Kennedyn salamurhan takana iso raha. Eräs versio

Kennedyn salamurhan takana iso raha.  Eräs versio

J.F. Kennedyn salamurhan eräs konspiratiivinen versio: FED kaiken takana

*

Tämä ei ole mitenkään uusi teoria, mutta konspiraatioiden maailmassa eräs mahdollisista: presidentti Kennedyn salamurhan tilasi Federal Reserve – eli Yhdysvaltain keskuspankki.

*

On vaikea todentaa tällaista suuren rahan aktiviteettia, mutta sitäkin helpompi on osoittaa, että täysin mahdoton – eikä vailla perusteita – tällainen vaihtoehto ei suinkaan ole.  Jos jollain kumman keinolla onnistuttaisiin todistamaan, että FED sen teki, ja kaikki tätä näkemystä tukevat tosiasiat tulisivat tutkinnassa esille, kenenkään mieleen ei tulisi kiistää tapahtunutta.  No, mutta sehän oli selvä.  Keskeinen syyllinen on se, jolla on motiivi ja joka sen lisäksi uskoo hyötyvänsä tempauksesta.  Siis dekkraeista tuttu perusasetelma.

*

Federal Reserve System

Siis ensinnäkin: Mikä on FED?

Se on Federal Reserve System – FED on “puolivaltiollinen järjetelmä”, jota kutsutaan Yhdysvaltain keskuspankiksi.

Wikin tiivistelmä sanoo sen aika tyhjentävästi:

Federal Reserve System on puolivaltiollinen järjestelmä, johon kuuluu 12 yrityksen tavoin järjestettyä alueellista keskuspankkia sekä kaksi merkittävää päätöksentekoelintä, jotka ovat Yhdysvaltain presidentin nimittämä ja senaatin hyväksymä johtokunta Washingtonissa sekä avomarkkinakomitea. Rahapolitiikan välineenä käytetään diskonttokorkoa ja pankeille asetettua varantovaatimusta, joista vastaa johtokunta. Näitä tärkeämpi väline on avomarkkinaoperaatiot, joista vastaa avomarkkinakomitea.

Federal Reserve System laskee liikkeelle Yhdysvalloissa käytettävät setelit.” http://fi.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_System

*

Siis:

Yhdysvaltain keskuspankki ei ole valtiollinen organisaatio, vaan ”puolivaltiollinen järjestelmä”.

Ja toisekseen:

FED ei ole pankki, se on tusinan alueellisen pankin – siis yrityksen – muodostama yritys.  Firma – ei pankki.

Ja sillä on dollarien liikkeellelaskuoikeus.

*

Kriittisiä näkemyksiä FED:in roolista

Jotkut pitävät keskuspankkijärjestelmää liittovaltion edun vastaisena ja syyttävät keskuspankin toimivan enemmän omistajiensa kuin liittovaltion eduksi. Liittovaltion kannalta olisi edullisempaa, jos se itse laskisi liikkeelle setelit ja hallitsisi rahapolitiikkaa. Kriittisen näkemyksen mukaan liittovaltion velkaantuminen kasvattaa vain keskuspankin voittoa ja luo tilanteen, jossa keskuspankin etu on vastakkainen liittovaltion edun kanssa. Lisäksi väitetään, että kaikki keskuspankin omistajat eivät ole julkisesti selvillä.

Yhdysvaltain historiassa keskuspankkia ovat hallinnoineet vuorotellen sekä liittovaltio että yksityisomisteinen pankki. Useat itsenäisyysjulistuksen allekirjoittajat olivat vahvasti liittovaltion hallinnoiman keskuspankin puolestapuhujia. Yhdysvaltain perustuslaki asettaa rahapolitiikan hoitamisen liittovaltion tehtäväksi.”  http://fi.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_System

*

Paljon pelissä

Lähtökohtaisesti on selvää, että FED:in rooliin kiteytyy rahapoliittisia jännitteitä, jotka ovat suuria ja niissä pelataan isolla rahalla.  Olennainen jännite on vääntö siitä, miten FED:in ohjauksellinen ote palvelee eri intressipiirejä.

Luonnollinen lähtökohta on tietenkin se, mihin me Euroopassa pääsääntöisesti olemme tottuneet: eli keskuspankki kantaa huolta valtakunnan rahamarkkinoiden tilasta ja rahan arvosta sekä kansantalouden yleisestä intressistä.

Esimerkiksi Suomen Pankin ydintehtävä on rahapolitiikka, jonka tavoitteena on vakaa hintataso.  Lisäksi ”Suomen Pankki arvioi yhteisen rahapolitiikan vaikutuksia Suomen talouteen ja ottaa sen pohjalta kantaa kotimaiseen talouspolitiikkaan.”  http://www.suomenpankki.fi/fi/suomen_pankki/tehtavat/Pages/default.aspx

Nyt tosin viime viikolla – ja aivan aiheellisesti – kysyttiin Helsingin Sanomissa, mihin Suomen Pankkia enää tarvitaan, kun ”Päätökset tehdään keskitetysti Euroopan keskuspankin (EKP) neuvostossa, mutta toteutetaan hajautetusti kansallisissa keskuspankeissa”.

*

Väärä nimi

Ensinnäkin ”Federal Reserve System” on harhaanjohtava nimi.

Siis Liittovaltion Varantojärjestelmä.

Ryhmä yksityisiä pankkiireja, jotka loivat FEDin, nimittivät sen tällä nimellä 1910.

He valitsivat ”Federal”in koska se ilmaisee, että kyseessä on liittovaltion instituutio.  Sitä se ei kuitenkaan koskaan ole ollut.  Se on yksityinen.

He valitsivat ”Reserve” –nimityksen ilmaisemaan että systeemi tulee olemaan rikas ”varannoiltaan” ja siksi, ääriturvallinen.

FEDin mandaattiin kuuluu huolehtia Yhdysvaltain pankkien (pankkijärjestelmän) ”varantovelvoitteista”, mutta sillä itsellään ei ole nollaa korkeampia ”varantovelvoitteita”.

Ja nuo pankkiirit valitsivat 1910 vuonna ”System” –ilmaisun koska he eivät itse koskaan hyväksyneet että sitä olisi kutsuttu pankiksi.  Järjestelmä (Systeemi) – mutta ei pankki.

Ja näin myöskin on: FED on systeemi, mutta ei pankki.

*

Pankkien pankki

The Federal Reserve System on siis yksityisesti ylläpidetty (pankkien osakkeenomistajien omistamien pankkien) pankki.

Mutta se on kuitenkin Yhdysvaltojen keskuspankki.

*

Paradoksaalista

Käsittämätöntä kyllä, vastoin kaikkea sitä mitä on U.S. perustuslakiin kirjoitettu, siis että Kongressilla on oikeus lyödä rahaa ja laskea liikkeelle vekseleitä, FEderal Reserve omistaa kaiken Yhdysvalloissa liikkeellä olevan rahan.

Näin on.

Kun presidentti Woodrow Wilson allekirjoitti Federal Reserve Act –nimisen lain jouluaatonaattona, 23.12.1913, FED:ille myönnettiin valtuudet valvoa Amerikan rahaa – käytännössä laskea sitä liikkeelle ja omistaa sen.  He saivat perustustuslakiin rinnastettavan oikeuden toimittaa Yhdysvaltain valtionvarainministeriölle itse printtaamaansa ja lyömäänsä rahaa.  https://www.google.fi/search?q=federal+reserve+act+of+1913&biw=1440&bih=749&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=2K_9VO-oNejCywPg9oCgCQ&ved=0CDMQsAQ

http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_Act

Kun pitelet seuraavan kerran yhdysvaltalaista rahaa, katso: jokaisen setelin päällä seisoo: ”Federal Reserve Note”.  Note = laina.  Kaikki raha ihmisten käsissä on lainaa, FEDiltä saatua lainaa.

*

The BIG picture works like this.

The government can’t pay for what it spends, so it borrows. It borrows by issuing Treasury bills, notes and bonds. The Federal Reserve buys a lot of that debt (most of it) with the money it tells the Treasury to print for it. The Treasury then pays interest on its debt instruments.

So the Fed collects interest on money it made up out of thin air. A very neat trick, but that’s how banks work, folks.

Where does the interest come from? From taxes we pay. And because the Federal Reserve was going to buy the government’s debt from Day 1, those bankers wanted to make sure the government would be able to pay the interest it promised.

So, also in 1913 – surprise, surprise – Congress votes something new into law: the income tax.

Welcome to the new slavery, only this time it’s the Federal Reserve that’s our master.”

Fond: Shah Gilani, Feb 26th, 2015.

*

Teoria

Pikakelaus kesäkuun 4. päivään 1963

Presidentti John F. Kennedy antoi presidentin asetuksen (Executive Order) No 11110, joka valtuutti liittovaltion julkaisemaan hopeasertifikaatteja, toisin sanottuna hopeakantaan sidottua rahaa.

Toisi sanoen Kennedy valtuutti määräyksellään viranomaisille oikeuden painaa rahaa.

Jotkut salaliittoteoreetikot uskovat, että presidentti salamurhattiin juuri tämän vuoksi, koska hän suoraan kyseenalaisti FEDin yksinoikeuden painaa rahaa.

*

Mahdollista?

Onko tämä mahdollista?

Jos uskomme salaliittoteorioiden mahdollisuuteen Kennedyn salamurhan tiimoilta, mikään ei ole mahdotonta.

Onko ”yksittäisen kiväärimiehen” teoria uskottava?

Onko FEDin rooli salamurhan takana uskottava?

Siinäpä kysymyksiä.

Tässä joitakin monista esitetyistä teorioista Dallasin pamausten taustalla: http://fi.wikipedia.org/wiki/John_F._Kennedyn_salamurhan_teoriat

”Useilla Yhdysvaltain historian poliittisilla salamurhilla on ollut taustalla yhteisiä piirteitä. Murhien uhrit pyrkivät puuttumaan havaitsemiinsa epäkohtiin liittovaltion rahapolitiikassa. Näiden murhien, murhayritysten ja erityisesti uhrien tavoitteiden samankaltaisuuksien vuoksi on arveltu, että useiden eri salamurhien takana ovat olleet yhteisiä etujaan varjelleet instituutiot.”

*

Yksi arvio

Jim Marrs esittää teoksessaan ”Crossfire: The Plot That Killed Kennedy” (Ristituli: Salajuoni joka tappoi Kennedyn, 1989) olettamuksen, että Executive Order 11110 avasi taistelun FEDin kanssa siitä, kuka maassa hallinnoi ja kontrolloi liittovaltion rahamarkkinoita.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Marrs

*

Fakta

Mutta teoriaa ei ole se, että Federal Reserve Act talloi Perustuslain rynnätessään sen yli.  Tuo laki antoi FEDille oikeuden omistaa Yhdysvaltain rahan.

Kun sitten palattiin perustuslailliseen tilaan, antamalla valtiolle oikeuden fyysisesti painaa ja lyödä FEDin rahaa, sen jos mikä oli perustuslaillista toimintaa.

Mitä taas FED on tehnyt, on orjuuttanut yhdysvaltain kansalaisia ikuisella rahamarkkinaorjuudella, jonka FEDin järjestelmään rakentuva privilegio on mahdollistanut.

FED oli se, joka vuonna 1929 murhasi pörssissä.  Se antoi keinottelijoille mahdollisuuden lainata rahaa hullun lailla, mahdottomia määriä iisiä rahaa, ja lyödä sillä vetoa kohtalonsa kanssa ostamalla bankstereiden pullistamia osakkeita.  Bankstereiden, jotka päävaltaisesti kontrolloivat markkinoita, lainoittajina ja viimekädessä aluepankkien muodossa suoraan FEDin rakenteissa.

Sittemmin FED suoritti ruumistekoja aiheuttamalla Suuren laman jälkeen toistuvia pienempiä lamoja epäonnistuneen rahapolitiikan muodossa ja seurauksena.

Rahamarkkinaguru Shah Gilani ampuu kovilla sanoessaan:

FED murhasi vapaiden markkinoiden kapitalismin ja korvasi sen Neuvostoliiton tyylisellä keskitetyn suunnittelun mallilla vuonna 1977.  Silloin epäpätevyyden ja paniikin sekasikiönä Kongressissa syntyi FED:in pahamaineinen ”kaksoismandaatti”.

*

Mikä kaksoismandaatti?

Kyseessä on FEDin toinen mandaatti.

Kun se ensimmäinen on FEDin velvollisuus pitää hinnat vakaina ja pitkät korot kohtuullisina.

Mutta tämä vuoden 1977 tuplamandaatti, on ”edistää tehokkaasti mahdollisimman korkeaa työllisyyttä”.

Toisin sanoen, FEDille uskottiin talouden pyörittäminen, aivan kuin FED olisi ollut Politbyro.

Ja niin FED tappoi jälleen talouden vuonna 2008.

*

Otetaan vielä hidastettuna ja toistettuna:

Vuonna 1977 Federal Reserve Systemille eli yksityisten pankkien omistamalle järjestelmälle annettiin – kuin kultaisella tarjottimella – tehtäväksi ja velvoitteeksi vauhdittaa kansantaloutta, tarkoituksella edistää kaikkia toimenpiteitä, jotka tähtäsivät ”kasvavaan työllisyyteen”.

Hyvä tarkoitus.  Paska keino.

*

Tappava yhdistelmä

Yhdysvaltain rahamarkkinoilla ei ole minkäänlaista finanssipoliittista vastuuta missään, koska kaikki on FEDin käsissä.

Ei ole enää mitään ”valumaefektiä” (trickle-down economic), jossa rikkaiden omaisuuden karttuessa, siitä valuisi ja ripottuisi alas omia ripokkeitaan.  https://www.google.fi/search?q=trickle+down+economics&biw=1440&bih=749&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=t7v9VNnvD4KiyAP_qIGYBQ&ved=0CDIQsAQ

http://en.wikipedia.org/wiki/Trickle-down_economics

On vain FEDin ”stimuloiva” politiikka, joka tunnetaan myös nimellä Quackatative Euphoria, pieni 1 %:n vähemmistö omistaa kaiken ja loput nuolevat näppejään.

Ja mitä tekee FED?

Se pumppaa markkinoita aina vain korkeammalle ja korkeammalle.  FED toivoo auttavansa addiktoituneita keinottelijoita normalisoimaan tilanteen vieroittamalla sen heroiinista metadonin avulla, ja palaamaan arkitasolle Xanaxin keinoin.

*

Seuraa Dow Jones Industrial Average kehitystä

https://www.google.com/finance?q=INDEXDJX:.DJI

Ota linkin kautta Dow-kurvat esille, ja zooma aikajanaksi ALL

Näet, että käyrässä on nousuja ja laskuja.

Indeksi on soutanut näin:

30.12.1995: 3.908

21.01.2000: 11.251

27.09.2002: 7.701

12.10.2007: 14.093

06.03.2009: 6.626

20.2.2015: 18.140

Arvaa, milloin tulee roima pudotus?

Kannattaa laskea, miten pitkällä syklillä laaksonpohjat ovat ajoittuneet toistuvasti?

Se on 6½ vuotta väliä, melko tarkalleen.

Vuoden 2009 kevään pohjista on nyt kulunut koko lailla tasan 6 vuotta.

Eli pian sitä taas mennään alamäkeen – että humpsista vaan!

*

Kennedy?

Miten hänen kävi?

Ehkä jälkimaineen kannalta ei niin huonostikaan.

Kannattaa katsoa, kuka asetti keitä Warrenin tutkintakomissioon.

Allan Dulles – CIAn entinen, erotettu johtaja.

John J McCloy, Chase Manhattan Bankin puheenjohtaja ja maailmanpankin entinen pääjohaja.

Lue lisää Warrenin komissiosta, Jan Rossin blogista:

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=6215

”Ketkä muodostivat Warrenin komission? Ei ollut yllätys, että komissio koostui Rockefellereiden liittolaisista. Puheenjohtaja Earl Warren oli 33 asteen vapaamuurari ja Kalifornian Grand Lodgen entinen suurmestari. Komissiossa oli mukana myös 33 asteen vapaamuurari Gerald Ford, josta tuli 1974 USA:n presidentti Richard Nixonin eron jälkeen. Ford nimitti varapresidentikseen Nelson Rockefellerin. 

Warrenin komissiossa oli mukana myös Skull & Bones-salaseuraan kuulunut senaattori John Sherman Cooper. Myös tämän veli William kuului luumiehiin. Komissiossa olivat mukana myös maailmanpankin entinen pääjohtaja ja Rockefeller Säätiön entinen johtaja John McCloy, sekä Kennedyn erottama CIA:n johtaja Allen Dulles, joka oli Rockefellereiden luoman CFR:än johtaja ennen uraansa CIA:ssa. 

Kysymys nyt on, että miksi Rockefellereihin kytköksissä olleet tahot pääsivät tutkimaan Kennedyn murhaa? Miksi Kennedyn erottama Allen Dulles oli mukana komissiossa? CIA:n roolia ei edes tutkittu. Dulles oli CIA:n johtaja, kunnes Kennedy erotti tämän epäonnistuneen Sikojenlahden maihinnousuyrityksen epäonnistuttua 1961. 

Warrenin komissio lähti alusta saakka siitä, että Oswald ampui Kennedyn. Mitään muuta vaihtoehtoa ei edes tutkittu vakavasti. Tilanne oli se, että komission tarkoitus oli ajaa linjaa, että Kennedyn ampui yksinäinen fanaatikko. Komissio myös päätyi kannalle, että Jack Ruby oli myös yksinäinen fanaatikko ampuessaan Oswaldin. 

Tilanne oli kuitenkin toinen. Monet merkittävät todistajat ja Kennedyn murhan nähneet alkoivat kuolemaan mystisesti presidentin kuoleman jälkeen. Miksi tätä ei alettu ihmettelemään? 

Tilanne oli myös sellainen, että Kennedyn murhan aikana Dallasin pormestarina toimi CIA:asta potkut saaneen apulaisjohtajan Charles Cabellin veli Earle Cabell, jonka väitettiin viime hetkillä muuttaneen Kennedyn autosaattueen reittiä, jotta tämä olisi mennyt Dealy Placalle, jossa Kennedy ammuttiin. Tarkoitus siis oli saada Oswald syylliseksi murhaan, sillä Oswald oli lokakuussa 1963 palkattu töihin koulukirjavarastoon, josta tämän väitettiin ampuneen Kennedyn. 

Kennedyn murhaa olivat siis selvittämässä Rockefellereiden liittolaisten lisäksi CIA, Skull & Bones-salaseura, vapaamuurarit ja muut tahot. Presidentti Kennedy tuomitsi huhtikuussa 1961 salaseurojen toiminnan. Kennedy yritti 1961 hajottaa CIA:n ja luoda USA:han uudenlaisen tiedusteluelimen, mutta hänen murhansa lopetti suunnitelmat.

Ketkä siis olivat todellisuudessa Kennedyn murhan takana? Kansainväliset pankkiritko CIA:n kautta? CIA:n agentti E. Howard Hunt todisti ennen kuolemaansa, että Kennedyn murhan takana oli CIA:n klikki, jossa hän itse oli mukana.” ”

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=6215  Jan Rossin blogi 27.12.2012. (kaikkiaan 3 osaa)

*

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu