Veikko Huuska

Mutta miten käy Putinilta pam..pam…?

Mutta miten käy Putinilta pam..pam…?

Putin sukeltaa,                                                                                                                                                                              Putin lentää,                                                                                                                                                                                  Putin komentaa,                                                                                                                                                                        Putin pelkää…                                                                                                                                                                         Mutta miten käy Putinilta pamputtaminen?                                                                                                                       Nyt sekin tiedetään.                                                                                                                                                               Putin komentaa ja - toiset ne pamputtaa…*)

 

http://andrey-trezin.livejournal.com/200082.html  

Verkossa kiertää kuva

suurten muutosten vuodelta 1989:

 В.Путин курирует задержания у Казанского собора eli 1989.

”V. Putin valvoo pidätystä Kazanin katedraalin luona (Leningradissa)”. 

Miehestä ei voi erehtyä.  http://nestoriana.wordpress.com/2013/07/24/miting-12-03-89-spb/ 

 

Aito vai ei?

Linkkaajat vakuuttavat pontevasti, että tätä ei ole fotoshopattu, vaan kuva on aito.  Ei pienintäkään tomuhiukkasta ole sen pinnalta sudittu – se on siinä.  Kuva on julkaistu ensimmäisen kerran ihmisoikeusaktivisti Juli Rybakovin teoksessa ”My Century” (St Petersburg, 2010, s. 426).  Juli sai kuvan vuosia sitten tilanteessa mukana olleelta V. Terekhovilta (1948-2007).  Kuvateksti teoksen sivuilla kuuluu kokonaisuudessaan: ”V. Putin valvoo demokraattisen unionin johtajan Valeri Terekhovin pidätystä Kazanin katedraalilla 1989”. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Yuly_Rybakov  Katso arviointi Rybakovin teoksesta http://www.novayagazeta.spb.ru/2010/15/3 - teksti on venäjäksi, mutta nettikääntäjällä pääset hieman jyvälle.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=198307687003616&set=a.111782768989442.21251.111435439024175&type=1&theater

http://www.radioradicale.it/exagora/valeri-terekhov-est-le-futur-prisonnier-politique-en-urss

https://www.facebook.com/OccupyFSB?directed_target_id=0

https://www.facebook.com/events/309950995783964/

 

Kreml kiistää 

Kreml on luonnollisesti kiistänyt kyseisen valokuvan aitouden.  http://www.nst.com.my/latest/kremlin-denies-photo-shows-putin-arresting-dissident-1.327465

Perjantaina Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi että pelkkä ajatuskin Putinin läsnäolosta Kazanin kirkolla tuolloin ei ole mahdollinen, koska Purin joka tuolloin toimi KGB:n palveluksessa oli sijoituspaikassaan Itä-Saksassa, jossa hän tunnetusti palveli useiden vuosien ajan.

Wiki kertoo lyhykäisesti: Palvellessaan valtion turvallisuuskomiteassa 1975–1991 Putin vietti useita vuosia Itä-Saksassa ja yleni everstiluutnantiksi.  http://fi.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Putin

 

*

Putin kalastaa.  Erityisen painavia kaloja.. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=684939731520434&set=a.102615639752849.6558.100000132401782&type=1&theater

 

*) Vert. hyvin, hyvin etäisesti:

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/jussi_raittinen_kekkonen-rock_36732.html#media=36733

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/kekkonen_hiihtaa_kekkonen_kalastaa_3716.html#media=3723

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Putin-lyriikan rivitys ei onnistunut.. Ehkä hyvä näin.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

The New York Times kirjoitti muuten keväällä 1989:
http://www.nytimes.com/1989/03/30/world/leningrad-...

Valery Terekhov, a member of the Democratic Union, one of several independent political groups that campaigned for rejection of the party's candidates, said: ''Even we were astonished. We thought they'd do anything, falsify the results if necessary. Now the whole situation has been stood on its head.''

Around the country, enough senior party functionaries were beaten in the elections - by one unofficial estimate, 31 regional party leaders - that Mikhail S. Gorbachev, the Soviet leader, met today with top Soviet editors to assure them that there was no cause for alarm.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kaveriin ei tarttunut edes Turun tauti, nyt porskuttaa kuulemma jo Ukrainassa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Milloin sitten Putin ehti Turkuun, jossa hän kuulemma oli pelannut jalkapalloa arkkipiispa Vikströmmin kanssa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Varmaan 1980-luvulla. Kuulin sen telialaisilta, joilla oli aluksi Suomen pääkonttorinsa Turussa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Useimpien lähteiden mukaan Putin sai komennuksen takaisin Neuvostoliittoon vuoden 1990 alussa, mm.

He was posted in Dresden during the critical period when Gorbachev took the helm of the USSR. Gorbachev was elected head of the CPSU in May 1985; Putin received his orders to relocate to Dresden that August. He remained there until after the fall of the Berlin Wall in 1989 and returned to Soviet Leningrad early in 1990.

http://www.theatlantic.com/international/archive/2...

Mutta tämäkin löytyi:

Nach dem Zusammenbruch der Sowjetunion berief man Putin 1989 zum Vize-Direktor der Universität St. Petersburg.

http://www.whoswho.de/templ/te_bio.php?PID=449&RID=1

Tarkka siirtymisajankohta löytynee vain Kremlin arkistoista.

A.A. Remes

Historiaakin kirjoitellaan uudelleen, Lepinkontorpastakin on kadonnut savupiippu jotta sopii tarinaan savupirtinpojasta.

Lasse Lehmusto

Vai pystyy Putin mihin vain:D
Nyt menee ohi hieman blogin aiheesta, mutta olen varma ettei Putin saanut kalastettua 21 kg:n haukea, Putin otti vain kermat päältä ja meni valokuvaan suuren hauen kanssa jonka joku toinen oli kalastanut.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Putinin sijoituspaikka oli DDR:ssä hieman eri lähteiden mukaan vuosien 1985-1990 välillä. Asentopaikan sijaitseminen ulkomailla ei noissa tehtävissä suinkaan merkitse sitä, etteikö VVP olisi voinut seistä Leningradissa 1989: erilaisia välikomennuksia ja tehtävämääräyksiä tulee - ne kuuluvat koulutuksen luonteeseen.

Eli tilanne "totuuden" suhteen on yhä 0 - 0.
Siis kaikki on vielä mahdollista: Putin oli - Putin ei ollut Leningradissa Kaznin katedraalin puristusten aikana 1989.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kävikö majuri Putin Turussa vai oliko siellä vain hänen näköisensä kaveri on sekin tietysti arvuuttelujen varassa. Se mikä on varmaa on että paras mikä on koskaan tullut Turusta on tyhjä Pendolino. Voi olla, että Putinista kertoi minulle Suomen Siemensin entinen toimitusjohtaja Anders Kranck. Ei sitä voi hemmetti joka keskustelua viidentoista vuoden takaa muistaa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

http://www.hs.fi/ulkomaat/Putinin+j%C3%A4ttihaukea...
”Venäjän sosiaalisessa mediassa on heitetty esiin arveluja, joiden mukaan presidentti Vladimir Putinin äskeisen kalareissun onnistumista olisi vähintäänkin liioiteltu. Kreml kertoi perjantaina, että Putin sai Siperiassa saaliikseen 21-kiloisen hauen.
Bloggaajat arvelivat maanantaina, että Putin oli langennut klassiseen erehdykseen eli liioitellut saaliinsa kokoa. Tunnettu oppositiobloggaaja Alfred Koh laskeskeli, että kala on voinut painaa korkeintaan 10-11 kiloa ilmoitetun 21 kilon sijasta.”

- No, kyllähän tätä Suomessakin ehdittiin jo mennä viikolla räknäilemään…

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset