Veikko Huuska

Venäjän "Isänmaallinen Puisto", militaarinen Disnelyland kuvastaa ajan henkeä

CNN vieraili Venäjän uudessa ”Isänmaallisessa Puistossa” (Patriot Park - патриотическое парк), joka sijaitsee Moskovan esikaupunkialueella Kubinkassa. Sotilas-teemaan keskittyvä puisto, jota amerikkalaiset ovat jo kutsuneet nimellä ”Venäjän Disneyland”, on valtavan iso ja se on militaariteemoineen saanut joukot runsain mitoin liikkeelle. Perheet pienokaisineen vaeltavat jäätelöä syöden tankkien, ohjusten laukaisualustojen ja muun nykyvenäläisen sotilas-hardwaren lomassa. Viihdytään raudan keskellä, raudan, jolla voisi tintata koko maanosan ”kivikauteen”. - http://edition.cnn.com/2015/06/17/europe/russia-military-theme-park-repo... - Lue lisää kommenttiosuudessa... *

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

CNN vieraili Venäjän uudessa ”Isänmaallisessa Puistossa” (Patriot Park - патриотическое парк), joka sijaitsee Moskovan esikaupunkialueella Kubinkassa. Sotilas-teemaan keskittyvä puisto, jota amerikkalaiset ovat jo kutsuneet nimellä ”Venäjän Disneyland”, on valtavan iso ja se on militaariteemoineen saanut joukot runsain mitoin liikkeelle. Perheet pienokaisineen vaeltavat jäätelöä syöden tankkien, ohjusten laukaisualustojen ja muun nykyvenäläisen sotilas-hardwaren lomassa. Viihdytään raudan keskellä, raudan, jolla voisi tintata koko maanosan ”kivikauteen”. -
http://edition.cnn.com/2015/06/17/europe/russia-mi...
*
CNN:n toimittaja Matthew Chance kuvailee;
Ihmiset syövät jäätelöä, kun he kulkevat ohi aseiden, joilla pystyy tuhoamaan koko maanosan.

Kymmenettuhannet täyttää puiston, joka täynnä Venäjän viimeisintä huutoa olevia sotilaallisia aseita ja taisteluvälineitä:

Helikoptereita, ohjuksia, tankkeja, vesialuksia, sukellusveneitä…

Tämä on Disneyland Venäjän malliin. Sotilaversio. Ja nythän Venäjällä isänmaallisuus on pinnassa. Maan presidentti Vladimir Putin avasi ”Patriot Park”in tällä viikolla (lue: viime). Puiston vetovoimana hyödynnetään Venäjän kasvavan sotilaspotentiaalin esittelyn vetoimaa sen kaikkein vahvimmassa muodossa.
*
Useimmat ovat liikkeellä perhekunnittain. Tässä isä poikansa kanssa. "Venäjä on lyömätön", siukki sanoo - ja hän haluaa poikansa oppivan sen.

Ilma on isänmaallisuuden kyllästämää täällä. Kun toimittaja havaitsee, miten monet ihmiset kävelevät Putinin T-paidoissaan, hän etsii Putin-matkumuistomyymälää. Mutta ei onnistu sellaista löytämään. Sen sijaan löytyy runsaasti armeijan myymälöitä, joissa myydään venäläisiä armeija-look –tuotteita, paitoja, fleeshejä etc. Ihmiset pitävät niitä cooleina.
Ilmainen armeija-ruoka vetää puoleensa. Tattaripuuroa. Sotilasmusiikki raikaa. Stagella erilaisia esiintyjäköörejä: armeijan laulukuoroa, venäläisiksi sotilaiksi pukeutuneita funky-tanssijoita…
Myös lapset esiintyvät
*
Toimittaja kohtaa myös ulkomaisia sotilasviranomaisia. Saudi-Arabian laivaston upseeri sanoo, että he yleensä ostavat aseet Yhdysvalloilta, mutta heitä kiinnostavat täällä esiteltävät innovaatiot. Myös Indonesian ja Myanmarin uniformuja näkyy.
*
Massiivisen puiston tarjontaa toisaalla:
Live-demonstaarioita, joissa esitellään Venäjän taistelujärjestystä. Näyttelyalueella esitellään Buk-ohjusten kantoraketteja alustoillaan. Tämäntyyppisen aseen epäillään pudottaneen malesialaisen matkustajalentokoneen MH17:n viime heinäkuussa. Kaikki lennolla olleet 298 ihmistä menehtyivät.
Lapset leikkivät iloisesti aseiden keskellä ja ihmiset näyttävät nauttivan kaikesta.
Ja silti;
Eikö tässä ole jotain posketonta.
Nämä ovat sentään loppujen lopuksi sodan työkaluja.
Sodan koneita. – Tappokoneita. - Todellakin. Sitä näyttää olevan vaikea muistaa kun ne näyttävät leluilta ja huvipuiston huvit vievät muassaan.
*
Venäjän Disneyland? Militaria kutkuttaa ihmisten mieliä. Olemme nopeasti, voimakkaasti ja määrätietoistesti siirtyneet sodan ilmapiirin sisemmälle kehälle. http://edition.cnn.com/2015/06/17/europe/russia-mi...
Milloin Suomessa avataan SA-Disneyland? Vai avatanako`
*
Yhdysvaltain ja Venäjän ”potut pottuina” –peli nostaa sotilaallisen yhteenoton riskiä.
Ainahan voi sattua ”tarkoittamattomia seurauksia”.
http://edition.cnn.com/2015/06/17/politics/russia-...
*

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hieno investointi Venäjältä omasyisen talousahdingon oloissa, jos vaan itänaapurin sotahullut nyt keskittyisivätkin huvittelemaan suuressa ja mahtavassa Stalin Parkissaan. Valitettavasti vaan asia on niin kuin joku venäjäntuntijamme viime kesänä totesi, että Kasakka vie sen mikä on löysästi alustaan pultattu tms. Kasakka ehkä myös pyrkii palauttamaan sen ryöstösaaliin lisäksi minkä on joskus esimerkiksi Hitlerin kanssa liitossa ollessaan onnistunut viemään myös sen, mitä ei onnistunut vielä 1939-47 viemään mutta kovasti mieli tekisi ihan kv. sopimuksen nojalla (Molotov-Ribbentrop 23.8.1939).

Ja olihan esimerkiksi strategisesti tärkeä saaristommekin osa Venäjää vuosina 1809 - 1917, joten miltäs nyt kuulostaisi vaikkapa kaksikielinen Alandskaja Narodnaja Respublika - Folkrepubliken Åland? - Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/197383-a...

Varmaan tuossa pohjoismaisessa kansantasavallassa olisi vähemmistöjenkin aika hyvä olla. Päivät menisivät Stalin Park Ålandin huvituksissa ja Putin Casinolla verovapaasti ja öisin muisteltaisiin Lär dig svenskan 60-luvun painosten ääressä kynttilänvalossa miten kurjaa olikaan ennen kuin kaksikielisyysoikeudet nostettiin Krimin ja Donbassin ja Viipurin läänin ja Petsamon tasolle... ;)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Hyvä idea venäläisiltä. Miksei suomen areija tarjoa samanlaisia puistoja meidän lapsille. Joskus Tampereen keskustorilla oli sotakalustoa näytteillä ja lapset tykkäsivät kiipeillä niiden päällä.

Anton Laurio

* Venäjä mittasi 2008 Olkiluoto alueelta 1km paksut Itämeren öljykaasuvarannot. Sai Itämereen Pyhäjoen sotilastukikohtasopimukset Suomelta 2013. Ja nyt jo harjoittelee öljykaasualtaan keskellä olevan Ahvenanmaan miehittämistäkin, kirjoittaa Länsi Suomi!

Arto Lauri 120. Fukushima 6

https://www.youtube.com/watch?v=2mCNRmbva48
---

Arto Lauri 121. ARMAGEDDON

https://www.youtube.com/watch?v=8aUI4VztQ50
------

121 Rules!. .
WoHOOO!!!!

Taisinkin iskeä TÄLLÄ 121 videon paljastuksella. Kun sain ENNNEN NÄKEMÄTTÖMÄN SUUREN SAALIIN POLIISILUKIJOILTA alapeukkuja! Sensurointia ja vaikka mitä suunnattomasti! Aikaisemmat ennätykseni rikottu KAIKKI!. Tätä "herkkua" pitää saada PALJON TEHTYÄ LISÄÄ.
---------
T&T Aurinkoenergia
Harri Junttila

Aurinkoenergia tykittää ensi vuonna 50 gigan raja rikki.

Aurinkoenergian asentaminen jatkuu vahvana. Solar Internationalin Growing-global-PV-market mukaan. Tänä vuonna saavutetaan jo lähes 50 GW:n/ 50 000MW raja asennetussa kapasiteetissa. Ensi vuonna tuo raja menee jo rikki.

Pääasiassa aurinkoenergian käytön kasvusta vastaavat Kiina, Japani ja Yhdysvallat. Myös Intian markkinoiden kasvu alkaa vaikuttaa kokonaisuuteen, selviää PV Market Alliansen markkinakatsauksesta. Vuoteen 2020 mennessä aurinkoenergiaa on asennettu 70-90 GW, järjestö ennustaa.

* Voidaan malliksi sanoa, että 90 GW ei ole mikään pieni luku. Sen tuottamalla energialla kun pyörisi jo 10 Suomen valtiota. Aurinkovoiman kasvun nopeus on ollut jo vuosia +50%/y
----------

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset