Veikko Huuska

Bitcoin otsikoissa

Jokunen uutisotsikko ja ingressi Bitcoin –virtuaalirahan voinnista viime päivien aikana:

Bitcoinin hinta jyrkässä laskussa

STT

"Virtuaalivaluutta bitcoinin hinta on laskenut 16 prosenttia kauppapaikka Mt Goxin häiriöiden takia. Financial Times -lehti kirjoittaa, että Mt Goxin ohjelmistovika sallii käyttäjien väärentää kaupankäynnin tietoja. Mt Gox on keskeyttänyt bitcoin-nostot.

Bitcoinin hinta on pudonnut yli 700 dollarista alle 600 dollariin.

Mt Gox on ollut suurin bitcoinilla kauppaa käyvistä pörsseistä."

Financial Timesin juttu >>>  

Lähde: AL 10.2.1014; http://www.aamulehti.fi/Talous/1194874050088/artikkeli/ft+bitcoinin+hinta+jyrkassa+laskussa.html

*

Bitcoinia käytetty huumekaupassa Suomessa

"Virtuaaliraha bitcoinia on alettu käyttää huumekaupassa Suomessa. Sekä Tulli että keskusrikospoliisi ovat havainneet ilmiön.

– Nettirahan rooli huumerikoksissa näyttäisi lisäksi kasvavan edelleen, arvioi KRP:n rikoskomisario Timo Piiroinen.

Kukaan ei tiedä, kenelle bitcoineina lähetetään rahaa. Rahansiirrot ovat anonyymejä.

Ruotsissa bitcoinin rooli huumekaupassa nousi esiin oikeudenkäynnissä Haaparannassa.

Yhdysvalloissa puolestaan saatiin äskettäin selvä viite bitcoinin ja rikosten yhteydestä.

– Siellä viranomaiset sulkivat laittoman kaupan kanavaksi epäillyn nettipalvelimen. Heti sen jälkeen bitcoinin arvo romahti, kertoo Tullin rikostorjuntapäällikkö Hannu Sinkkonen.

Jotkut maat ovat kieltäneet virtuaalirahan. KRP:n Piiroinen ei lämpiä ajatukselle

– Bitcoin ei ole minkään järjestäytyneen tahon hallussa. Jos se kiellettäisiin lailla Suomessa, kielto olisi todennäköisesti tehoton."

Lähde: AL 11.2.2014; http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194874113061/artikkeli/bitcoinia+kaytetty+huumekaupassa+suomessa.html

*

Mikä ihmeen Bitcoin?

"Ilmeisesti tämä salaperäinen raha on ollut maailmassa jo pitkään. Sen alkuperää ovat yrittäneet monet selvittää. Rahan väitetään olevan maksuvälineenä kätevämmän kuin euron tai dollarin.

 

Koska rahaa on luotu vain rajallinen määrä, sitä myydään niukkuuden oloissa ja sen arvo heilahtelee tietysti tämän mukaisesti, mikä mahdollistaa keinottelun. Rahan suomalainen konsultti kertoo, että bitcoineja ”louhivat” lukemattomat nörtit tietokoneillaan eri puolilla maailmaa. Ja tämä on sitten se työ, joka uuteen rahaan sitoutuu ja luo sen arvon.

 

Bitcoinia voidaan vaihtaa mihin tahansa valuuttaan ja takaisin. Eli se kellä on paljon rahaa voi keikuttaa myös bitcoinin arvoa. Kun halvalla ostaa ja kalliilla myy, niin kyllä siinä välissä aina jotain jää taskuun.

Virtuaalirahasta on nyt luotu myös kolikko. On halvempaa mallikolikkoa karvalakkikansalle ja kultaa ja hopeaa niille, jotka ovat jo rikastuneet. Talouselämä lehti kysyy, joko keskuspankit huolestuvat."

Lähde:

AL, 11.2.2014; http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/mik-ihmeen-bitcoin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Viime aikojen kuviot Bitcoin-markkinoilla ovat herättäneet monenlaisia ajautksia ja tuntoja.

Mielenkiintoinen instrumenttihan tämä on. Ei voi kieltää. Jos olisi panoksia pöydässä, säilyisi elämä mielenkiintoisena. No, ehkä muutoinkin.

http://yle.fi/uutiset/bitcoin-pomo_mt_gox_on_kaann...

Kryptovaluutta bitcoinin arvon rankka heilahteleminen ja käyttö rahanpesun kaltaisiin rikoksiin tekevät siitä vaarallisen, yhdysvaltalainen senaattori Joe Manchin kirjoittaa. (Tietoviikko 27.2.) http://www.tietoviikko.fi/uutisia/senaattori+vaati...

MtCOXin pomokin löytyi 27.2. Suuren bitcoin-välittäjän johtohenkilö on tullut viimein julkisuuteen. Hän vakuuttaa, ettei ole lähtenyt maanpakoon.
http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/kaatuneen-bi...

Mitähän tapahtuisi jos jonkin keskisuuren tai suuren pankin johtaja katoaisi kun turbulenssi kohoaisi?

Maailman suurimpiin bitcoin-välittäjiin kuuluneen Mt. Coxin toimintojen jäädyttäminen ja yrityksen katoaminen verkosta ei tule hävittämään bittirahaa tai karkottamaan sen käyttäjiä, uskoo suomalainen bitcoin-harrastaja. http://yle.fi/uutiset/bitcoin-harrastaja_yhden_yri...

Japani vaatii nyt (4 minuuttia sitten) kansainvälistä yhteistyötä (tarkoittaa säätelyä etc) Bitcoinin "huollossa". http://www.ess.fi/uutiset/talous/2014/02/28/japani...

Ja huolestuneet kansalaiset osoittavat mieltä: http://www.mpc.fi/uutisia/video+rahansa+menettanee... Ne rahansa menettäneet, meinaan.

http://www.plus500.fi/Instruments/BTCUSD?gclid=CPj...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset