Veikko Huuska

Eduskuntakysely Fennovoimasta ja ministeri Rehnin roolista

 

Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalahankkeen käsittelystä ja erityisesti elinkeinoministeri Olli Rehnin toiminnasta siinä on tehty eduskuntakysely.

Se on aivan paikallaan ja perusteltua.

 

http://hannasarkkinen.fi/2015/08/06/rehn-mita-fennovoiman-kanssa-tapahtui/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Nostan sen verran häntääni, että linkkaan siihen, mitä jo aiemmin kirjoitin - edellytin että asiasta esitetään kysymys Eduskunnassa:

"Nyt hän vierailee Moskovassa suuren ratkaisun aattona, neuvottelemassa mistä? Kansanedustajien pitäisi vaatia Ollilta perusteellinen selonteko kokonasimenettelystä, ja erityisesti Moskovan-vierailun sisällöstä, kontakteista ja sopimuksista, myös välipuheineen."

http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19975...

*

Saman blogin kommenttiosuudessa kiinnitin huolestunutta huomiota Komission ja yleensä EU:n tulevaan suhtautumiseen Hanhikivi 1 -hankkeeseen, koska yleinen sanktiokierre näyttää yhä vain yltyvän, ja sitäpaitsi Komissio - eritoten energia- ja ympäristökomissaari voi tuntea itsensä perustelluista syistä huijatuksi, onhan entinen vaikutusvaltainen komissaari Olli Rehn aiemmissa julksissa kannanotoissaan suhtautunut hankkeeseen erittäin varauksellisesti, jopa kriittisesti (Suomesta on tulossa ydinvoimalahankkeiden ulkomuseo + Ydinvoimala on rujo hanke). Ja nyt sama mies vetää hanketta kuin rassia piippuun.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Ari Pesonen vaatii viranomaisia tutkimaan asiaa:
Suomalaisviranomaisten on syytä selvittää Fortum Oyj:n toiminta

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199762...

"Suomalaisviranomaisten (mm. Finanssivalvonta) olisi syytä pikimmiten selvittää, toimivatko Fortum Oyj ja Suomen valtio Fortum Oyj:n enemmistöomistajana nyt Fennovoima-kuviossa ja Hanhikiven ydinvoimalahankkeessa Suomen lainsäädännön mukaisesti, lähinnä osakeyhtiölain (1 osan 1 luvun 7 §) ja arvopaperimarkkinalain (1 osan 1 luvun 3 § sekä myös 4 §) mukaisesti.

Kyse on yhdenvertaisuudesta, kiellosta antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja sekä siitä, että yhtiö noudattaa riittävien tietojen tasapuolisesta pitämisestä saatavilla kaikille osakkeenomistajille."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset