Veikko Huuska

Ulkoministeri Wallström puolustaa Ruotsin koventunutta maahanmuuttolinjaa

Margot Wallström: Jotta systeemi toimisi joudumme hylkäämään osan hakijoista

*

Mikä nyt eteen, Pinneberg?

Niin, mitä nyt tehdään, kun viimeinenkin lukko pettää?  Eli kaiken hyvän ja arvokkaan jyrkin puolustaja ja tinkimätön taistelija, Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ”antaa periksi”.

*

Ulkoministeri Wallström sanoi CNN:n haastattelussa keskiviikko-iltana (3.2.2016) tiukat ”madonluvut” maahanmuutosta.  Toisin sanoen hän yhtyi ja yksiselitteisesti asettui tukemaan Ruotsin vuodenvaihteen tietämissä selkeästi tiukentunutta maahanmuuttopoliittista linjaa.  Sitä, jonka esimerkiksi ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja on kovin sanoin tuominnut.

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2016/01/quo-vadis.html

CNN:n uutisoi:

“Swedish Foreign Minister Margot Wallstrom defends her country's plan to expell up to 80,000 failed asylum seekers, saying "I would not use the words 'kick out.'"

eli;

”Ruotsin ulkoministeri Wallström puolustaa maansa suunnitelmaa karkottaa jopa 80.000 hylkäyksen saanutta turvapaikanhakijaa, sanomalla "en käyttäisi sanoja" potkaista ulos. '"

Lähde; http://edition.cnn.com/videos/world/2016/02/03/intv-amanpour-wallstrom.cnn/video/playlists/amanpour/

Haastattelun maahanmuuttoa koskeva osio kestää 01:16 minuuttia.

Joten:

“Sweden: If asylum system is to work, we must reject some”

Jos turvapaikanhakujärjestelmän on määrä toimia, joudumme hylkäämään osan hakijoista.

Näin siis tiukan liberaaleista ja ihmisoikeuksia tukevista kannanotoistaan tunnettu Wallström.

*

CNN:n haastattelijalle, Christiane Amanpour`ille, Wallström tunnusti tukevansa Yhdysvaltain demokraattien esivaaliehdokkaista nimenomaan Hillary Clintonia, joka on enemmänkin valtavirran demokraatti, kuin nosteessa ollutta ja Iowan esivaalissa kokeneen Clintonin tiukoille pannutta, sosialistiksi ilmoittautunutta Bernie Sandersia.

Sanders on eri yhteyksissä kehunut Ruotsia jo pitkään, tituleerannut sitä vankaksi hyvinvointivaltioksi, ”poliittisen vallankumouksen” mallimaaksi, jollaiseksi hän haluaisi Yhdysvallatkin, mutta niin vain Skandinavian huippupoliitikko uskoo Clintonin menestykseen ja toivoo tämän raivaavan tiensä Valkoiseen taloon.

*

Tässä CNN:n Christiane Amanpour haastattelee Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmiä.

Haastattelu ajassa 01:16 – 09:38

http://edition.cnn.com/videos/world/2016/02/03/sweden-intv-amanpour-margot-wallstrom.cnn/video/playlists/amanpour/

”Me arvioimme väärin muiden (maiden) halukkuuden auttaa”.

”Ruotsin ulkoministeri selitti hänen ”feminististä ulkopolitiikkaansa”.

”Aina vain vaikeampaa taistella ihmisoikeuksien puolesta”.

”Naisiin keskittyvä ulkopolitiikka on ”fiksua politiikkaa””.

Toivooko Ruotsin ulkoministeri Hillary Clintonin voittoa? Yes.

Me tarvitsemme Isoa-Britanniaa EU:ssa.

*

Jotenkin tämänhetkiselle suomalaiselle mediailmastolle niin tyypillisesti meikäläinen valtamedia on tyystin vaiennut tämän Wallströmin puheenvuoron.

*

Ulkoministeri Margot Wallström oli toinen pohjoismaalainen vaikuttaja, joka vuodenvaihteen tietämissä valittiin Yhdysvalloissa Foreign Policyn laajahkon asiantuntijaraadin tuottamalle aikamme ”Sata Globaalia ajattelijaa”, vaikuttajaa ja lyhdynkantajaa –listalle.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/foreign%20helly-43894

https://2015globalthinkers.foreignpolicy.com/

Se toinen oli muuten suomalainen Helly Luv eli Helan Abdulla, 27. Hänen kerrotaan olevan Iranissa syntynyt mutta sieltä pian äitinsä kanssa alueen väkivaltaa Turkkiin paennut ja Suomesta turvapaikan saanut henkilö.

*

Maahanmuutosta

Kansliapäällikkö, emeritus, Erkki Virtanen on esittänyt käsityksen, jonka mukaan maahanmuuton kustannukset maallemme ovat 1.500.000.000 euroa jos maahanmuuttajien määrä on 50.000.  Tuon rajan tulijoiden määrä hyvinkin voi villiintyvän kevään myötä saavuttaa jo ennen juhannusta.

Se on sitten 30.000 euroa per henkilö.

Lähde: Matti Virenin blogi; http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211336-maahanmuutto-maksaa-paljon

*

Aivan tuore tieto:

Lohduton arvio: Suomen teollisuustuotannon taso vuonna 2017 neljänneksen alempi kuin vuonna 2007

Ilkka Ahtokivi

43 minuuttia sitten (päivitetty 40 minuuttia sitten)

Suomen talouden vaikeudet jatkuvat seuraavien parin vuoden ajan. Kasvunäkymät ovat heikot ja julkisen talouden tilanne ei parane oleellisesti.

Kasvunäkymät ovat heikot ja julkisen talouden tilanne ei parane oleellisesti.

Suomen teollisuustuotannon tason arvioidaan olevan vuonna 2017 noin neljänneksen alempi kuin kymmenen vuotta sitten. Näin kuuluu tulo- ja kustannuskehityksen selvitystoimikunnan lohduton arvio.

VerkkoUutiset, 5.2.2016 hetki sitten:

http://www.verkkouutiset.fi/talous/tukoseto_arvio_suomen_talous-46348

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Eikä tässä vielä kaikki: Eilisessä Ruotsin tv:n uutisissa demari (ministeri?, en muista nimeä) spekuloi avoimesti rajojen sulkemisella mikäli tulijamäärä ei olellisesti laske viime vuodesta.

Moderaattien edustaja oli samoilla linjoilla ja piti arvioitua minimääräkin (70000) liian suurena.

Niin ne ajat muuttuvat.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eihän Wallström ole joutunut puheistaan ja politiikastaan henkilökohtaiseen vastuuseen, vaikka eteemme on piirretty kuvaa suuresta ajattelijasta, ellei suorastaan ns. kulttiministeristä. Nyt hän kärvistelee jo mm. asuntojonoetuilu- ja Schengen-skandaaliensa lämmössä.

Hän lausui taannoin mielipiteensä mm. Suomen sotalapsista ja Karjalan evakoista tavalla, joka osoitti perin huonoa historian tuntemusta ja mieltä vailla olevan rinnastuksen käytöstä.

Se, että Wallström joutuu myöntämään, että tosiasiatkin ovat olemassa, kertoo vain siitä, että hänelle ruotsalaisena sdp-poliitikkona niiden ymmärtämiseen meni paljon enemmän aikaa kuin suurimmalle osalle suomalaisista (poliitikot pois lukien).

Kiintoisaa on sekin, että amerikkalainen professori Valerie Hudson osoitti Dagens Nyheterissä ruotsalaisille heidän hulluutensa - mukaan lukien Wallströmin 'feminisminharhan' - luonteen maahanmuuttohaaksirikossa:
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2961141--abnorma...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Viitsitkö, Veikko, esittää jonkin linkin ihan mihin tahansa lausuntoon, jossa Tuomioja olisi sanonut jotakin Wallströmin tai Ruotsin maahanmuuttolinjauksista.

Onko ylipäänsä kukaan koskaan ollut sitä mieltä, että hylkäävän turvapaikka- tai oleskelulupapäätöksen saaneiden ei pitäisi lähteä pois?

Puolitoista miljardia vuodessa on muuten 0,7% kansantuotteesta, eivätkä nettomenot siihenkään koskaan nouse.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

YLE Tv-1:n A-studiossa ( ti 9.2.2016) esiintynyt valtiosihteeri esitti ”kylmää faktaa”, joka osoittaa, että
asenteellinen media on tuottanut pitkin matkaa viestejä, jotka eivät pidä kutiaan:

”TEM: Turvapaikanhakijoista vain harvalla edes ammatillinen koulutus
Tyypillisimpiä ammatteja turvapaikanhakijoiden keskuudessa ovat kokki, parturi ja autonkuljettaja. Luku- ja kirjoitustaidottomia on omalla äidinkielellään viidesosa ja englantia osaa kymmenisen prosenttia, kertovat työ- ja elinkeinoministeriön ennakkotiedot.”

http://yle.fi/uutiset/tem_turvapaikanhakijoista_va...

*

Nyt esitetyt tiedot maahantulijoiden osaamispohjasta ovat karua kuultavaa. Ammatillinen koulutus on noin 10-20 %:lla tulijoista. Korkeakoulutus on ”selvästi alle 10 %:lla2.
Luku- ja kirjoitustaidottomia on noin 20 %. Englantia osaa enimmillään 10 %.

Tässä tiivistelmä Toni Seppäsen blogista 10.2.2016, jonka hän on otsikoinut:

https://blogit.perussuomalaiset.fi/toni-seppnen/el...

”Ylen A-studiossa päästettiin läpi kylmää faktaa Suomeen tulleista elintasopakolaisista jonka toki suurin osa kansalaisista jo tiesi.
Viime vuonna Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista työikäisiä on noin 25 000, heistä vajaat 4 000 on naisia ja miehiä loput. Tulleista nuoria työikäisiä eli 18–34-vuotiaita on 80 prosenttia.
Työ- ja elinkeinoministeriön ennakkotietojen mukaan julkisuudessa esitetyt arviot koulutustasosta ovat olleet ylioptimistia.

Ammatillista koulutusta ei kovin paljoa ole, sitä löytyy noin 10–20 prosentilta, korkeasti koulutettuja on selvästi alle 10 prosenttia.
20 prosenttia ei ole edes omalla äidinkielellään luku- ja kirjoitustaitoisia ja englantia hakijoista osaa enimmillään 10 prosenttia.

Tyypillisiä ammatteja elintasopakolaisten keskuudessa ovat kokki, parturi, taksinkuljettaja tai muu autonkuljettaja
Suomeen aiemmin pienemmissä erissä tulleet eivät ole asettaneet rimaa korkealla, he ovat itse todistaneet olevansa ainoastaan suuri kuluerä taloudellisesti ja sosiaalisesti.

Aliedustus työllisyystilastoissa ja yliedustus rikostilastoissa.

Kaikista kansallisuuksista jotka tilastokeskus listasi vuonna 2013 oli somalien ja irakilaisten työllisyys huonoin, noin 15% kun suomalaisilla lukema noin 70%. Maahanmuuttajien työllisyystilastoissa on paljon myös ns. tempputyöllistettyjä ja muita yhteiskunnalle tuottamattomia töitä.”

*

Antaako ajattelemisen aihetta?
Erityisesti siinä mielessä, miten oli mahdollista, että media pystyi antamaan osaamisvahvuuksista kokolailla näistä nyt ilmoitetuista faktoista poikkeavaa ”tietoa”?
*

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Nuo täkäläisen persupoliitikon Sakari Puiston laskelmat ovat ihan kiinnostavia. Kielitaidottomia taksikuskeja, kokkeja, partureita... tulevia perussuomalaisia enimmäkseen.

Silti perusepäinhimillinen perusnuiva kehtaa varoittaa "liiasta optimismista" arvellen, että turvapaikanhakijoista saa myönteisen päätöksen useampi kuin väitetään:

http://yle.fi/uutiset/halla-aho_sisaministerio_lev...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset