Veikko Huuska

Mannerheimilla oli ajokortti

BTW;

Mannerheimilla oli sittenkin ajokortti.

Helsingin poliisilaitoksen Mannerheimille 5.6.1929 myöntämä.

Nyt se on löytynyt.  Sattumalta.

Häntä ei tarvitse siis postuumista sakottaa kortitta ajosta… sillä Hitleriltä lahjaksi 1941 saadulla Mersulla…

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/mannerheim%20ajokortti-28939

 

Täällä Moottori -lehden hieno juttu automies Mannerheimista.

 

http://www.moottori.fi/matkailu/jutut/autot-kiehtoivat-mannerheimia/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Jonas Hellgren

Hevosten perusteella marsalkalla varmaan oli sellainen auto että oikean puolen pyörät olivat vetäviä, ja sitten taas vasemman puolen.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jaa että oikein AB-kortti!

Äskettäin MTV3:n Teknavi-ohjelma esitteli 94-vuotiasta Skoda-kuskia, joka oli aikoinaan liki 70 vuotta sitten saanut "henkilö-, kuorma- ja Ford-autojen" kuljettamiseen oikeuttavan ajoluvan. Malli T oli kuulemma niin poikkeuksellinen laite, että se mainittiin erikseen. Kaikista ei tuohon aikaan siis ollut fordisteiksi!

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Niin, pakkohan se on kortti jossain vaiheessa ajaa, kun noita autojakin pukkaa...

Meillä päin toimi aikoinaan eräs autoilija, joka oli aloittanut autojen sompaamisen niin kauan sitten, että ajokortteja tuskin oli keksitty, tai ainakaan ko. autoilija ei sellaisesta piitannut. Ja poliisihallintokin oli "lähellä ihmistä" eikä tuolloin jo tunnettua automiestä pahemmin häirinnyt - etenkään kun mitään vahinkoja ei sattunut.

Sitten joskus 1950-luvulla Kekkonen vieraili Ikaalisissa, ja tämä kokenut automies sai toimia kuljettajana. Seuraavana maanantaina nimismies poikkesi autotalleilla ja jutteli niitä näitä. Ollessaan jo pois lähdössä hän kääntyi - kuin tv-suosikki Peter Falck aikanaa (Columbo) - ja sanoi: Ai, niin. Voisit sinä sen ajokortin hankkia, kun noin arvokkaita lasteja kerran kuljettelet.

Kortti sitten anottiin ja leimattiin ja annettiin. Eikä siitä sen enempää. Tässä oli jotenkin tyyliä!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Marskilla oli tiettävästi romanssivirityksiä Mustion kartanon neidon Kitty Linderin kanssa. Ja olihan Sophie Mannerheim jonkin aikaa jopa naimisissa Kittyn velipuolen Hjalmarin kanssa. Mutta asiaan:

Hjalmar Linder oli Suomen ensimmäinen automies tuotuaan Ranskasta käyttöönsä (tietääkseni) Renault'n. Tuohon "tavaratoimitukseen" kuuluivat myös kuljettaja ja tämän vaimo, mikä nykyajan massiivisen autoteollisuuden ja -kaupan aikana tuntuu todella jännittävältä.

Jonas Hellgren

Tuon kun kuulee, joku kekseliäs ministeri, niin äkkiäkös pukkaavat uuden lain. Autoa ostettaessa on ostettava pakollinen kuljettaja ja sen vaimo. Näin saadaan nopeasti se kaivattu 800 000 maahanmuuttajaa, kaikki parhaassa työiässä. Autotehtaat tietenkin hankkivat välitettävät kuskit eukkoineen jostain köyhästä kehitysmaasta.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Kitty ja Kaarlo Kustaa ... ne yhteen soppii, pittää panna pussauskoppiin

... lue lisää täältä;

http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1372730559913

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset