Veikko Huuska

”Sinulla on verta käsissäsi”, huusi mielenosoittaja..

”Sinulla on verta käsissäsi”, huusi mielenosoittaja..

Johdanto:

Kysymys kuuluu:

Onko tässä aineksia Kansainväliseen rikostuomioistuimeen, Haagiin?  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C3%A4linen_rikostuomioistuin

Vastaus kuuluu: On.

Lue:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Irakin_sodan_tappiot_ja_siviiliuhrit

*

Eilen illalla  (10.4.2014) katsoin YLE TV-1 klo 22.oo;
Ulkolinja: Kampanja, joka vei sotaan
”Yli kymmenen vuotta sitten länsimaat hyökkäsivät Irakiin Yhdysvaltain johdolla. Miten Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Tanska houkuttelivat kansainvälisen yhteisön sotaan, jolle nyt on vaikea löytää perusteita.”

http://ohjelma.yle.fi/ohjelmat/2574823
Ohjelma tulee vielä uusintana ensi keskiviikkona 16.4. klo 23:o5 TV-1, ja myöhemmin nähtävissä Areenasa.

Helsingin Sanomat esitteli dokumentin 11.4.2014: http://tv.hs.fi/articles/show_hs/931

*

Tunnustan, että tuossakin nähdyn Bush-Blair-Rasmussen-Cheney etc. -veivauksen ja Casus Belli -leivonnan jälkeen en niin hirmuisesti ihmettele, että Putinia kismittää. Jopa jossain määrin ymmärrän hänen suhtautumistaan..

Ohjelmassa todettiin suoraan, että Fogh Rasmussenin juoksupoika-palvelut Bushille ja Blairille 2003 Irakin sodanaluavatkauksessa palkittiin myöhemmin.

Vuonna 2009 koitti NATOn pääsihteerin posti - kuin manulle illallinen. Huomattava on, että Fogh Rasmussen toimi 2003 Tanskan pääministerinä ja EU-puheenjohtajana, ja esiintyi ja paimensi hommia EU-mandaatilla.

Näin tämä pyörii. Tarkkana kannattaa olla

*

 

Tässä Irakin 2003 turboahdetusti aloitetun sodan alkutekijöitä ja tuloksia:  http://fi.wikipedia.org/wiki/Irakin_sota

 

*

Mitä Fogh Rasmussen teki?

Anders Fogh Rasmussen toimi Tanskan pääministerinä 2001 – 2009. 

Irakin sotaan johtaneen ohjatun prosessin aikana 2003 hän toimi EU:n kiertävän järjestelmän mukaisesti myös EU:n puheenjohtajana, ja sai näin lisänostetta toimiensa merkitykselle.

Tanska tuki ennen näkemättömällä voimalla ja aktiivisuudella Yhdysvaltain politiikkaa, joka tähtäsi Irakiin suorittavaan sotilaalliseen invaasioon.

Pääministeri Rasmussenin tuki 2003 Irakin sodalle oli ehdoton.  Useissa Euroopan maissa hän kohtasi huomattavaa vastustusta sekä parlamentin että yleisen mielipiteen taholta.  Mielipidetiedustelut kertoivat että Tanskan väestö oli vahvasti jakautunut tuen ja vastustuksen suhteen. 

Sota alkoi 20. maaliskuuta 2003.

*

 

Erään mielenosoittajan onnistui päästä (18.3.2003) Tanskan parlamenttiin sisälle pari päivää ennen sotaa. 

Nuorehko mies kaatoi tv-kameroiden edessä punaista maalia pääministeri Fogh Rasmussenin päälle ja niskaan, ja huusi:

” "Du har blod på dine hænder" (Sinulla on verta käsissäsi).  https://www.youtube.com/watch?v=1MM9CneNXoA  - Kesto: 00:15.

Tanskan parlamentin sosialistisen punavihreän koalition edustaja Red-Green Alliance, Pernille Rosenkrantz-Theil totesi, että tämä oli teko, jonka hän itsekin olisi voinut tehdä niissä olosuhteissa.  Myöhemmin hän tosin tuomitsi mielenosoittajan menettelyn.

Pernille kirjoitti sittemmin blogissaan: Meidän pitää löytää punainen maali  http://blogs.denmark.dk/pernille/2009/08/21/danish-politics-time-to-find-the-red-paint/ 

For my non-Danish readers: The referrence to the red paint comes from an incident described here, when the then Prime Minister, Rasmussen strongly supported the 2003 Iraq War. As in most European countries he faced considerable opposition, both in the parliament and in the general population. Subsequent opinion polls suggested the Danish population's opinion was split on the issue. One vocal protester managed to get into the Danish parliament during the period before the war, where he poured red paint on the prime minister while yelling "Du har blod på dine hænder" (literally: "You have blood on your hands").  http://pernille.typepad.com/louderthanswahili/2009/08/danish-politics-time-to-find-the-red-paint.html

*

Tanska oli yksi niistä viiteen supistuneesta maasta, jotka aktiivisesti osallistuivat Irakain invaasioon, muut olivat Yhdysvallat, Britannia, Puola ja Australia, vaikkakin vain ehdollisesti ja joukoilla, jotka koostuivat kahdesta miinalaivasta henkilökuntineen sekä radioyksiköstä, jotka eivät kuitenkaan osallistuneet itse taistelutoimiin. Danish troops were stationed in Iraq  Sodan alla Fogh Rasmussen kiersi eurooppalaisia pääkaupunkeja yrittäen puhua mukaan mahdollisimman monta valtiota, mutta kuten nähtiin heikoin tuloksin. 

Kun sotaretken tukijat jäivät vähiin, sulki presidentti Bush sitä lämpimämmin sulaan syleilyynsä kaksi eurooppalaista pääministeriä, Fogh Rasmussenin ja Blairin. 

Blairin poliittiselle uralla tämä syleily oli samalla ”kuoleman suutelo”, mutta Fogh Rasmussenilla oli parempi tuuri – hän pääsi Amerikan ”ottopojaksi”. http://en.wikipedia.org/wiki/File:President_George_W._Bush_and_Danish_Prime_Minister_Anders_Fogh_Rasmussen_hold_a_joint_press_conference.jpg

*

 

Miten Fogh Rasmussenista tuli NATOn pääsihteeri?

Aiheesta kirjoittaa Göte Gildén 30.7.2013 tähän tapaan:

http://kildenasman.se/2013/07/30/du-har-blod-pa-dine-haender/ 

Kun Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen nimitettiin NATOn pääsihteeriksi vuonna 2009, hän kiisti hakeneensa tätä virkaa.

Monista tanskalaisista tuntui, että tämä oli paksu valhe ja näiden epäilysten aiheellisuuden vahvisti se, kun Valkoisen talon keskeisiin neuvoantajiin kuuluva Damon Wilson tuli eilen ulos ja kertoi, että tänä tanskalainen oikeistopoliitikko itse nimenomaan pyysi päästä vierailemaan presidentti Georg W. Bushin kotiin tämän ranchille Texasiin vuonna 2008.  Kun pääministeri seuraavan kerran seisoi lehdistön edessä hän suitsutti ihailuaan presidentti Bushia ja tämän sotaa kohtaan:

”Frihet och värdighet har för människan ett universellt värde. Det är värden, som människor, vilka lever under förtryck av brutala regimer, strävar efter. Vi har en förpliktelse i att stå vid dessa människors sida i deras kamp för frihet och demokrati. Detta är vår gemensamma utmaning, och Ni herr president, och USA har mer än någon annan främjat denna vision om frihet och demokrati. Tillåt mig att ge Er min hyllning för detta.”

"Vapaus ja ihmisarvo ovat yleismaailmallisia arvoja.  Ne ovat arvoja, joita ihmiset, jotka elävät brutaalien hallitsijoiden sorron alaisuudessa, pyrkivät toteuttamaan.  Meillä on velvollisuus seistä näiden ihmisten puolella heidän taistelussaan vapauden ja demokratian puolesta . Tämä on yhteinen haaste , ja sinä Herra Presidentti , sekä Yhdysvallat olette enemmän kuin mikään muu edistäneet tätä visiota vapaudesta ja demokratiasta.  Vastaanottakaa minun täysi kunnioitukseni tämän johdosta."

*

Gildén jatkaa:

Bush ei itse voinut nimitystä tehdä, mutta hän painosti voimallisesti Barak Obamaa jotta tämä nimittäsi Rasmussenin tähän korkeaan virkaan.”

Bushin uskollinen partiopoika sai palkintonsa.  Fogh Rasmussenin nimitys on merkittävimpiä ja näkyvimpiä Bushin virkakauden tuloksi vielä tänäänkin. 

”Se, että Rasmussen valehteli oman roolinsa on tietysti sinänsä vähäpätöinen asia.  Mutta mikä järkyttää monia Tanskassa on se, että hän maksoi virkansa vetämällä Tanskan Amerikan taantumuksen kelkkaan ja mukaan sotaa ja osoitti uskollisuutensa Bushille uhraamalla Tanskan soturien henkiä Irakissa. 

Viisikymmentäyksi (51) tanskalaista sotilasta menehtyi Afganistanissa ja Irakissa vuodesta 2002 lähtien.  Heistä 43 menehtyi Afganistanissa.”

””Du har blod på dine hænder” som en aktivist utropade i Danmarks riksdag när han slog röd färg över statsministern i samband med beslutet om att tjäna Bush i Irak.”

”Sinulla on verta käsissäsi”, kuten eräs aktivisti huusi Tanskan valtiopäivätalossa kun hän kaatoi punaista maalia pääministerin niskaan päivänä jona parlamentti päätti palvella Bushia Irakissa.”

*

 

Rasmussen valehteli lisäksi, samoin kuin Bush ja Blair, Saddam Husseinin väitetyistä joukkotuhoaseista:

”Irak har massförstörelsevapen. Det är inte något vi tror. Vi vet det. Irak har själv bekräftat att man haft senapsgas, nervgas, mjältbrand, Men Saddam vill inte göra en avräkning. Han vill inte berätta för oss när och hur dessa vapen har blivit förstörda”.

Irakilla on massatuhoaseita.  Se ei ole jotain jota luulemme.  Me tiedämme.  Irak on itse vahvistanut, että sillä on sinappikaasua, hermokaasua, pernaruttoa, mutta Saddam ei halua tehdä siitä ilmoitusta.  Hän ei kerro, milloin ja miten nämä aseet on tuhottu”. 

TV-dokumentissa osoitetaan selvästi, miten Saddam Hussein myöntyi selvittämään asekysymystä, ja toimi osittain jopa oma-aloitteisesti asiassa.

*

”Rasmussen valehteli eri tahoille – kuten Tanskan parlamentin enemmistölle – väittäen että Saddam Hussein kieltäytyi yhteistyöstä YK:n asetarkastajien kanssa.  Sen sijaan se oli itse Bush – ja Rasmussen itse – jotka kieltäytyivät kuuntelemasta ruotsalaista YK:n asettaman aseidentutkimuskomission puheenjohtajaa, Hans Blixiä, joka väitti, että komissio ei löytänyt jälkiä massatuhoaseista tarkastuksissaan.  Tämä siitä huolimatta, että Bush salakuunteli Yhdysvaltain salaisen palvelun toimesta komissiota.  ”Ajattele, jos ne vieläkin torppaavat sen mitä minä sanoin…”, Blix kommentoi.”

*

Muistelmissaan presidentti Bush mustamaalaa Ranskan entistä presidentti Jacques Chiracia ja silloista Saksan liittokansleri Gerhard Schröderiä, joka ”petti” Irakin 2003 hyökkäyksen yhteydessä.  Luultavasti tämä oli nähnyt hankkeen moraalittoman luonteen.  http://yle.fi/uutiset/bushin_muistelmat_julki/5666491   http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010110712653993_ul.shtml http://www.theguardian.com/world/2010/nov/08/george-bush-memoir-decision-points

 

Bush kirjoittaa, että hänellä oli vain neljä pysyvää kansainvälisen tason ystävää presidenttikaudellaan:

Britannian pääministeri Tony Blair, Australian pääministeri John Howart, Japanin pääministeri Junichiro  sekä Tanskan pääministeri Anders Fogh RasmussenViimemainitun kanssa Bushille kehittyi henkilökohtainen ystävyys.” 

”Stoltserade med stor cowboyhatt på dennes privata ranch i Texas, åkte tillsammans med krigspresidenten fyrhjuling runt på markerna och vände sedan gigantiska amerikanska burgare ihop på dennes grill”, kirjoittaa  Göte Gildén.

Eli jättimäiseen cowboyhattuun sonnustautuneena ajeltiin yhdessä Budhin ranchilla Texasissa ja nautittiin päälle giganttinen amerikkalainen burgeri.. -

George W. Bushin imago tiiviisti: - Hänen ÄO:nsa muuten lienee 120.  http://en.wikipedia.org/wiki/Public_image_of_George_W._Bush

*

Miten Tanskassa tulevina aikoina arvioidaan Rasmussenin kansainvälistä uraa jää nähtäväksi.  Samoin kuin eurooppalainen ja suomalainen arvio ex-NATOn pääsihteerin ja pääministerin urasta. 

Luultavasti kriittiset äänenpainot ottavat sijansa.  V.V.Putinin viimeaikaiset toimet ovat joka tapauksessa saaneet uudella tavalla framille Lännen takavuosien tempaukset. 

Valheelle rakennettu on valheelle rakennettu.

*

Global Research nivoo pitkin naruin aiheita yhteen:

http://www.globalresearch.ca/the-age-of-the-siege-nazi-military-tactics-revisited/5318452?print=1

*

Surullinen tarina ja muita kohtaloita

Täällä kritiikkiä: http://aangirfan.blogspot.fi/2011/11/famous-dane-and-dead-children-du-har.html

Juttu on parin vuoden takaa, mutta kuvaava: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2068234/Cancer-patient-left-lying-vomit-moved-ward-Nato-boss-fractured-arm.html#ixzz1fGfvvuy0

Siispä: https://www.youtube.com/watch?v=1MM9CneNXoA

*

Onko sodan vastustaja kommunisti?

https://www.youtube.com/watch?v=KraS38lOoPA

Ladattu 9.7.2008

The liberal danish prime minister, Anders Fogh Rasmussen and the conservative foreign minister, Per Stig Møller attacked by young communists in the danish parliament.

Music: Alla Turca (Allegretto) - Mozart.  Kesto: 01:16 (sisältää toistoja).

*

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tässähän se laajakantoisempi ongelma todetaan kappaleen kolmessa viime lauseessa (s. 23):
"From this discussion it appears that the war against Iraq was illegal. Arguing that the war was authorised by the Security Council runs contrary to the ICJ’s suggestion that the wording, context and intent of the Security Council be carefully examined when interpreting resolutions. If we instead follow the ICJ’s approach, it is clear that the Security Council never intended to mandate the use of force to ensure compliance with Resolution 687. Moreover, it is increasingly
evident that Iraq was not committing gross material breaches of
Resolution 1441 immediately prior to the invasion.133 The argument that the war was legal because it was a legitimate act of self-defence is also becoming more problematic. Even if weapons had been discovered in large quantities, this would still not have given the Coalition a legal basis for war.134 On the other hand, it could be argued that the Coalition was using legal arguments instrumentally to suit its own purposes. This raises the problem of abuse: the idea that states may
use tenuous legal arguments to justify actions that are motivated by narrow self-interests. The danger here is that the invasion of Iraq may set the very sort of precedent that Henry Kissinger worried was being set by the National Security Strategy: if it is acceptable for the world’s only superpower to use spurious legal arguments to justify the use of force, why should other states be deterred from doing likewise? The problem, as Simon Chesterman has noted, is that states have always used spurious legal arguments to justify the use of force and that the incidence of force increases when those arguments go unchallenged."
http://www.tax.law.unimelb.edu.au/files/dmfile/dow...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska
Janne Hilden

Brittimies, joka suoritti kuuliaisena kansalaisena kansalaispidätyksen. Tosin Tony Blair on edelleen vapaalla jalalla:

http://www.vice.com/en_uk/read/tony-blair-citizens...

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kumpikin Irakin sodista oli Yhdysvaltain sota, johon lähtivät mukaan hyvin harvat liittolaismaat.

Afganistanin sota on YK:n sota, jonka johto annettiin Natolle, koska YK:lla ei ole organisaatiota, mikä kykenisi siihen. Siksi Afganistanissa on mukana myös maita, jotka eivät kuulu Natoon ja myös huoltoyhteyksissä monet maat, kuten Pakistan ja Venäjä, auttavat YK:n puolta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset