Veikko Huuska

Miehet ilman naista – turvapaikanhakijamiehet lisäävät miesylijäämää

Miehet ilman naista – turvapaikanhakijamiehet lisäävät miesylijäämää

*

Kyisen pellon salatut lohkot

Vaikka eläisimme miten avoimessa ja rajattoman viestinnän maailmassa, aina näyttää esiintyvän joitakin tabuja, tai ainakin hiljaisesti torjuttuja aiheita tai asioita.  Joskus vaikuttaa jopa siltä, että mitä avoimemmaksi tuntojen ja tietojen tykitys yltyy, sitä varmemmin näitä ”katveita”, torjuttuja totuuksia ilmaantuu.  Se on sinänsä mielenkiintoinen ilmiö, koska voisi luulla, että asia olisi juuri päinvastoin: kyiseen peltoon ei enää voi jäädä pöyhimättömiä kohtia.  Mutta jos ymmärrämme julkisen infovirran toimintalogiikkaa alamme myöskin lähestyä ymmärrystä tähän mainittuun ilmiöön: ne, jotka toimivat gatekeepereinä, agendan kirjoittajina, aihesinkoina, torjuvat tietyt aiheet. 

Niinpä sitten kun me kaikki ryntäämme niiden 2-3 aiheen perään, jotka nämä sähköjänisten käyttäjät meille syöttävät, niin, … kuka enää ehtii katsoa jotain vähäpätöistä tilkku.  Oli se sitten pitemmän päälle miten tärkeä ja olennainen aihe tahansa.

*

Miehet ilman naisia

Kun viisi ja puolimiljoonaiseen maahan tulee muutaman kuukauden aikana 32.000 vierasta, eikä vain kylään, vaan olemaan, ja näistä tulijoista suurin osa on toisen sukupuolen edustajia, ja vieläpä likipitäen samaan ikäluokkaan kuuluvia, luulisi jo kellojen soivan.

Nythän on paljon seikkoja, joita emme tiedä.  Emme tiedä, ihan tarkkaan, miten monta turvapaikanhakijoista on miehiä; vai tiedämmekö?  Tarkkoja tilastoja ei ole, mutta esimerkiksi ruotsalaisten tilastojen mukaan voinemme laskea ja arvioida, että Suomeen 2015 tulleista aihepiiriin kuuluvista noin 24.000 on miehiä.  Valistuneen arvion mukaan miehistä noin 80 % kuuluu ikäryhmään 15 – 45 vuotta.  Ylivoimainen osuus heistä kuuluu ns. nuorten miesten ikäryhmään; noin 15.000 miestä.  (Oikaiskoon joka tietää tarkemmin).

Yhden vuoden saldo on siis noin 15.000 nuorta miestä pienen maan populaatioon.  Se vastaa suomalaisen yhden nuorisoikäluokan miespuolisen väestön puolikasta.

*

Miesylijäämä

”Yksi nykyisten ongelmiemme usein keskusteluissa vältelty erityispiirre liittyy (väestön, vh) sukupuolijakautumaan, suoranaiseen miesten ylijäämään.

Menossa olevan kriisin voisikin nimetä yhtä lailla miesongelmaksi kuin maahanmuutto- tai pakolaisongelmaksi”, näin suoraan kirjoittaa tänään Aamulehti pääkirjoituksessaan (AL, 13.1.2016).

”Harvemmin näet tajutaan, että ikäluokissa aina yli 50 vuoteen asti miehet ovat  selvä enemmistösukupuoli, vaikka Suomen koko väestössä naisia on liki 100.000 enemmän kuin miehiä,

Harha syntyy naisten pidemmän eliniän takia.  Väestötilasto paljastaa itse asiassa, että 15-45 –vuotiaiden lisääntymisikäisessä joukossa miehiä on suomalaisissakin noin 50.000 hengen ”ylijäämä”, jatkaa Aamulehti ja toteaa:

”Jyrkimmissä vuosiluokissa miesten lukumäärä on reilut kuusi prosenttia naisia suurempi.  Paljon nauretulle ”ne vievät meidän naiset” –pelolle on siis olemassa ainakin tilastollinen pohjaperustelu”.

Aamulehti ansaitsee tästä keskustelun avauksesta ja tiedon lisästä aplodit.

*

Nuorten miesten puute

Tilastokeskuksen väestötietojen mukaan Suomessa on 20-29 –vuotiaissa noin 16.000 miehen ylijäämä.  Sekä 30-39 –vuotiaissa peräti liki 21.000 miehen ylijäämä.  Tämä siis maassa asuvien osalta.

Kun tähän ladattiin puolessa vuodessa 15.000 saman ikäistä ”ylijäämämiestä” lisää, merkitsee se, että meillä on nyt kaikkein viriileimmässä mieskohortissa – ei enää mainittu n. 36.000 miehen ”naiseton” ryhmä, vaan 36.000 + 15.000 = 51.000 ”miestä ilman naisia”.

Hemingwaylainen ”miehet ilman naisia” – ilmiö on siis paitsi tullut näkyväksi ja reaaliseksi todellisuudeksi, myös entisestään pahentunut.

*

Yhteiskunnan tasapaino järkyy

Aamulehden pääkirjoitus kokoaa ongelman ytimen pätevästi:

”Historiaa tutkineet ovat todenneet, että miesvoittoiset yhteiskunnat ova epävakaampia, väkivaltaisempia ja syrjivämpiä kuin naisenemmistöiset”.

*

Liitän tähän vielä jatko-osion, jossa todetaan että kysymys on liki pitäen samaa tasoa myös Ruotsissa;

Ruotsissa Karoliinisen instituutin professori Hans Rosling kiinnitti tähän sukupuolten määrien epäsuhtaan ja sen kasvuun huomiota jo viime vuonna.

Marraskuussa hän lähetti twiitin, jossa esitti huolensa siitä, että teini-ikäisten maahantulijoiden joukossa 90 % Ruotsiin tulevista on poikia (13-17 v.).

Vuoden 2015 aikana sukupuolten ”voimasuhteet” teini-ikäisten joukossa muuttuivat.  Aiemmin ne olivat olleet: 105 poikaa 100 tyttöä kohden. 

Nyt 2015 tilanne oli jo: 113 poikaa 100 tyttöä kohden.

https://twitter.com/HansRosling/status/669673779359064064?ref_src=twsrc%5Etfw

*

Expressen kirjoitti Ruotsissa 26.11.2015 mainitun gurun, Hans Roslingin, kommenttien pohjalta:

Ruotsin sukupuolijakautuma alkaa olla jo Kiinan tasoa.  Siellähän yhdenlapsen politiikan aikana ja sen jälkeenkin on niukkuuden oloissa ylikorostunut toive saada poikalapsi, joka on johtanut vakavanoloiseen epätasapainoon poikien enemmyyden vuoksi.

http://www.expressen.se/nyheter/sverige-narmar-sig-kinas-konsobalans/

*

Professori Rosling sanoi Expressenille (26.11.2015):

http://www.expressen.se/nyheter/sverige-narmar-sig-kinas-konsobalans/

”Från januari till oktober i år har 23 349 ensamkommande barn sökt om asyl i Sverige. En absolut majoritet – över 21 200 – av dem är pojkar i åldrarna mellan 13-17 år. Endast runt 2 000 av dem är flickor, enligt statistik från Migrationsverket.

Samtidigt: Mellan 1998-2002 föddes i snitt 90 984 barn – varav i snitt 46 823 pojkar – per år i Sverige, enligt SCB.

– Sådant går lite upp och ner från år till år. Men generellt sett föds något fler pojkar än flickor, säger Karin Anderberg vid SCB:s press.

Med andelen flyktingpojkar som anlänt i år innebär det att det finns runt 35 000 fler tonårspojkar än tonårsflickor i Sverige.”

Eli:

Ruotsiin tuli tammmi-lokakuussa 2015 yksinsaapuneita lapsia 23.349 kpl.  Valtaisa enemmistö heistä eli 21.200 oli 13-17 –vuotiaita poikia.  Ja vain rapiat päälle 2.000 tyttöjä.  Tiedot perustuvat Ruotsin Maahanmuuttolaitoksen tilastoihin.

Samaan aikaan Ruotsissa, vuosina 1998-2002 (eli 13 – 17 vuotta sitten) syntyi vuosittain keskimäärin 90.984 lasta, joista 46.823 oli poikia (eli näin ollen tyttöjä noin 44.161; poikien enemmyys noin 2500 per vuosi). 

Laskutoimitus: 5 x 2.662 + 21.200 = circa 35.000 poikaa > kuin tyttöä ikäluokissa 13-17 v.

*

YLE, joka suomalaisista johtavista medioista parhaiten ja aktiivisimmin on pyrkinyt objektiiviseen tiedonvälitykseen, kirjoitti Expressenin jutun pohjalta 28.11.2015;

http://yle.fi/uutiset/professori_alaikaiset_turvapaikanhakijat_vaaristavat_ruotsin_sukupuolijakaumaa__tilanne_pian_kuin_kiinassa/8489107

Professori Rosling: Alaikäiset turvapaikanhakijat vääristävät Ruotsin sukupuolijakaumaa – tilanne pian kuin Kiinassa

Ruotsista turvapaikkaa hakevista alaikäisistä noin 90 prosenttia on poikia. Maassa on nyt noin 35 000 teini-ikäistä poikaa enemmän kuin samanikäistä tyttöä. Ruotsalaisen professorin mielestä asiaan olisi syytä kiinnittää huomiota.”

 ” OSALLE POJISTA EI RIITÄ PUOLISOITA

Sukupuolijakauman vääristyminen voi johtaa Roslingin mukaan siihen, että osa pojista tulee jäämään ilman puolisoa tulevaisuudessa. Tällainen kehitys voi vaikuttaa myös työmarkkinoihin ja koulutukseen.

Tilanteen korjaaminen vaatisi voimakkaita keinoja. Muun muassa turvapaikkapolitiikkaa pitäisi muuttaa, Rosling arvioi.

Hänen mukaansa tällä hetkellä ongelmana on, että turvapaikkaa voi hakea vain paikan päältä usein kalliin ja vaarallisen matkan jälkeen. Harvat lähettävät tyttöjä tällaiselle matkalle.

Roslingin mielestä lähtömaiden oloja pitäisi parantaa ja järjestelmää tulisi muuttaa siten, että kokonaisten perheiden olisi helpompi hakea turvapaikkaa yhdessä.”

Näin siis YLE.

Asiasta ei tainnut tuolloin kirjoittaa muut mediat kuin Homma. 

Olisi voinut olettaa, että myös Suomessa faktapohjaiseen vakavaan pohdintaan ja tilanteen kuvaukseen pyrkivät media olisi tiukoin ottein pureutunut tähän – meilläkin ilmiselvästi akuuttiin – kysymykseen. Mutta eipä vain. 

Se ei sopinut Median täällä omaksumaan agendaan.

Maahanmuuttoa, pakolaisuutta ja maailmanmenoa aktiivisesti seuranneet tuntevat vanhastaan professori Hans Roslingin.  Hän on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu alan guru, joka on erinomainen luennoitsija, hän osaa mukaansatempaavalla ja helposti tajuttavalla tavalla esittää vaikeitakin kysymyksiä ja ongelmavyyhtejä sortumatta banalisoimaan tai yksinkertaistamaan liikaa niitä ja niiden syitä.

Professori Hans Roslingia kannattaa seurata.  Lukuisi hänen esitelmiään löytyy helposti netistä.  Voin suositella niitä myöskin Suomen medialle.

 

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Naurattaa tuo, että ratkaisuksi ongelmiin tarjotaan aikuisten ihmisten tapakasvatusta. Onhan se toki kiva paikka työntää päänsä piiloon.

Miesylijäämä purkautuu sodiksi ja valloitusretkiksi. Sen voimalla valloitettiin etelä-amerikka ja pyöritettiin kolonalisaatiota.

"Etelästä" on tulossa vajaa miljardi miestä vuosisadan puoliväliin mennessä. Siinähän tapakasvattelette. Voipi käydä niin, että tavat muuttuvat.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

#1
Totta. Ei siinä mikään tapakasvatus tai tunnin luento auta.

Mennään jo aika syvälle ihmislajin biologiseen ja sosiaalisen rakenteeseen, kun pienen kansan keskuudessa ojentelee noin 50.000 parinmuodostuksen kannalta potentiaalisesti tai tosiasiallisesti pariutumiskelvotonta testosteronipakkausta. Pariutumiskelvottomuus ei tässä tapauksessa johdu miehistä sinänsä, vaan tästä osapuolten epäsuhdasta ja kilpailutilanteesta pariutumismarkkinoilla, missä erilaisen syrjäytymisen tai rankivajeen momentit epäilemättä vaikuttavat. Samalla kuvaan tulee erilaiset leimautumis- ja ryhmäytymiskuviot, jotka kompensoivat tilannetta, mutta samalla edistävät lukkiutumista tuohon statukseen.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Itsenikin on jo pitkään pitänyt kirjoittaa tästä jotain, miesten määrä tosiaan nousi viime vuonna miltei kaksinkertaisella nopeudella naisiin nähden. Suurin osa turvapaikanhakijoista toki palautetaan tai lähtevät itse.

On ainakin itselleni selvää, että "rasismi" ensisijaisesti kumpuaa miesten välisestä seksuaalisesta kilpailusta. Siihen ehkä yhdistyy myös miesten luontaista puolustusroolia.

Seksuaalisessa kilpailussa on kaikenlaisia retorisia keinoja, joilla pyritään lisäämään omaa ja vähättelemään kilpailijoiden kiinnostavuutta. Naiset huorittelevat toisia naisia ja kertovat monista miessuhteista (no sen vaikutus on vähän ristiriitainen). Miesten perinteisesti käyttämä kilpailukeino on esiintyä naisten puolustajina ja varoittaa naisia epärehellisyydestä, taudeista, raiskauksen vaarasta ja muusta sellaisesta.

Nämä tunnusmerkit kilpailuretoriikasta ovat nähtävissä maahanmuuttovastaisessa keskustelussa enemmän kuin selvästi. Joka päivä otsikoissa.

Kilpailu ehkä näkyy myös maahanmuuttajissa – miten maahanmuuttajanaiset ehkä kannustavat miehiä väheksymään ja ahdistelemaan "länsimaisia huoria". Miehille tästä "huorien" ahdistelusta tulee jopa kilpailukeino "kunnon naisia" tavoiteltaessa.

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Miesten perinteisesti käyttämä kilpailukeino on esiintyä naisten puolustajina ja varoittaa naisia epärehellisyydestä, taudeista, raiskauksen vaarasta ja muusta sellaisesta."

Jos joltakulta on jäänyt vielä huomaamatta niin tiedoksi, että tämä ei oikein toimi.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Ruotsissa Karoliinisen instituutin professori Hans Rosling kiinnitti tähän sukupuolten määrien epäsuhtaan ja sen kasvuun huomiota jo viime vuonna.
Marraskuussa hän lähetti twiitin, jossa esitti huolensa siitä, että teini-ikäisten maahantulijoiden joukossa 90 % Ruotsiin tulevista on poikia (13-17 v.).
Vuoden 2015 aikana sukupuolten ”voimasuhteet” teini-ikäisten joukossa muuttuivat. Aiemmin ne olivat olleet: 105 poikaa 100 tyttöä kohden.
Nyt 2015 tilanne oli jo: 113 poikaa 100 tyttöä kohden.
https://twitter.com/HansRosling/status/66967377935...
*
Expressen kirjoitti Ruotsissa 26.11.2015 mainitun gurun, Hans Roslingin, kommenttien pohjalta:
Ruotsin sukupuolijakautuma alkaa olla jo Kiinan tasoa. Siellähän yhdenlapsen politiikan aikana ja sen jälkeenkin on niukkuuden oloissa ylikorostunut toive saada poikalapsi, joka on johtanut vakavanoloiseen epätasapainoon poikien enemmyyden vuoksi.
http://www.expressen.se/nyheter/sverige-narmar-sig...
*
Professori Rosling sanoi Expressenille (26.11.2015):
http://www.expressen.se/nyheter/sverige-narmar-sig...
”Från januari till oktober i år har 23 349 ensamkommande barn sökt om asyl i Sverige. En absolut majoritet – över 21 200 – av dem är pojkar i åldrarna mellan 13-17 år. Endast runt 2 000 av dem är flickor, enligt statistik från Migrationsverket.
Samtidigt: Mellan 1998-2002 föddes i snitt 90 984 barn – varav i snitt 46 823 pojkar – per år i Sverige, enligt SCB.
– Sådant går lite upp och ner från år till år. Men generellt sett föds något fler pojkar än flickor, säger Karin Anderberg vid SCB:s press.
Med andelen flyktingpojkar som anlänt i år innebär det att det finns runt 35 000 fler tonårspojkar än tonårsflickor i Sverige.”
Eli:
Ruotsiin tuli tammmi-lokakuussa 2015 yksinsaapuneita lapsia 23.349 kpl. Valtaisa enemmistö heistä eli 21.200 oli 13-17 –vuotiaita poikia. Ja vain rapiat päälle 2.000 tyttöjä. Tiedot perustuvat Ruotsin Maahanmuuttolaitoksen tilastoihin.
Samaan aikaan Ruotsissa, vuosina 1998-2002 (eli 13 – 17 vuotta sitten) syntyi vuosittain keskimäärin 90.984 lasta, joista 46.823 oli poikia (eli näin ollen tyttöjä noin 44.161; poikien enemmyys noin 2500 per vuosi).
Laskutoimitus: 5 x 2.662 + 21.200 = circa 35.000 poikaa > kuin tyttöä ikäluokissa 13-17 v.
*
YLE, joka suomalaisista johtavista medioista parhaiten ja aktiivisimmin on pyrkinyt objektiiviseen tiedonvälitykseen, kirjoitti Expressenin jutun pohjalta 28.11.2015;
http://yle.fi/uutiset/professori_alaikaiset_turvap...
”Professori Rosling: Alaikäiset turvapaikanhakijat vääristävät Ruotsin sukupuolijakaumaa – tilanne pian kuin Kiinassa
Ruotsista turvapaikkaa hakevista alaikäisistä noin 90 prosenttia on poikia. Maassa on nyt noin 35 000 teini-ikäistä poikaa enemmän kuin samanikäistä tyttöä. Ruotsalaisen professorin mielestä asiaan olisi syytä kiinnittää huomiota.”
” OSALLE POJISTA EI RIITÄ PUOLISOITA
Sukupuolijakauman vääristyminen voi johtaa Roslingin mukaan siihen, että osa pojista tulee jäämään ilman puolisoa tulevaisuudessa. Tällainen kehitys voi vaikuttaa myös työmarkkinoihin ja koulutukseen.
Tilanteen korjaaminen vaatisi voimakkaita keinoja. Muun muassa turvapaikkapolitiikkaa pitäisi muuttaa, Rosling arvioi.
Hänen mukaansa tällä hetkellä ongelmana on, että turvapaikkaa voi hakea vain paikan päältä usein kalliin ja vaarallisen matkan jälkeen. Harvat lähettävät tyttöjä tällaiselle matkalle.
Roslingin mielestä lähtömaiden oloja pitäisi parantaa ja järjestelmää tulisi muuttaa siten, että kokonaisten perheiden olisi helpompi hakea turvapaikkaa yhdessä.”
Näin siis YLE.
Asiasta ei tainnut tuolloin kirjoittaa muut mediat kuin Homma.
Olisi voinut olettaa, että myös Suomessa faktapohjaiseen vakavaan pohdintaan ja tilanteen kuvaukseen pyrkivät media olisi tiukoin ottein pureutunut tähän – meilläkin ilmiselvästi akuuttiin – kysymykseen. Mutta eipä vain.
Se ei sopinut Median täällä omaksumaan agendaan.
*

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «OSALLE POJISTA EI RIITÄ PUOLISOITA»

Onkin mielenkiintoista, mitä merkitystä tällä on poliittisesti ja ihmisoikeuksien kannalta. Kenelläkään ei ole minkäänlaista subjektiivista oikeutta puolisoon.

Kuitenkin myös lainsäädännöllisesti yksiavioisuusjärjestelmä määrittää pariutumispolitiikkaa – kenelläkään ei ole oikeutta useampaan kuin yhteen puolisoon.

Laki ei kuitenkaan kiellä eikä mitenkään estä moniavioisia avosuhteita, "moniavoisuutta". Niitä on ihan perisuomalaisillakin, vaikkakin se on hyvin harvinaista.

Toisaalta myös sarjayksiavioisuus aiheuttaa samaa, sikäli että naisten uudelleenavioituminen on vähäisempää kuin miesten. Käytännössä ex-vaimo merkitsee moniaviojärjestelmän "vanhaa vaimoa", joka nykyjärjestelmässä joutuu asumaan yksin omassa kodissaan. Siinä kun miehillä avioituminen ja edelliset avioliitot saattavat jopa korottaa markkina-arvoa, naisten kohdalla avioliitto ja lasten saaminen alentavat sitä. Lapset myös muuttavat elämää niin paljon, ettei uudelleenavioituminen ole yhtä helppoa. Tässä saattavat vaikuttaa myös ikärakenne ja eri sukupuolten ikäpreferenssit.

Moniavoisuus, sarjamonogamia ja naisten hypergamia yhdessä aiheuttavat siten ehkä vielä suuremman vääristymän siinä, miten paljon vapaita naisia on parisuhdemarkkinoilla miehiin nähden ja miten miesten ja naisten parinvalintakriteerit kohtaavat.

Seppo Hildén

"Miehet ilman naista – turvapaikanhakijamiehet lisäävät miesylijäämää"

Ja selittää myös miksi on suuri tarve (hormonit, kulttuurin vaikutus)käydä käsiksi jokaiseen ohi kävelevään tyttöön/naiseen. Kuten olemme Euroopassa saaneet turvapaikkavaellusten seurauksena huomata.

Matti Pajula

Polygamia / i...m / ylijäämämiehet.

Antti Jokela

Tämä on tärkeä aihe. Sukupuolijakauman epätasapaino saattaa olla yhteiskuntarauhan kannalta merkittävämpi tekijä kuin vaikkapa uskonto tai etninen tausta. Suuresta epätasapainosta seuraa yleensä lisääntynyttä väkivalta-, omaisuus- ja seksuaalirikollisuutta. Myös jengiytyminen ja kapinahenkisyys lisääntyvät. Naisten elinpiiri supistuu. Ihmiskauppa ja "morsiankauppa" lisääntyvät.

http://www.pnas.org/content/103/36/13271.full

http://www.abc.net.au/news/2016-01-11/european-mig...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset