Veikko Huuska

Mikä on Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin asema jatkossa?

*

Mikä on Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin asema jatkossa?

Maailmanpolitiikan fokuksessa kuplii, elämme melko erikoisia aikoja.

*

Sain viime viikon lopulla hieman epämääräisen viestin Venäjältä, sen mukaan pääministeri Dmitri Medvedevin asema horjuu, ja hänen jokin aika sitten uutisille annettu kartano- ynnä muu leveä elämä suurine omaisuuserineen olisi johtamassa tutkintaan ja sitä myöten virasta luopumiseen tai suoranaiseen erottamiseen. 

Pian tämän jälkeen tulikin tietoon, että Venäjän hallituksen keskeisiin voimatekijöihin kuuluva talouskehitysministeri Alexei Uljukajev pidätettiin näyttävästi yöaikaan.  https://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksei_Uljukajev

Pekka Hakala/HS uutisoi tiistai-iltana (15.11.2016):

”Venäjän talouskehitysministerin Aleksei Uljukajevin, 60, pidätys tiistain vastaisena yönä tyrmistytti niin Moskovan poliitikot kuin muunkin eliitin. Syyte lahjusten kiristämisestä valtion öljy-yhtiöltä Rosneftilta tuli kirkkaalta taivaalta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun venäläinen ministeri pannaan telkien taakse korruption vuoksi.” - http://www.hs.fi/ulkomaat/a1479185891790

Tapaus on mitä sekavin – tyypillisintä nykymenettelyä Venäjän korkeimmalla tasolla: sekoita ja siedätä – ja siitä on mahdoton vetää varmoja johtopäätöksiä, muutoin kuin lähtökohtaisesti arvoida että kaikki on tapahtunut ”korkeimman tahon” määräyksestä tai suotumuksella.

Kokenut Uljukajev vastusti kyseistä öljypuljausta, tarkoitushan oli paikata valtion kassaa nimenomaan myymällä valittuja osia eräiden tarkoin rajattujen valtion määräysvallassa olevien yhtiöiden osakekannasta yksityisille, määritelmällisesti venäläisille tahoille, mutta yleisesti otaksuttiin tässä suhteessa käytännössä löytyvän pelivaraa (esim. ulkomaille sijoitettujen venäläisrahojen ja sikäläisissä veroparatiiseissa inkuboitujen yhtiöiden sijoituspanoksia etc., jotka eivät sinänsä täytä venäläisyyskriteeriä).  Eri keinoin hänet saatiin ajamaan järjestelyä, jonka yhteyteen figuroidusta lahjusmallista nyt siis uutisten mukaan on kyse.

*

Samaan aikaan toisaalla

Lähes samaan aikaan, nimittäin viime torstaina (10.11.2016) Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev vieraili Jerusalemissa.  Uusia Venäjän ja Israelin välisiä liikkeitä oli odotettavissa sen jälkeen kun presidentti Putin ja pääministeri Netanjahu olivat 7.6.2016 tavanneet Kremlissä.  http://www.al-monitor.com/pulse/sites/almonitor/contents/articles/originals/2016/08/benjamin-netanyahu-vladimir-putin-mahmoud-abbas-barack-obama.html

Pääministeri Medvedevin vierailu Jerusalemissa on näyttävä 25 vuotta lepotilassa olleiden diplomaattisuhteiden palautusmeno maiden välillä.  Medvedevin nimellinen tehtävä vierailun aikana oli allekirjoittaa maataloutta, tulleja, korkeaa teknologiaa sekä eräitä rakennushankkeita koskevat sopimukset.  http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Russian-Prime-Minister-Medvedev-opens-Israel-trip-with-visit-to-Western-Wall-472238

Pääministeri Medvedev kävi vierailunsa aluksi Jerusalemin länsimuurilla.  Hän lausui tv-haastattelussaan: ”Venäjä ei ole koskaan kieltänyt Israelin tai juutalaisten oikeutusta Jerusalemiin, Temppelivuoreen tai Länsimuuriin”. 

Tätä lausuntoa kannattaa verrata esim. UNESCOn toimiin lokakuussa 2016; ”UNESCO:n hallitus äänesti 18.10.2016 Pariisissa päättäen kieltää kaikki juutalaisten yhteydet Temppelivuoreen ja Länsimuuriin.” - Lue lisää Ari Rusilan blogista täältä; http://arirusila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224901-unesco-lahjoitti-temppelivuoren-muslimeille

*

Samalla – ja maailmanpoliittisesti olennaisempana asiana – oli profiloida maiden selkeä lähentyminen, vain kaksi päivää Yhdysvaltain dramaattisten presidentinvaalien jälkeen. 

Molemmilla päämiehillä, niin Putinilla kuin Netanjahullakin on aimo annos draaman tajua ja kykyä tuoda viestinsä julki.  Israelia on kauan pidetty Yhdysvaltain maailmanpolitiikan etäispäätteenä ja monet asiantuntijat arvelivat välittömästi vaalien jälkeen pohtiessaan, minne presidentti Trump ensimmäisenä suuntaisi ulkomaanmatkoillaan, että se voisi hyvinkin olla juuri Israel. 

Merkittävää on presidentinpalatsissa esitetyt toteamukset siitä, miten "Venäjän ja Israelin suhteet ovat ainutlaatuiset (unique), ja miten mailla on yhteisiä haasteita ja mahdollisuuksia, jotka  niiden tulee kohdata yhdessä".  Näitä ovat esim. Syyrian sotatoimet, ja erityisesti terrorismin vastainen taistelu, mutta unohtamatta siis suuren maailmankuvan jännitteisiä oloja.

Netanjahu kilpailuttaa suurvaltoja, ja Putin ärsyttää Länttä ja lähentelee avoimesti Israelia.

Jerusalem Post kysyy artikkelinsa lopuksi, kenties aiheellisestikin:

“The Russian bear is already across the border in Syria. Is Israel next in line for Russian domination?” 

Venäjän karhu on jo Syyrian rajojen sisäpuolella.  Onko Israel seuraavana vuorossa Venäjän domanssin edetessä?

Iso peli käy.

*

Lahja

Israelin maatalousministeri Uri Ariel lahjoitti pääministeri Medvedevin vierailun yhteydessä tälle lahjan, miehittämättömän lentoaluksen, dronin, jonkalaisia israelilaiset käyttävät mm. maatalouden tutkimustyössä.  Laitteeseen väitetään sisältyvän Yhdysvalloista tuotettua teknologiaa, jonka myyminen tai muu luovuttaminen Venäjälle on tiukasti kielletty.  Lahjoituksen ennakoidaan aiheuttavan ristiriitoja Israelin ja Yhdysvaltain välille, ja julkisesti suoritetun lahjan luovutuksen arvellaankin toimineen juuri tässä tarkoituksessa.  Samalla se toimii näyttönä Israelin pyrkimyksestä irtautua amerikkalaisesta kauko-ohjauksesta.

Dronin luovutus tapahtui Medvedevin vieraillessa hallituksen valvomassa Volcani Instituutissa, Keski-Israelissa perjantaina.  Maatalousministeri Ariel kysyi häneltä, haluaisiko vieras siellä esillä olleen, noin 200.000 sekelin (USD 51.900) arvoisen lentokoneen.  Asiasta kertoneet lähteet ilmoittavat Medvedevin vastannen kyllä.  Ariel kääntyi silloin pääjohtaja Shlomo Ben Elijahun puoleen, joka suostui tekemän asian edellyttämät järjestelyt. https://en.wikipedia.org/wiki/Agricultural_Research_Organization,_Volcani_Center

Haarez.com –sivuilla toimittaja Ora Coren katsoo, että Israelilla oli täysi syy osoittaa kiitollisuutta Medvedeviä kohtaan.  Pääministeri Medvedev maksoi kolmipäiväisen vierailunsa aikana omat panoksensa ”pottiin”, allekirjoittamalla laajan avustusopimuksen, jonka puitteissa Venäjän meijeriteollisuus tarjoaa osaamistaan, teknologiaansa sekä palveluitaan Israelin yrityksille, ja Volcani Institutelle.  Sopimuksen arvon huhutaan nousevan peräti 15 miljardiin dollariin! 

Mitähän Valiolla nyt ajatellaan? 

Näyttää siltä, että lentävä miehittämätön kone ei ollut niinkään agri-ministeri Arielin tai maatalousministeriön, kuin Volcanon lahja Dmitrille, ylittäähän sen arvo yli 60-kertaisesti summan, jonka virkamiehet voivat käyttää suhdetoimintaan ja mielialan kohotukseen.

*

Riisuttu malli?

Kun Venäjän viranomaiset tulivat noutamaan helikopteria, he joutuivat odottamaan, kunnes täysin hämmentyneet Volcanon henkilökunnan edustajat saivat nimettömänä pysyttäytyneen virkamiehen kautta luvan luovuttaa se.  ”Lentolaite, jonka Venäjän pääministeri sai lahjana maatalousministeri Arielilta, luovutettiin ilman käyttöjärjestelmää ja kaukosäädintä”, todettiin Volcano Instituuttia lähellä olevista piireistä maanantaina (14.11.2016).  Ilmeisesti henkilökunta kieltäytyi luovuttamasta kauko-ohjauslaitetta ja lämpökameraa, joiden hinnaksi on arvioitu 100.000 sekeliä (USD 26.000), jotka instituutissa oli alun perin asennettuna koneeseen.  Venäläiset ovat jo pyytäneet Volcanilta näitä osia, ja jos he eivät saa niitä, äsken allekirjoitettu agrikulttuuri-sopimus saattaisi Ora Corenin mukaan joutua vaaraan.

Lisäkiemuran asiaan tuo se potentiaalinen ongelma, johon törmätään jos koneessa on kytkettynä yhdysvaltalaista hi-teknologiaa, jota ei ole Israelin puolustusministeriön toimesta hyväksytty Venäjälle vietäväksi.  Sellaisten laitteiden luovustus, jotka sisältävät ”dual use” –tekniikka, eli jota käytetään sekä siviili- että sotilassovelluksissa, on hyväksyttävä puolustusministeriössä etukäteen.

Tämäkaltaisen hyväksymismenettelyn tarkoitus on estää Yhdysvalloissa ja muualla Lännessä kehitetyn edistyksellisen teknologian pääsy epäystävällisten maiden käsiin, suoraan tai välikäsien välityksellä, ilman asianmukaista lupaa.  Aiemmin tällaiset rikkomukset ovat johtaneet johtavien israelilaisten viranomaisten irtisanomisiin, kuten mm. puolustusministeriön pääjohtajan potkut osoittavat.

”Tämä on täysin naurettava juttu”, sanoi muuan israelilainen virkamies, joka halusi pysyttäytyä nimettömänä.  Sen jälkeen kun uutinen Medvedevin lahjasta vuoti julkisuuteen, maatalousministeriö lupautui ostamaan instituutille uuden dronen – tietenkin israelilaisten veronmaksajien piikkiin.

Maatalousministeriöstä myöskin pyrittiin vähättelemään määrää, jolla ministeri Ariel ylitti virallisesti hyväksyttyjen lahjojen ylärajan.  Ensimmäisessä sopimuksen tarkoittamassa toimenpidevaiheessa Venäjä investoi 1,3 miljardia US Dollaria pilottihankkeeseen.  Israelilaisten yritysten kanssa tehtävän sopimuksen puitteissa  rakennetaan, ohjataan ja otetaan käyttöön uusia toimitiloja. 

Volcani Centerin edustaja vastasi Haaretzin/toimittaja Ora Corenin haastattelupyyntöön: Emme voi kommentoida asiaa.  Myöskään Israelin Maatalouden ja maaseudun kehittämisen ministeriö ei vastannut haastattelupyyntöön.

*

Medvedevin huvila

Aikaisemmin syksyllä, 19.9.2016 Verkkouutiset/Kasperi Summanen, kertoi pääministeri Medvedevin mahdikkaasta datsasta;

Venäjän pääministerin salapalatsi paljastui emämokasta Instagram-päivityksissä.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev viettää usein aikaa salaisella datsallaan.

Venäläisen oppositiovaikuttajan ja korruption vastustajan Aleksei Navalnyin mukaan Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevillä on salattu huvila eli datsa Volgan rannalla Ivanovskin alueella.

Meduza kertoo Medvedevin Instagram-päivitysten paikkatietojen paljastaneen, että hän lomailee alueella usein.

Navalnyi on julkaissut videon tutkimustensa tuloksista (alla). Medvedevin palatsimainen huvila-alue käsittää kaikkiaan 80 hehtaaria maata. Alueella sijaitsee useiden rakennusten lisäksi yksityinen huvivenesatama, puistoja, kolme helikopterikenttää ja yksityinen laskettelurinne.

Päärakennuksena toimiva Milowkan kartano on eristetty muusta alueesta omalla muurillaan. Navalnyin korruption vastaisen FBK-säätiön arvioiden mukaan datsan rakennus- ja kunnostustyöt ovat nielleet kaikkiaan noin 25–30 miljardia ruplaa eli noin 345–415 miljoonaa euroa.

Alueen omistaa Dar-niminen säätiö, joka hankki sen Novatek-yhtiön lahjoittamilla varoilla. Novatekin lahjoituksen uskotaan olleen noin 33 miljardia ruplaa eli hieman alla 460 miljoonaa euroa.

Navalnyin mukaan Dar-säätiöllä on läheiset kytkökset Dmitri Medvedevin vaimoon Svetlana Medvedevaan. Sen hallintoneuvoston puheenjohtajana toimii puolestaan pääministerin vanha luokkakaveri Ilja Elisejev.

Valtava datsa-alue siirrettiin vuonna 2011 Venäjän historiaa ja kulttuuriperintöä vaalivalle säätiölle.”

Katso juttu kuvineen; http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/medvdev_saladatsa-55334

*

Meduza/Aleksei Navalny, origin: https://meduza.io/en/news/2016/09/16/navalny-s-anti-corruption-foundation-reveals-medvedev-s-secret-dacha

*

Maikkari palasi teemaan artikkelillaan 5.11.2016;

”Medvedevin hämmästyttävä ökyhuvila paljastui – laskettelurinne, helikopterikenttiä, kuuden metrin muuri ympärillä”

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/medvedevin-hammastyttava-okyhuvila-paljastui-laskettelurinne-helikopterikenttia-kuuden-metrin-muuri-ymparilla/6149814

Artikkelissa esiteltiin Google Earthin kuvia huvila-alueesta ym.

MTV kertoi mm.:

”Venäläisen oppositiojohtajan alulle panemat korruptiotutkimukset paljastivat pääministeri Dmitri Medvedevin käyttämän hulppean kartanon Volgan varrella.

Venäjän pääministeri näyttää järjestäneen itselleen suureelliset puitteet vapaa-ajanviettoon. Venäläinen uutissivusto Meduza kertoo korruptiotutkimuksesta, joka paljasti Medvedevin yhteydet Milowka-nimellä tunnettuun kartanoon. Milowka sijaitsee Volga-joen rannalla vajaan 400 kilometrin päässä Moskovasta koilliseen. ”

”Satojen miljoonien rakennustyöt

Navalnyn säätiön selvityksen mukaan vanhan kartanon saneerauksen ja koko alueen rakentamiskustannukset liikkuvat 350 ja 420 miljoonan euron välillä. Rahat ovat Navalnyn mukaan tulleet Dar-nimiseltä säätiöltä, joka puolestaan on saanut rahoituksensa Novatek-yhtiön omistajilta.

Novatek teki Darille arviolta yli 450 miljoonan euron lahjoituksen Milowkan kartanon hankkimiseen ja kunnostamiseen.

Dar-säätiö on Navalnyn mukaan läheisesti yhteydessä Medvedevin vaimoon ja säätiön hallituksessa istuu esimerkiksi Medvedevin koulutoveri.”

” Medvedev ei siis omista jättimäistä kompleksia itse. Vuonna 2011 kiinteistö siirrettiin Venäjän kulttuurihistoriaa säilyttävän säätiön omistukseen.

Medvedevin on kuitenkin yleisesti tiedetty viettävän aikaa Milowkan kartanolla. Tämä saa Navalnyn mukaan vahvistusta pääministerin Instagramiin jakamiensa kuvien geotunnisteista, jotka osoittavat Medvedevin lomailevan paikassa toistuvasti.

Oppositiojohtaja Navalny pitää kartanon omistuksen kierrättämistä säätiöiden kautta todisteena korruptiosta.”

*

Tässä näyttävää kuvaa pääministerin ”Versaillesista”; https://

(Paina mustan planssin yläreunassa olevaa linkkiä; ilmakuvat alkavat ajassa 01:30)

Ensimmäiset tiedot Moskovan lähistöllä Ivanovossa sijaitsevasta datsakombinaatista alkoivat levitä paikallisten asukkaiden kertomina jo Medvedevin presidenttikaudella, vuoden 2012 tietämissä, aikana jona suurten kaupunkien keskiluokan mielenosoitukset järistyttivät Venäjää, ja jonka jälkeen hänen tiedettiin viettävän lähes joka viikonloppu aikaansa Milowkan kartanossa. 

*

Mielenkiintoista on, että välittömästi Navalnyin 15.9.2016 tekemän paljastuksen jälkeen Venäjän Federaation turvallisuuselin FSO ilmoitti, että se ei suojele niin sanottua Medvedevin mökkiä, eli  Milowkan kartanoa, se ei kuulu sen toimipiriin.  Navalnyin esittämät tiedot näyttäisivät kertoman varsin tiiviistä läsnäolosta.

FSO = The Federal Protective Service (FSO) (Russian: Федеральная служба охраны, ФСО (Federalnaya Sluzhba Okhrany) of the Russian Federation, official name in English Federal Guard Service of the Russian Federation.  Lue; https://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Protective_Service_(Russia)

Ilmoitus täällä; http://en.news-4-u.ru/the-fso-stated-that-it-does-not-protect-so-called-cottage-medvedev-pleso.html ; The FSO stated that it does not protect so-called ” cottage Medvedev Pleso.

*

Aleksei Navalny antoi tietysti tarkoituksella syötön suoraan federation viranomaisten lapaan, mutta tällainen ulkopuolisen tahon, näkyvän oppositiomiehen, ilmianto ei tietenkään voinut, ainakaan välittömästi, johtaa mihinkään. 

Jostain syystä Aleksei Navalnystä ei ole suomenkielistä Wikipedia-artikkelia.  Lue en.wikiä; https://en.wikipedia.org/wiki/Alexei_Navalny

Silti Medvedev ei ilmeisesti saa nukuttua öitään täysin rauhassa.  Hän on turvassa niin kauan, kuin presidentti tarvitsee hänen palveluksiaan.  Nyt ministeriero on jälleen uusi askel sekoittamisen ja siedättämisen tiellä, jota Putin on jo marssinut pitkään.  Kukaan, eikä mikään, ei ole suojassa eikä turvassa, ei ainakaan, jos ottaa sivuaskelia tai muutoin alkaa edetä epätahtiin.  Tämä lienee tiistai-yön viesti.

Presidentti Putin tarvitsee Medvedeviä – tai korvaavaa medvedeviä – siinäkin tapauksessa, että jo 2011 laadittu presidentin suoma etukäteisarmahdus ja käytännössä syytesuoja pitää jossakin tulevaisuuden hetkessä varmentaa.  Syytesuoja on tietenkin kaavailtu molemminpuoliseksi, ja sen on vuorollaan allekirjoittanut presidenttinä toiminut osapuoli.

Tarvittaessa Putinin on helppo käynnistää Medvedeviä koskeva rikostutkinta.

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

"Information about the construction of ples in the new residence of Medvedev appeared in the times of his presidency. In 2012, local residents noted that the Prime Minister appears at the estate every weekend. The construction of new “cottages” on the basis of the old manor greatly accelerated.

Then the locals and tourists dissatisfaction noted in an interview with “Free press”that next to the “landlord” of the house was carved the famous birch grove, immortalized in the paintings of the great Russian landscape painter Levitan – Ilya, the son of Dmitry Medvedev, Allergy to birch pollen. Also, the city has closed the oldest in Russia of a tuberculosis dispensary. Lost their jobs to 450 people – every fifth able-bodied plesivec.

Holding then a post of the Governor of Ivanovo region Mikhail Men claimedthat “Medvedev really love ples and helps the city and region. “With the support of the Prime Minister completes the restoration of the two temples in ples, the reconstruction of the landscape Museum. With the support of Medvedev, completed construction of the Levitan-hall. He participates in the fate of a noble mansion of the Dark, which was brilliantly restored. Really Medvedev arrived in Plyos and it happens in this estate, which gives rise to certain rumours,” he explained while officials suspicious of frequent visits of the Prime Minister in Milowka."

Lähde: RNews, 16.9.2016;
http://en.news-4-u.ru/the-fso-stated-that-it-does-...

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kovaa kamaa. Erittäin mielenkiintoinen kirjoitus.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Veikko, terve. Luit vissi minun kommenttini Antti Kasvion blogissa. Tässä Milovka:ssa on kyse "vain" Dmitri Medvedev:in kesämökistä. Itse pressalla, Vladimir Vladimirovitshilla, on peräti 20 linnaa.....:

https://www.youtube.com/watch?v=sGRuSgqHwFg

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Just olin tätä kääntämässä;
*
Verkon monenkirjavasta annista kauhottuna tällainenkin:
https://www.youtube.com/watch?v=sGRuSgqHwFg

Residenssit ja palatsit, joita presidentti Putin hallinnoi

Официальные резиденции президента РФ
1. "Горки-9" (Одинцовский р-н Подмосковья)
2. "Бочаров Ручей" (Сочи)
3. "Долгие Броды - Валдай" (Новгородская обл.)
Официальные резиденции премьер-министра
4. "Ново-Огарево" (Подмосковье)
5. "Ривьера" (Сочи)
Объекты, официально служащие для отдыха и мероприятий должностных лиц
6. Константиновский дворец (Стрельна, под Санкт-Петербургом)
7. "Шуйская Чупа" (Карелия)
8. "Волжский Утес" (на Куйбышевском водохранилище)
9. "Тантал" (на Волге, в 40 км от Саратова)
10. "Ангарские Хутора" (Иркутская обл.)
11. "Малый Исток" (под Екатеринбургом)
12. "Дом Севастьянова" (Екатеринбург)
13. "Сосны" (Красноярский край)
14. "Майн Дорф" (замок на Рублевском шоссе, Подмосковье)
15. "Русь" (Тверская обл., на территории охотхозяйства "Завидово")
Строящиеся государственные резиденции
16. В городе Пионерский (Калининградская обл., срок сдачи - 2012 год)
17. На острове Русский (Приморье, срок сдачи - 2012 год)
Объекты, предназначенные, по неподтвержденным данным, для президента или премьера
18. "Лунная Поляна" (горнолыжный комплекс в Адыгее)
19. "Барвиха" (госдача на Рублевском шоссе в Подмосковье)
20. "Домик высокого гостя" (под Парижем)
*
Virallinen asuinpaikka presidentin Venäjän federaation
1. "Gorki-9" (Odintsovo Moskovan lähellä)
2. "Bocharov Creek" (Sochi)
3. "vaelsi - Valdai" (Novgorodin alueella).
Virallinen asuinpaikka pääministerin
4. "Novo-Ogaryovo" (Moskova)
5. "Riviera" (Sochi)
Esineet virallisesti palvelevat virkistys ja toimintaa virkamiesten
6. Konstantinovskin Palace (Strelna, lähellä St. Petersburg)
7. "Shuyskaya Chupa" (Karjala)
8. "Volga Cliff" (on Kuibyshev säiliön)
9. "Tantalus" (Volgan, 40 km Saratov)
10. "Angara Farms" (Irkutskin alue).
11. "Small Source" (lähes Jekaterinburg)
12. 'House Sevastyanov "(Ekaterinburg)
13. "Pine" (Krasnojarskin alue)
14. "Mein Dorf" (lukko Rublevskom maantiellä, Moskovan alue)
15. "Rus" (Tverin alue., Alueella metsästyskauden "Zavidovo")
Rakennettu tila asuinpaikka
16. kaupungissa Pioneer (. Kaliningrad, määräaika - 2012)
17. Saarella Venäjän (Primorye, määräaika - 2012)
Esineet tarkoitus, mukaan vahvistamattomien tietojen, presidentille tai pääministerille
18. "Moon Glade" (hiihtokeskus Adygeia)
19. "Barvikha" (Rublevskom tila kesäasunto maantiellä lähiössä)
20. "korkea-arvoinen vieras House" (Pariisin lähellä)
*
Täältä käsin ei tietenkään ole mahdollisuuksia ottaa kantaa tuben väitteisiin näin lukuisista luksusasunnoista, datsoista etc., ja kuten muuan kommentoikin, ainakin osa rakennuksista on federaation ylimmän johdon käytössä olevia; johtaja menee, palatsi jää.
*

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei tunnu Venäjän kansaa moinen "häiritsevän", kun katsoo vaalituloksia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Aleksei Navalnyin jutussa uutta tänään 16.11.2016;

Hetki sitten The MoscowTimes kertoi (16.11.2016), että:

https://themoscowtimes.com/news/russias-supreme-co...

Venäjän korkein oikeus kumosi viimevuotisen tuomion Navalnyin asiassa

Venäjän korkein oikeus on kumonnut oppositioaktivisti Aleksei Navalnyin saaman tuomion kavalluksesta nini sanotussa KirovLes –tapauksessa, ilmoittaa uutistoimisto TASS.

Korkeimman oikeuden presidiumin päätti oottaa oikeusjutunuudelleen käsittelyyn sen jälkeen, kun Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) totesi, että Navalny oikeudenkäynti oli epäoikeudenmukainen.

Vaikka asia on siirretty alioikeuteen uudellen käsiteltäväksi, korkeimman oikeuden päätös sallii Navalnyin jälleen osallistua julkiseen tehtävään.

Vuonna 2012 Venäjän Tutkintakomitea tuomitsi Aleksei Navalnyi kavalluksesta, jonka mukaan hän salaliitossa varasti puutavaraa valtion KirovLes -yritykseltä Kirovin alueella. Vuonna 2013 Navalny sai viiden vuoden ehdollisen rangaistuksen tutkimuksien jälkeen, jotka monien mielestä oli käynnistetty poliittisin perustein. Helmikuussa 2016 Euroopan ihmisoikeussopimuksen päätti, että Venäjän hallitus oli kieltänyt Navalnyiltä edellytykset oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

Lue Euroopan Ihmioikeustuomioistuimen päätös Navalny tapauksessa;

https://themoscowtimes.com/news/echr-rules-russia-...

Navalnyin tapauksen käsittely palaa nyt alioikeuteen Kiroviin.

*

Tämän mukaan oppositiomies Navalnyi pystyy nyt palaamaan julkiseen poliittiseen toimintaan. Sikäli kuin pystyy... ja niin kauan kuin...`?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Noniin tilanne Venäjällä eskaloituu tunti tunnilta;

Vladimir Putinilta määräys: Venäjä vetäytyy Kansainvälisestä rikostuomioistuimesta

VERKKOUUTISET/Sami Metelinen
1 tunti ja 8 minuuttia sitten (päivitetty 39 minuuttia sitten) 16.11.2016;

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/venaja%20veta...

"Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut määräyksen vetäytyä Kansainvälisestä rikostuomioistuimesta (ICC).

Vladimir Putin ohjeisti Venäjän ulkoministeriötä ilmoittamaan päätöksestä Yhdistyneille Kansakunnille (YK).

Venäjä allekirjoitti vuonna 2000 rikostuomioistuimen perustavan Rooman perussäännön, mutta ei ole missään vaiheessa ratifioinut sopimusta.

Venäjän ulkoministeriön tiedotteessa arvosteltiin Haagissa toimivaa rikostuomioistuinta. Ulkoministeriön mielestä kyseessä ei ole "aidosti itsenäinen ja arvovaltainen oikeusistuin".

Muun muassa Ranskan presidentti Francois Hollande on syyttänyt Venäjää sotarikoksista liittyen Syyriassa sijaitsevan Aleppon siviiliväestön pommituksiin viime kuussa.

Näin kertoo: Verkkouutiset.

*

Voimme muistaa, miten presidentti Holland syytti Venäjää sotarikoksista Syyriassa, tällöin Venäjän ulkoministeriö ilmoitti, että sitten Ranskan on syytä viedä väite rikostuomioistuimeen. Mutta Ranska ei kaiketikaan ole toiminut asiassa. Venäjän reaktiota voidaan siis puntaroida myöskin tätä taustaa vastaan.
Ainakin tähän asti ns. läntisessä oikeusjärjestyksessä on siis ketju mennyt - tai sen on pitänyt mennä tässä järjestyksessä:
Teko > Tutkinta > Mahdollinen syyte > Mahdollinen oikeuskäsittely > Mahdollienn tuomio > Mahdollinen moitelauselma oikeudessa todetusta lainrikkomuksesta. Ehkä tämäkin ketju... onko se muuttunut?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

TASSin mukaan Venäjän hallitus ei kommentoi Aleksei Navalnyin mahdollisuuksista osallistua vuoden 2018 presidentinvaaleihin.

http://tass.com/politics/912800
Presidentinvaalit on vielä kaukana, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoo

Lisää:
http://tass.com/politics/912800

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Venäjän ja Israelin hallintotapojen yhtäläisyydet herättävät huomiota. Melkoisen rajua kamaa Haaretzilta Netanyahun hallituksesta ja lahjonnan kulttuurista:

http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.7534...

Haaretz tarjoaa kuusi artikkelia kuussa ilmaiseksi, kunhan rekisteröityy.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Putin tullaan äänestämään seuraavalle kaudellekin, no problem.

Ja Trumpista tulee kahden kauden presidentti.

Näin totean 16.11. 2016.

Tämä on erittäin hyvä maailmanrauhalle, sillä sekä Putin, että Trump kuuluvat järkijätkien heimoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kunhan nyt rauhoittaisi ensin oman tiiminsä. Siellä on jo monasti kuultu kuuluisat sanat: "You´re fired!"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset