Veikko Huuska

Bill Gates investoi kymmeniä miljoonia täydelliseen vegaani hampurilaiseen

Bill Gates investoi kymmeniä miljoonia täydelliseen vegaani hampurilaiseen

Nyt se on markkinoilla.

*

”Yritimme luoda kasvipohjaisen "mahdottomanon hampurilaisen", jonka kehittelyä on tukenut Bill Gates

Lähde: bnbc.com –sivusto, tänään 3.8.2016; http://www.cnbc.com/2016/07/29/impossible-burger-our-test-tube-meat-tastes-great.html

Vegaaniburger = VeBurger = Verger

*

Mr. Gatesin kehitystyö täydellisen vegaaniburgerin luomiseksi maksoi tiettävästi 50 miljoonaa dollaria, mutta nyt sen täällä.  VeBurgeri näyttää paistuvan kuin aito, vuotaa verta ja maistuu kuin normiburgeri.  Paistetun pihvin pinta on paksu ja rapea, ja tunnen tutun suolaisen rasvan maun; ajattelin että tämä voidaan aikaansaada vain eläinlihasta”.

Näin kuvasi ensimmäistä vegaaniburgeriaan kirjailija Amanda Holpuch, Guardian –lehdelle antamassaan lausunnossa tuntemuksiaan siitä miltä tuntui syödä korkean teknologian tuotetta, vegaanihampurilasita Silicon Valleyn  Impossible Foods –konsenin hottispaikassa, viime viikolla avatussa ensimmäisessä momofoku Nishi –bistrossa, New Yorkissa. 

Annoksen hinta on ranskalaisineen 10,75 euroa.

Lähde: Politiken, toimittaja Lars Dahlager, 2.8.2016; http://politiken.dk/mad/ECE3319234/bill-gates-har-satset-millioner-paa-den-perfekte-veganske-burger---nu-er-den-her/  

*

Eikä Amanda ole makuarvioineen yksin. Tieto uusista vegaani-hampurilaista levisi pian mediaan, ja tuomio oli: hampurilaisen, sellaisena kuin sen nyt tunnemme on tulossa tiensä päähän – monet nimittäin uskovat, että VeBurgeria ei voi erottaa aidosta lihasta, jos ole siitä tietoinen, kun taas toiset uskovat, että ei täysin vedä vertoja originaalille, mutta any way on silti paras yritys luoda ”vegaani-lihaa” tähän mennessä.

*

”Vaikkakin pihvin koostumuksessa oli hieman  virheellisyyksiä, se maistui aivan kuin liha.  Vielä kun tuotetta hieman kehitellään niin sen maku on täyteläinen ja täysin lihan vertainen – oikeastaan todempi kuin todellisen pihvin”, kirjoitti Forbes –julkaisun tiedetoimittaja Matthew Herper.

*

Miljardit  vaakalaudalla

New Yorkissa viime viikolla tapahtuneeseen lanseeraukseen huipentui useita vuosia kestänyt tutkimustyö, jonka tavoitteena on luoda hampurilainen kokonaan kasvivalkuaisesta niin että se näyttää lihaisalta, maistuu lihalta ja käyttäytyy pannulla aivan kuin naudanlihasta valmistettu jauhelihapihvi, tirisee pannulla kypsennyksen aikana ja jopa tihkuu verenomaista punaista nestettä sisältään.

Se on hampurilainen, joka on suunnattu vegaaneille, mutta todellinen kohderyhmä on ”hardcore carnivore” eli kovetut lihansyöjät!  Näin kertoo Piilaaksossa toimivan yhtiön perustaja ja johtaja Pat O Brown, joka aikaisemmassa elämässään toimi biokemian professorina Stanfordin yliopistossa HIV- tutkimus ja DNA-analyysi –asiantuntijaintyöryhmässä.

Hänen yrityksensä, Impossible Foods, on yksi koko Silicon Walleyn kuumimmista firmoista, joka viisivuotisen elinkaarensa aikaan on tahkonnut yhteensä 1,2 miljardia dollaria, kumppaneinaan muun muassa megajätit Google ja Microsoftin ex-pääjohtaja Bill Gates.

Bill Gates on tällää hetkellä maailman rikkain mies (tai ainakin Top3:ssa) ja omistautunut sijoittamaan ilmaston, terveyspalveluiden sekä kestävän kehityksen hankkeisiin.  Hän on myös merkittävä sijoittaja toisessa Piilaakson kehitysyhtiössä, Beyond Meat (Lihan jälkeen), joka satsaa muun muassa vegaani-kanafileen luomiseksi.
*

"Olen maistanut sitä (VeBurger), ja jos kukaan ei olisi kertonut mitä minä söin, olin varmasti tullut täysin huijatuksi",

Sage Lazzaro, The Observer –julkaisun toimittaja.

*

Impossible Foods´in kotisivut;

https://impossiblefoods.com/

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

"The plant-based "Impossible Burger" that has the tech world talking was finally made available at New York restaurant Momofuku Nishi this week, and CNBC got a sneak peek.

Several staffers had the meatless burger for lunch and gave their verdict. Most thought it was delicious and could pass for real meat, while some others said the texture and taste didn't quite compare to the real thing.

The start-up behind the food invention, Impossible Foods, has raised $182 million in equity since launching in 2012. It has been reported that Google attempted to buy the company, offering between $200 million and $300 million. Among its high-profile investors is Microsoft co-founder Bill Gates.

"Making meat a better way" is how Stanford University biologist and physician Patrick Brown describes his Impossible Burger.

The founder and CEO of California-based start-up Impossible Foods expounded on the benefits and the complex process of recreating the experience of meat using only plant-based ingredients. "

Lähde: bnbc.com ke 3.8.2016;
http://www.cnbc.com/2016/07/29/impossible-burger-o...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Journalistina sitä liikkuu herkällä alueella tällaisena hetkenä; mutta selvyyden vuoksi: en mainosta, informoin:

https://twitter.com/impossiblefoods?lang=fi

Lihantuotannon tulevaisuus avaa mahdollisuuksia ja uhkia moniaalle, toivon menestystä tieteelliselle kestävää kehitystä tukevalle työlle!

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Varsin positiivista. Itsekin olen vastentahtoinen lihanarkkari, kun se maistuu niiin hyvältä. Itse en juuri hienovaraisia makuja maista, mutta tekstuuri, rasva, suola ja sellaiset ovat keskeisiä. Aivan sama maistuuko "melkein" lihalle, kun lihojakin on niin monenlaisia ja epämääräiset jalostetuotteetkin täyttävät "lihaisan" vaatimuksen paremmin kuin hyvin.

Lehmät lakoon!

Käyttäjän LeoLemmetty kuva
Leo Lemmetty

Tulevaisuuden ruokakulttuuria odotellessa teimme blogin aiheeseen liittyvän jutun: Uskoisitko tämän burgerin olevan lihaton?

t. Leo / US

 

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Turhaa työtä. Maailman paras herääminen hampurilainen on Hesen kasvisburger. 6,95 EUR ja mukaan tulee vielä rajut ja 0,4 l juoma. Voittaa ainakin saman firman lihaburgerit. Kovin usein tosin en sitä halua syödä, koska kaloreita siinä on (yllättäen) lihaversioita enemmän.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Oletko siis päässyt maistamaan tuote VeBurgeria ja sekö oli huonompi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset