Veikko Huuska

Kreikka otsikoissa – otsikoita Kreikasta

Otsikoita: - ”Kertokaa mitä ne tuolla Kreikassa mellakoi?”. - ”Kreikan mellakat jatkuvat - poliisin kyynelkaasuvarasto tyhjenemässä”. - ”Kreikan poliisi tilasi lisää kyynelkaasua Saksasta ja Israelista”. – ” Öyhötystä kreikkalaiseen tapaan”. - ”Lisää viestejä Ateenasta... Kapina elää!” - (Jatkuu kommenttiosuusessa! Lue lisää...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Kreikka otsikoissa – otsikoita Kreikasta

Otsikoita:
- ”Kertokaa mitä ne tuolla Kreikassa mellakoi?”.
- ”Kreikan mellakat jatkuvat - poliisin kyynelkaasuvarasto tyhjenemässä”.
- ”Kreikan poliisi tilasi lisää kyynelkaasua Saksasta ja Israelista”.
– ” Öyhötystä kreikkalaiseen tapaan”.
- ”Lisää viestejä Ateenasta... Kapina elää!” -

*
Otsikoita ja taustoja;

”Kertokaa mitä ne tuolla Kreikassa mellakoi?

Uutisissa ei ole ollut kuin kuinka monta kyynelkaasuapommia ollaan tarvittu, paljonko ammuksia on mennyt, montako poliisia seisoo kaduilla ja kuinka monta kuollut ja haavoittunut. Mutta miksi mellakoivat?”

Vauvauutiset 12.12.2008;
http://www.meidanperhe.fi/keskustelu/97810/ketju/k...

*

”Kreikan mellakat jatkuvat - poliisin kyynelkaasuvarasto tyhjenemässä”

MTV3 12.12.2008;
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kreik...

”Tuhannet kreikkalaiset ovat osallistuneet tänään seitsemättä päivää jatkuneisiin väkivaltaisiin mielenosoituksiin. Satoja opiskelijoita ja opettajia kerääntyi Ateenan parlamenttitalon edustalle, ja mielenosoittajia tunkeutui myös Kreikan keskuspankkiin.
Mielenosoittajat heittelivät poliiseja polttopulloilla ja kivillä, mihin poliisi vastasi kyynelkaasulla. Kyynelkaasua on mellakoiden aikana kulunut niin paljon, että Kreikan poliisin varastot ovat ehtymässä. Kaasua on tilattu lisää Saksasta ja Israelista.”

*
”Kreikan poliisi tilasi lisää kyynelkaasua Saksasta ja Israelista”.

Ilta-Sanomat 12.12.2008
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12883390906...

”Poliisi kertoo pidättäneensä mellakoiden aikana 432 ihmistä, joiden joukossa on paljon maahanmuuttajia. Heistä 176 on saanut syytteet väkivaltaisuudesta tai ryöstöstä.
Mielenosoitukset ovat levinneet myös Kreikan ulkopuolelle. Kreikkalaisväestö on osoittanut mieltään Kreikan lähetystöjen edessä ainakin Venäjällä, Italiassa, Espanjassa ja Tanskassa.”

*
”Öyhötystä kreikkalaiseen tapaan”

Plaza –sivusto 10.12.2008;
http://plaza.fi/artikkelit/kolinaa-panuhuoneesta/o...

”Kreikassa paikalliset ilmeisesti lähinnä renttuvasemmistolaiset opiskelijat ja nuorisohuligaanit ovat viime päivinä öyhöttäneet ja mellakoineet niin että koko maan luulisi uutisten perusteella olevan kaaoksessa. Viime vuosina näitä vastaavanlaisia massamellakoita on ollut muuallakin Euroopassa: Ranskassa riehuivat esikaupunkigettoihin sullotut maahanmuuttajataustaisen alaluokan nuoret, Irlannissa taas reuhasi vähän sen jälkeen täysin kotoperäinen syrjäytyneistö, joka meikäläisissä tiedotusvälineissä leimattiin hieman harhaanjohtavasti "IRA:n kannattajiksi". Itse asiassa kyseessä oli dublinilainen suurkaupunkialaluokka, jonka mesoaminen oli suunnilleen yhtä epäpoliittista luonteeltaan kuin brittiläisten jalkapallohuligaanien; poikien IRA-mielisyys oli lähinnä alaluokan perinteinen tapa haistattaa pitkät järjestäytyneelle yhteiskunnalle, poliisille ja keskiluokalle.”

*
”Kaksi viestiä Kreikan vallatuista yliopistoista”

Plaza 10.12.2008;
http://takku.net/article.php/20081210195136595

”… tuhannet ihmiset osoittivat mieltään poliisin päämajaa vastaan Ateenassa, ja hyökkäsivät mellakkapoliisia vastaan. Ennennäkemättömän rajut yhteenotot levisivät kaupungin keskustan kaduilla, ja kestivät myöhään yöhön. Useita mielenosoittajia on loukkaantunut ja monia on pidätetty.”

*

”Lisää viestejä Ateenasta... Kapina elää!”
"Olemme sisällissodassa: fasisteja, pankkiireita, valtiota ja mediaa vastaan, jotka haluavat nähdä tottelevaisen yhteiskunnan."
"Toverit kaikkialla maailmassa, jos haluatte osoittaa solidaarisuutenne, jota tarvitsemme paljon, jatkakaa ja vahvistakaa taistelua omissa paikoissanne."

Takku –sivusto 12.12.2008;
http://takku.net/article.php/20081212115637669

”Kreikan kapina on kaikkea muuta kuin laantumassa, ja valta pelkää jo sen leviämistä muuallekin. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Ateenassa poltettiin ainakin viisi pankkia ja päähallituspuolueen toimisto.” …
” … Perjantaina päivällä jopa noin 10 000 ihmistä osoitti mieltään opiskelijoiden kutsumassa mielenosoituksessa. Lukiolaiset huusivat kuorossa mm. "ampukaa meidätkin!" Kyttiä heitettiin polttopulloilla, ja kytät käyttivät helvetisti kaasua, joka heiltä alkaa loppua - lisää on tilattu Saksasta ja Israelista. Lisäksi mielenosoittajat hajottivat ampujakytän julkkisasianajaja Aleksis Kougasin toimiston. Kougas sanoi aiemmin tällä viikolla että Alexandrosin kuolema oli "Jumalan tahto".
Mielenosoittajat hajottivat myös pankkien ikkunoita, juuri kun niihin oli ehditty vaihtaa uudet lasit aiempien mellakoiden jäljiltä. Lisäksi Ateenassa vallattiin kaupallinen radioasema puoleksi tunniksi, ja eetteriin laitettiin kapinallisten näkemyksiä tilanteesta. Ioanninassa vallattiin hallintorakennus.

Indymediassa olleiden raporttien mukaan opiskelijat saartoivat eilen ainakin 25 poliisiasemaa Ateenassa. Petroupolin asema oli saarrettuna yli seitsemän tunnin ajan, ja sen julkisivu oli kokonaan polttopullojen polttama. Kolme opiskelijaa otettiin kiinni, mutta väkijoukko onnistui vaatimaan heidät vapaaksi. Sama kävi uudestaan hetkeä myöhemmin kun kaksi opiskelijaa otettiin kiinni, ja ulkopuolella olevien solidaaristen painostuksesta vapautettiin.” …
” … Myös solidaarisuustoimintaa on nähty jälleen. Helsingissä nelisenkymmentä ihmistä osoitti mieltään Kreikan suurlähetystöllä, ja meni siitä kulkueena kohti keskustaa.
Pariisissa noin kolmesataa mielenosoittajaa kokoontui Kreikan suurlähetystölle. Osa joukosta meni yllättäen Champs Élysées' -hienostokadulle, jossa puhkesi yhteenottoja poliisien kanssa. Ainakin yhdestä poliisiautosta hajotettiin ikkunat.
Moskovassa eilen järjestetty mielenosoitus keräsi noin 150 osanottajaa. Mielenosoitus kulki ensin Sokolnikin poliisiaseman kautta, jossa viime keväänä poliisi pahoinpiteli kiinniottamaansa nuorta. Sen jälkeen mielenosoitus meni Kreikan lähetystölle Leonteyevsky -kadulla. Samalla kadulla maanalaiset anarkistit yrittivät Leninin murhaa vuonna 1919. Toissapäivänä Moskovassa heitettiin polttopullolla Kreikan suurlähetystöä.
Walesin Cardiffissa tehtiin viime yönä isku poliisiasemalle solidaarisuutena Kreikan kapinallisille. Poliisiasemaan kirjoitettiin iskulauseita ja sen ulkopuolelle pysäköityjä poliisiautoja käsiteltiin maalilla ja maalinpoistajalla. Viestissään tekijät kirjoittivat:
"Osoitamme solidaarisuutta Kreikan mellakoijille ja maailman sorretuille köyhille. Jokaiseen tekoon mitä he tekevät tukahduttaakseen meidät, me vastaamme militantilla hyökkäyksellä.
Meidän täytyy taistella tätä kuolemankonetta vastaan. SOSIAALINEN SOTA JATKUU."
Kalifornian Santa Cruzissa hajotettiin lauantain vastaisena yönä ikkunoita kahdesta Bank of American konttorista, minkä lisäksi hajotettiin vielä yksi saman puljun pankkiautomaatti.
"Teimme tämän koska toveriemme kapina Kreikassa, Englannissa, Moskovassa ja muualla ei jää vastausta vaille. Täällä kytät tappaa ihmisiä ja pankit kusettaa kans. Kapinallamme tulee olemaan yhtä paljon raivoa. Tämä ja Euroopassa puhjenneet tapahtumat osoittavat että jos haluamme kaataa tukahduttamisen voimat, tulee meidän vastata heille kaikista suorimmalla tavalla." ”

*

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Siis otsikoita Kreikasta.

Lainatut otsikot ovat vuoden 2008 joulukuulta. Mellakoita, kapinaa, nurinaa, mielenosoituksia, kovaa puhetta valtiota, pankkeja ja muita instituutioita vastaan.

Onko mikään muuttunut seitsemässä pitkässä vuodesa?

Ainakin se, että tuolloin protestin kärjessä kulkivat vasemmistolaiset.. No, niin taitavat kyllä kulkea nytkin..

Mutta nyt ei poliisi saa tulta ja lasia niskaansa, onneksi. Siis Vielä.

Kaikki tuo on kuitenkin edessä, pian ja aivan kohta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Asiayhteys ratkaisee! Jos keskustelua käydään aurinkolomailusta, niin Kreikan mainitseminen tuo mieleen turkoosin Välimeren, viihtyisät rantaravintolat, leppoisan elämänmuodon ja kirkkaan päivänpaisteen. Erityisinä muistikuvina ovat Santorinin tarkkarajaiset sinivalkoiset kontrastit, tai Loutrakin pienet pyöreät rantakivet, jotka hitaissa mainigeissa rullaavat vesirajassa edestakaisin.

Jos kysymys on kansantaloudesta, politiikasta ja yhteiskunnan tilasta, niin olo on yhtäkkiä jossain huvittuneisuuden, murheen ja epätoivon hyllyvässä välimaastossa.

Niin että mitäs jos keskityttäis siihen miellyttävään osatotuuteen...? http://www.foreca.fi/Greece/Thira

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Vuonna 2008 Helsingissä järjestettiin Kreikan suurlähetystön edessä tukimielenosoitus. Siihen osallistui nettitiedon mukaan noin 40 henkilöä.

https://picasaweb.google.com/113679801467129695575...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Eihän täällä ole kuin tukimielenosoituksia - laulua ja tanssia.
Kannattaa siis äänestää todellista vasemmistoa, niin kansa rauhoittuu kummasti - vaikka olot muuttuvat vasta ehkä vuoden kuluttua.
Kyllä ainakin mun kaverit tuntuvat ymmärtävän, että kestää vielä kauan, ennenkuin kokonaisuus alkaa tervehtyä.

Mutta - jos Suomessa halutaan auttaa - kansaa, ei pankkeja:
1) Olen ehdottanut romutettavien tietsikoiden tänne tuomista. Kouluissa on niistä huutava pula.
Suomessa romuutetaan satoja tuhansia tietsikoita vuodessa. En näe mitään estettä, etteikö verohallinnolle voitaisi tehdä - yhteistyössä hallituksen kanssa - jokin piloottihanke jollekin määrätylle hallintoalueelle.
Varoufakis pyysi jopa tweettaamaan hänelle ideoita.

2) Toinen olisi kalustettujen talojen vuokraus vaikka kuukaudeksi kerrallaan - esim. 500 €/kk + sähkö (joka näkyy mittarista suoraan).

3) Kolmas olisi tuoda tuotteita suoraan tuottajalta lähimpään eko-kauppaan - ei välikäsiä.

Auttakaamme Kreikkaa oikeasti - pikkurahalla, verrattuna siihen miten pankkeja autetaan.

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset