoa juteltuani 3 amerikkalaisen kanssa puhelimessa. Löin vetoakin - ja voitin. Ja minusta tuo Mooren uusi ennustus menee täysin vääärin, Trump astuu presitendin virkaansa tammikuussa -17, mikäli Obama ei sotke asioita. Enkä usko siihen.

Siis USA saa mahdollisuutensa nousta suosta, johon Obama on sen ohjannut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Siis USA saa mahdollisuutensa nousta suosta, johon Obama on sen ohjannut."

Eiköhän siihen suohon saattanut hänen edeltäjänsä. Mitä pahaa Obama on Amerikalle tehnyt? Bushin luomilta sotatantereilta ei sataprosenttisesti ole päästy pois, koska vaakakupissa painaa niin paljon muutakin. Mutta tuskinpa tuo Obamacare on asia, jota voitaisiin luonnehtia suohon vetämiseksi.

Mitä siis tarkoitat?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Poliittiset päätökset ovat niin hitaasti toteutuvia, että puhuin Obamasta vaikka hänen toteuttamansa politiikka oli jo edeltäjän aikana päätetty.

Obamacare ei ole toteutunut - ja tuskin toteutuukaan. Obaman "ansioksi" laskisin USAN viimeaikaisen jättimaisen velkaantumisen, lähinnä Kiinaan.

Yksi näistä ameriikkalaisista kertoi, että Obamacaren maksu nousee tammikuussa 140 %.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Obama pommitti kaksi kertaa useampaa maata kuin George W.

Dronien käyttö kuusinkertaistui Obaman aikana. Nehän eivät ole koskaan olleet uhka siviiliväestölle.

Obama lisäsi ydinasevarusteluun miljardi dollaria.

Obama pommitti maata, jossa asuu myös Nobelin rauhanpalkinnon saanut henkilö.

Obama onnistui uudessa rotuperäisessä (tällaista käsitettä käytetään Yhdysvalloissa) politiikassaan jakamaan koko kansan aika suvereenisti.

Obaman hallinto onnistui luomaan "arabikevään" avulla aivan uudenlaisen terroriuhan ja totaalisen sietämättömän siirtolaisaallon Eurooppaan (ja muualle).

Obaman hallinto syyllistyi jatkuvaan vähättelyyn Isiksen suhteen, eikä yhtä ainoata kertaa kutsunut sitä terroristijärjestöksi.

Kenenkään muun presidentin aikana ei ole syytetty yhtä monta ns. "whistlebloweria"

Mistä ansioista se rauhanpalkinto taas Obamalle myönnettiinkään? Eikös perusteluna ollut nimenomaan maailmanrauhan edistäminen? Muutamassa kuukaudessa presidentiksi tulon jälkeen, vai?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #5

... mutta kaikesta tästä huolimatta Barack Obama on läntisessä Euroopassa sivistyneen ja sosiaalisesti tietoisen rauhanmiehen maineessa! Nobel-komitea (vai mikä suurkäräjähommeli se on) lienee kuitenkin ottanut opikseen, ettei palkintoa ole syytä myöntää stipendinä, vaan vasta tunnustuksena saavutuksista.

Obaman erikoisalaa ovat retoriikka ja esiintyminen. Trumpin tavoin hänkin tuli presidentiksi kuin tyhjästä, tosin aivan toisin keinoin ja eri reittiä kuin republikaaninen seuraajansa. Kun Obama nousee puhujakorokkeelle, jokainen on valmis kuuntelemaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #10

Kun Obama astuu korokkeelle ja puhe alkaa, siihen on syytä suhtautua kuin savolaisuuteen: vastuu on aina kuulijalla.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #11

Kun Trump avaa suunsa, katkeaa vastuu kaikilta.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Voihan Moore olla oikeassakin, mistäpä tuon tietää. Tuntuu kuitenkin Trumpin aliarvioinnilta sanoa, että hän huomaisi olevansa väärässä paikassa ja häipyisi.

Hän käänsi mahdottomalta näyttäneen mahdolliseksi. Trump uskalsi panna myös oman persoonansa peliin. Ehkä hän ei ole niin tyhmä kuin väitetään; huudatti itsensä presidentiksi. Siinä ei moni onnistunut.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Trump ei luovuta ilman yritystä. Mahdollisista aavisteluistaan huolimatta. Näin uskon minäkin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Onnistui Trump presidenttinä tai ei, suuria vaikeuksia hänellä on molemmissa tapauksissa. Presidenttinä onnistuminen merkitsee äänestäjien pettämistä. Ei tule työpaikkoja, ei parempaa koulutusta eikä toimivampaa ja edullisempaa terveydenhoitoa Amerikan vähävaraiselle enemmistölle.

Vaalilupausten toteutusyritys taas törmää edustajainhuoneen enemmistöön. Muutenkin vaikuttaa, ettei Trump pyrikään puheitaan pitämään. Presidentin vaalien jälkeen ja sen tuloksena USA:n johtoon siirtyy toinen eliitti. Kansa voi vain sivusta seurata tapahtumia ja mahdollisesti ryhtyä protestoimaan mielenosoituksilla, jotka johtavat korkeintaan paikallisiin kahinointeihin. Ne tukahdutetaan lopulta kovin ottein.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Uskon, että Trump astuu virkaansa, mutta Trump-hypetys tulee kyllä päättymään itkuun ja hammasten kiristykseen.

Jenkeissä lienee kriisi päällä jo keväällä. Joko taloudellinen (korot ylös => pörssi alas) tai poliittinen esim. republikaanipuolue asettuu Trumppia vastaan tai muu valtataistelu tms.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Trumpin tilanne on erittäin vaikea. Ei kansan suuntaan, vaan nimenomaan selkänojansa taakse. Hän hallitsi massat, mutta se on vain puolet onnistumisesta. Taustavoimat noudattavat kvanttiteoriaa.

Ovien avautuessa presidentin tehtäviin, myös Trumpin silmien eteen alkaa avautua tulevien vaikeuksien monitasoisuus. Monen oven takana odottaa lekan lyönti rintaan.

Mielestäni yksikään presidentti ei ole ollut niin vaikeissa lähtöasetelmissa kuin Trump. Johtuen lähtöasetelmista taustavoimiin. Ei niinkään kansan odotuksista hänen lupauksiinsa. Jokainen ihminen on rajallinen. En näe mitään inhimmillistä tietä onnistumiseen.

Hänen täytyisi tehdä ennenkuulumattoman radikaaleja muutoksia ottaakseen tilanteen hallintaansa ja niiden muutoksien hallinta on jo itsessään vaikeaa.

Esimerkiksi Bannon oli hehkuttanut nostavansa Yhdysvallat nousuun halvalla velkarahalla. Hän ei ottanut huomioon sitä kuka päättää koroista ja sitä kautta hänen strategiansa onnistumisesta. Tämä strategia on helposti tuhottavissa. Rahan painaminen pitäisi siirtää valtiolle. Tuskin tälläisiin Trump ryhtyy. Taustavoimat tulevat jälleen vastaan.

Johtamisongelma voi toimia Yhdysvaltojen kriisin vahvistimena arvaamattomiin seurauksiin. Jopa mellakointiin ja kaaokseen.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Hyvää analyysia Timo! Tosiaan tässä voi olla katastrofin ainekset kasassa.

Ei ole mitenkään varmaa saako Trump omaa puoluettaan taakseen. Nytkin jo kaksi valitsijamiestä on loikannut riveistä. Tulisko jopa valitsijamiesten vallankumous?

Jos Trump pääsee valtaistuimelleen, alkaa varmaankin myös kabinetin sisäinen suhmrointi ja selkäänpuukotus.

Tosiaan, inhimillisesti arvoituina, vallansiirto ei voi mitenkään tulla tapahtumaan siististi.

Trumpin talousohjelma taitaa olla pussillinen "vanhoja hyväksi havaittuja" keinoja jotka eivät vain enää päde nykyaikana.

Reaganin alkukaudella taisi käydä niin, että elvytysohjelma nosti korot ja dollarin ylös ja maan taantumaan.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #15

Monia Trumpin ajamia asioita pidän hyvinä. Siinä mielessä olen nähnyt Trumpin Clintonia parempana valintana. Trump on myös muuttanut poliittista mielipideilmastoa parempaan suuntaan brexit-äänestyksen tapaan. Suomellekin Trumpin valinta on avannut silmiä reaalitodellisuuteen, antaen meille lisäaikaa reagoida tulevaan.

Kuitenkaan Trump-manian, positiivisista vaikutuksistaan huolimatta, ei pidä antaa hämärtää näkökykyä tosiasioilta. Trumpin Titanic tulee törmäämään jäävuoreen.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen Vastaus kommenttiin #16

Kansan tyytymättömyys on ollut aivan aiheellista, mutta todnäk. Trump on väärä kanava sen välittämiseksi.

Tällaiset jytkyt ovat kyllä hyviä eliitin herättelijöitä, mutta taitaa reagointi tapahtua taas liian myöhään. Jonkinlainen populismiaalto pyyhkäisee nyt Euroopankin yli.

Trump-kuplan murenemisesta tulee varmaankin eeppinen näytelmä. Toivottavasti ei kuitenkaan korjaamatonta vahinkoa. Veikkaan tilanteen kriisiytyvän jo helmikuussa kun todellisuus iskee Trumpin silmille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saihan Trump jo ennen presidenttiyttään yhden autotehtaan jäämään USA:n ja pitämään työpaikkoja.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

"Trump luopuu ennen kuin on alkanutkaan"...
vai käykö niin, että ei ala ennen kuin on luopunutkaan?

Iltalehti 14.12.2016 klo 11.39;
”Harvardilaisprofessori: Valitsijamieskokouksessa muhii yllätys - jopa 30 republikaania äänestämässä Trumpia vastaan
Valitsijamiehet kokoontuvat maanantaina äänestämään Yhdysvaltain uudesta presidentistä. Kumileimasimena pidetyssä valitsijamieskokouksessa voi kuitenkin muhia suuryllätys.
Harvardin yliopiston lakitieteen professorin Larry Lessigin mukaan jopa 30 republikaanipuolueen valitsijamiestä on halukas rikkomaan lupauksensa ja aikoo äänestää Donald Trumpia vastaan estääkseen miljardöörin valinnan Yhdysvaltain presidentiksi.
Lessig on brittiläisen The Independent -lehden mukaan tarjonnut lakiapua valitsijamiehille tukeakseen valitsijamiesten oikeutta äänestää omantuntonsa mukaan ja rikkoa äänestäjiltä saamansa mandaatti.
Valitsijamiehet saavat periaatteessa äänestää ketä tahansa ehdokasta, mutta käytännössä he ovat sitoutuneet äänestämään vaalituloksen mukaan. Tosin 29 osavaltiossa on voimassa laki, joka vaatii valitsijamiehen äänestämään vaalituloksen mukaan.
Tähän mennessä vain yksi valitsijamies, Texasista kotoisin oleva Chris Suprun on ilmoittanut julkisesti, ettei aio äänestää valitsijamieskokouksessa Donald Trumpia Yhdysvaltain presidentiksi, koska pitää tätä epäpätevänä.
Lessigin mukaan jopa 30 republikaanien valitsijamiestä harkitsee tekevänsä Suprunille seuraa. Trump tarvitsee taakseen 270 valitsijamiehen äänen tullakseen valituksi eli näin ollen Trumpin valinnan estämiseen tarvittaisiin 37 valitsijamiehen lipeäminen republikaanirintamasta.”
Lue koko juttu; http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161214220004042...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset