Veikko Huuska

Ulkoministeri Tuomioja Venäjän mediassa

Venäjän media on eilen ja tänään julkaissut kohtalaisen laajana jakeluna Suomen ulkoministeri Erkki Tuomiojan kirjoituksen maidemme välisistä suhteista.

Kirjoituksessaan ulkoministeri Tuomioja listaa lukuisan määrän yhteisiä hankkeita ja tavoitteita, sekä korostaa yhteistyön molemminpuolista hedelmällisyyttä.  Sikäli kuin kykenen arvioimaan teksti on erittäin asiallinen ja sellaisena varmasti paras viesti mitä täältä itään juuri nyt voidaan lähettää.  Se korostaa pitkää linjaa ja läheisten naapurimaiden yhteistyön merkitystä.

Tuomioja toteaa heti aluksi, että Suomi on mukana EU:n pakotteista, mutta tähdentää, että niitä ei ole tarkoitettu tavallisten kansalaisten elämän ja toimintojen vaikeuttamiseksi.

Koska itselläni ei juuri nyt ole mahdollisuutta harjoittaa kielenkääntötehtäviä, toivon, että teksti julkaistaisiin jossain myös suomeksi.  Se ansaitsee epäilemättä sen.

http://www.vedomosti.ru/opinion/news/37058251/sotrudnichestvo-prodolzhaetsya

 

http://magkarelian.ru/blog/43328194397/Glava-finskogo-MIDa-obratilsya-k-rossiyanam?utm_campaign=transit&utm_source=main&utm_medium=page_0&domain=mirtesen.ru&paid=1&pad=1

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Venäjän tila:

https://picasaweb.google.com/113679801467129695575...

*

Aivan oikein toimitusjohtaja Jorma Ollila totesi eilen:

”Suomessa ei ole ymmärretty Venäjälle määrättyjen pakotteiden vakavuutta, sanoo öljy-yhtiö Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila Helsingin Sanomille.

Ollilan mielestä raakaöljyn viennistä riippuvaisen Venäjän tilanne on vakava uhka maailmantaloudelle. Yhdysvaltojen talouspakotteiden vuoksi Venäjälle ei voida viedä nesteytettyyn maakaasuun, öljyntuotantoon arktisilla alueilla tai Syvänmeren öljynporaukseen.

– Pakotteiden takia Venäjälle ei voida viedä uutta teknologiaa, minkä takia uusia investointeja ei voi tehdä eikä uusia porauksia aloittaa. On selvää, että 1,5–2 vuoden kuluessa öljyntuotanto Venäjällä alkaa supistua, Ollila sanoo lehdelle.

Tuotannon supistuminen olisi Venäjän kansantaloudelle vakava isku. Venäjän valtion tuloista karkeasti puolet tulee öljyn ja kaasun tuotanto- ja vientiveroista.”

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-141811456042...

*

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014121018915503_u...

Ollila on öljymiehiä, kyllä, mutta se ei oikeuta ylenkatsomaan hänen näkemystään.

Itsekin olen koko ajan varottanut näitä ”Lännen nilkkejä”, joiden perässä meidän kahjot painaa..

Ikään kuin kysymys olisi jostain kevätretkestä niitylle, reippaasta ja hauskasta ”oikeassa olemisen” retkestä jonnekin kivalaan, jotain läpeensä pahaa vastaan. Yhtään ei ajatella peruskysymystä:

Mitä sitten?

*

Jos näillä hivutuksilla saadaan horjutettua Venäjän yhteiskunnan stabiliutta ja rakenteita, ja luodaan uhka pahenevasta levottomasta ajasta, niin mitä sitten? Lännen ristiretket ”valkeiden lippujen” perässä eivät viime vuosilta oikein kannusta jatkamaan valitulla reitillä.

Suomen etu on stabiili tilanne, niin siellä kuin täälläkin. Varsinkin siellä.

*

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Niin, että antaa ukrainalaisten kärsiä vaan.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ukrainalaiset ovat oman soppansa keittäneet ohjeena USA:n toimittama keittokirja ja mausteet on toimittanut EU.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Putin-setä on vihainen. Hyvin vihainen.

Путина вывели из себя !

http://obshestvomt.ru/blog/43162467314/Putina-vyiveli-iz-sebya-!?utm_campaign=transit&utm_source=footer&utm_medium=page_0&domain=mirtesen.ru&paid=1&padw=1

katso video: kestoltaan 02:45 min.

Neuvostomakkara oli parempaa kuin nyt kallein venäläinen...

Aika mennyt, koskaan ei palaa...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Paasikiviseuran pj ja ulkomaankauppaministeri ovat eri linjoilla:

http://www.ita-savo.fi/uutiset/kotimaa/toivakka-ar...

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Mielestäni jotkut suomalaiset "eivät näe metsää puilta".Tähän asti Venäjä on rajavartioineen huolehtinut Venäjän puoleisesta rajastaan ihan mallikelpoisesti,niin että sieltä ei ole aseelliset rosvojoukot ylittämässä koko ajan Suomen rajaa.Luulisi sen olevan myös Suomen etu.

Jos Venäjä joutuisi sekasortoiseen tilaan niin rajavalvonta jäisi vain Suomen vastuulle.Se vain lisäisi puolustusmenojamme tässä muutenkin kiristyvässä taloustilanteessa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Itärajan sulkeminen voisi olla hyvinkin terveellistä Suomelle!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset